راهنمای تحصیل در آلبانی ۲۰۲۱

تحصیل در آلبانی شاید گزینه اول بسیاری از دانشجویان نباشد اما در این مقاله ما به شما خواهیم گفت چرا تحصیل در این کشور اروپایی گزینه مناسبی برای بسیاری از دانشجویان است. آلبانب کشوری در شبه‌جزیره بالکان واقع در جنوب شرقی اروپا است. این کشور از شمال با مونته‌نگرو و صربستان و از شرق با مقدونیه شمالی و یونان مرز مشترک دارد. آلبانی جزو کشورهای ناحیه مدیترانه نیز هست و در شمال دریای یونان و غرب دریای اژه قرار دارد.

زبان رسمی این کشور آلبانیایی و واحد آن لِک است. در حدود یک‌سوم این کشور جنگلی است و آلبانی از نظر گونه‌های گیاهی کشوری غنی است. از سال ۲۰۰۹، آلبانی عضو ناتو و کاندیدای عضویت در اتحادیه اروپا است. ورود این کشور به اتحادیه اروپا چندان دور از ذهن نیست. بدون شک ورود آلبانی به جمع اتحادیه اروپا این کشور را به یک گزینه عالی برای تحصیل و زندگی تبدیل می کند.

چرا برای ورود به دانشگاه های کشور آمریکا به مدرک GRE نیاز داریم؟

از این رو شاید دانشگاه های آلبانی هنوز از نظر اعتبار ، قابل مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی نباشند اما سکوی پرتابی بی نظیر برای ورود به اروپا جهت تحصیل و زندگی به شمار می آیند. نیروی کار این کشور را یک میلیون و ۹۰ هزار نفر تشکیل می‌دهد که البته ۳۵۲ هزار مهاجر نیز در این کشور به عنوان نیروی کار مشغول فعالیت هستند.

تحصیل در آلبانی

دانشگاه های آلبانی اگرچه از نظر نام اعتبار در حد کشورهای دیگری همچون آلمان، ایتالیا، انگلستان، فرانسه و … نیستند اما از نظر امکانات با بسیاری از دانشگاه های دیگر در اروپا برابری می کنند. کلیه سیستم آموزشی این کشور به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم می شود که هر یک قوانین مخصوص به خود را دارد.

اغلب مدارس آلبانی دولتی هستند و دانش آموزان بابت تحصیل خود هزینه ای پرداخت نمی کنند. البته در سال های اخیر با بازگشایی مدارس خصوصی کیفیت آموزش نیز ارتقا یافته است. مدارس خصوصی رایگان نیستند و دانش آموزان باید برای تحصیل هزینه پرداخت کنند. در سیستم آموزشی این کشور دانش آموزانی که بتوانند آزمون جامع دوره دبیرستان را با موفقیت پشت سر بگذارند مدرک دیپلم خود را دریافت می کنند و واجد شرایط ورود به دانشگاه هستند.

ویدئو دوره مهاجرت و پذیرش تحصیلی

داشتن مدرک دیپلم اولین و مهم ترین پیش نیاز ورود به دانشگاه های آلبانی ست که از تمامی داوطلبان داخلی و خارجی درخواست می شود ، اما دانشگاه های آلبانی علاوه بر ارائه مدرک دیپلم یک مرحله مهم دیگر نیز برای پذیرش دانشجویان خود دارند که آن هم سپری نمودن دوره یک ساله پیش دانشگاهی است.

مهاجرت تحصیلی به آلبانی در مقطع کارشناسی

دانشگاه های دولتی آلبانی به دلیل رایگان بودن تحصیل در تمامی مقاطع و رشته ها یک آزمون ورودی برگزار می کنند که در رشته هایی همچون علوم پزشکی و مهندسی دارای اهمیت بسیار هستند، در واقع این دوره بهترین زمان برای تقویت زبان داوطلبان خارجی است.

دانشگاه های خصوصی این کشور آزمون ورودی ندارند و تنها معدل دیپلم (معمولاً بالای 14) ملاک ورود است.

دوره کارشناسی در این کشور 4 ساله است. تحصیل در این مقطع به زبان آلبانیایی است.

مهاجرت تحصیلی به آلبانی در مقطع کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد در دانشگاه های آلبانی در برخی از رشته ها یک سال و در برخی دیگر تا دو سال زمان می برد. معدل دوره کارشناسی حتما باید بالای 16 باشد. نوشتن یک پروپوزال مورد تایید یک استاد و توصیه نامه از دیگر موارد مهم برای تحصیل در کارشناسی ارشد است.

هر سال تحصیلی در کلیه دانشگاه های آلبانی شامل دو ترم است. در دوره کارشناسی اغلب دروس به صورت تئوری و در مقطع کارشناسی ارشد به صورت عملی ارائه می شود. دانشجویان می توانند با ثبت نام در کالج های آموزش زبان در آلبانی قبل از ورود به دانشگاه ظرف سه تا شش ماه زبان انگلیسی را فرا گرفته و سپس به تحصیل در رشته دلخواه خود بپردازند. در این مقطع بعضی رشته ها به زبان انگلیسی نیز ارائه می شود. البته برای این رشته ها داشتن مدرک آیلتس یا تافل الزامی است.

مهاجرت تحصیلی به آلبانی در مقطع دکترا

تمامی دانشگاه های آلبانی می کوشند تا بهترین امکانات خود را در اختیار دانشجویان این مقطع قرار دهند.

افرادی که دارای رزومه تحصیلی درخشان و نمرات بالا هستند می توانند راحت تر از بقیه به پذیرش بگیرند و از بورسیه های تحصیلی نیز استفاده کنند. دوره دکترا در آلبانی یک پروسه سه تا چهار ساله است که دانشجویان تنها در سال اول تعداد کمی واحد تئوری دارند و بقیه طول تحصیل خود را در فضایی کاملا پژوهشی ادامه می دهند.

از فاکتورهای مهم در دوره دکترا تسلط دانشجو به زبان انگلیسی است. دانشجو در این مقطع باید مدرک آیلتس با نمره بالای 7 را به دانشگاه ارائه دهد و در روز انجام مصاحبه نیز بتواند به صورت مسلط با اساتید خود گفتگو کند. این امکان وجود دارد که برخی از دانشگاه های دولتی آلبانی در مقطع دکترا نیز آزمون ورودی برگزار کنند که به هیچ عنوان در دانشگاه های خصوصی وجود ندارد. اکثر دانشجویان دوره دکترا در آلبانی با حمایت های دانشگاه به تحصیل مشغول می شوند و حتی به عنوان شغل از دانشگاه حقوق نیز دریافت می کنند. البته در این مقطع بعضی دانشگاه ها محدودیت سنی دارند.

بورسیه های تحصیلی

بورسیه های تحصیلی از فاندهای کامل تا پرداخت های اندک را در بر می گیرد و دانشگاه با بررسی رزومه تحصیلی مناسب ترین شرایط را به دانشجو پیشنهاد می دهد. بیش از 450 بورسیه تحصیلی در مراکز علمی دانشگاه های آلبانی دیده می شود که کمترین آنها از 500 دلار در ماه آغاز شده و تا 2500 دلار در ماه نیز می رسد.

در دانشگاه های این کشور 461 برنامه تحصیلی در مقاطع مختلف تدریس می شود که در هر برنامه می توان حداقل در یک دوره به بورسیه تحصیلی دست یافت. رشته هایی که بیشترین بورسیه تحصیلی را در دانشگاه های آلبانی به خود اختصاص داده اند به شرح زیر است:

  • بانکداری و دارائی در 17 دانشگاه
  • تجارت در 17 دانشگاه
  • حقوق و قضاوت در 15 دانشگاه
  • مدیریت در 14 دانشگاه
  • اقتصاد در 10 دانشگاه
  • زبان شناسی در 9 دانشگاه
  • حسابداری در 9 دانشگاه

از مهم ترین مواردی که برای بورسیه تحصیلی توسط دانشگاه به دقت سنجیده می شود معدل فرد متقاضی ست که هر چه بالاتر باشد میزان تخفیف در شهریه را بالاتر می برد. البته میزان تخفیف در مقطع دکترا از سایر مقاطع بالاتر است و می تواند تا 3500 یورو نیز برسد.

کار پاره وقت دانشجویی

دانشجویان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به ترتیب می توانند 10، 15 و 20 ساعت در هفته کاره پاره وقت داشته باشند و بابت هر ساعت کار حدود 7 تا 8 دلار دریافت کنند. در بسیاری از دانشگاه های آلبانی کار پاره وقت دانشجویی به عنوان یک کمک هزینه به دانشجویان درنظر گرفته می شود و در برخی موارد کسانی که به عنوان دستیار پژوهش در مشغول دکترا به تحصیل مشغولند تا 50% تخفیف در شهریه را دریافت خواهند کرد.

مدارک موردنیاز ویزای تحصیلی

  • اصل پاسپورت با حداقل سه ماه اعتبار
  • فرم درخواست ویزا
  • شناسنامه و کارت ملی
  • نامه تمکن مالی و گردش حساب
  • گواهی پذیرش از دانشگاه
  • بیمه دانشجویی
  • 2 قطعه عکس رنگی
  • رزرو خوابگاه
  • گوهی عدم سو پیشینه
  • گواهی سلامت پزشکی

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
معرفی بهترین دانشگاه های آلمان: دانشگاه فنی درسدن

معرفی بهترین دانشگاه های آلمان: دانشگاه فنی درسدن

دانشگاه فنی درسدن یا دانشگاه صنعتی درسدن با بیش از ۳۷ هزار دانشجو بزرگترین دانشگاه ایالت زاکسن و یکی از…

بیشتر بخوانید
دانشگاه سالرنو

معرفی بهترین دانشگاه های ایتالیا: دانشگاه سالرنو

دانشگاه سالرنو UNISA یکی از قدیمی ترین دانشگاه های اروپاست. پیشینه ایجاد این دانشگاه به قرن هشتم میلادی باز می…

بیشتر بخوانید
دانشگاه سالنتو

معرفی بهترین دانشگاه های ایتالیا: دانشگاه سالنتو

دانشگاه سالنتو یک دانشگاه دولتی در شهر لچه ایتالیاست. این دانشگاه که تا پیش از این به عنوان دانشگاه لچه…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question