آزمون SAT چیست؟ ®

آزمون SAT چیست؟

آزمون ® SAT چیست؟

 

هدف از برگزاری آزمون ® SAT که مخفف Scholastic Aptitude Test است، در واقع تعیین و تشخیص استعداد تحصیلی است؛ یعنی با این مدرک، می‌توان به سطح اطلاعات آکادمیک عمومی داوطلب شرکت در مقطع کارشناسی دانشگاه‌ ها و مؤسسات آموزش عالی به ‌عنوان یک داوطلب بین‌المللی پی برد. اگرچه شاید ازنظر بعضی‌ها، معیار خوبی نباشد.

آزمون سات به زبان انگلیسی و توسط سازمان ® ETS برگزار می‌شود . همان ‌طور که گفته شد این آزمون، بیشتر پیش ‌نیازی است برای داوطلبانی که قصد ورود به مقطع کارشناسی در برخی از دانشگاه ‌های دنیا را دارند. این آزمون فقط مختص دانشگاه ‌های ایالات ‌متحده آمریکا نیست بلکه دانشگاه ‌های اسکاندیناوی، ترکیه، استرالیا و کشورهای اروپایی نیز بعضاً از متقاضیان ورود به رشته‌ های کارشناسی انگلیسی ‌زبان، این مدرک را درخواست می‌کنند.

این آزمون در واقع شبیه آزمون ® GRE است؛ یعنی هم به‌صورت GENERAL و هم به‌صورت SUBJECT برگزار می‌شود. افرادی که قصد ورود به مقطع کارشناسی در ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا (بر اساس فهرست شانگهای) را دارند، توصیه می‌شود که ® SAT تخصصی یا همان سابجکت را بگیرند.

ساختار برگزاری آزمون ® SAT نیز شبیه ® GRE است؛ یعنی هم باید ریاضیات دوره دبیرستان را جواب بدهید و هم مهارت مقاله‌نویسی بر اساس موضوعی که به شما ارائه می‌شود را در مدت‌ زمان مقرر داشته باشید. البته بخشی از آزمون ® SAT، شبیه آزمون آیلتس است؛ یعنی READING هم به آن اضافه می‌شود. البته به ‌اندازه آزمون ® GRE تخصصی و حرفه‌ای نیست و نیاز به مهارت etymology (ریشه‌شناسی واژگان) نیست.

 

چه کسانی در این آزمون شرکت می کنند؟

متقاضیان ورود به دانشگاه های در مقطع کارشناسی در این آزمون شرکت می کنند و نمره آن برای پذیرش در دانشگاه ها بسیار مؤثر است. برای مثال، دانشگاه های ترکیه، مخصوصا دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه در مقطع لیسانس نیاز به نمره ی این آزمون دارند. دانشگاه هایی که با نمره ® SAT دانشجو می گیرند معمولاً دانشگاه های فنی و انگلیسی زبان هستند.

همانطور که ذکر شد، آزمون ® SAT دو نوع دارد نوع اول ® General SAT  و نوع دوم ® Subject SAT نام دارد. آزمون ® General SAT برای مناسب متقاضیانی است که قصد پذیرش از مراکز آموزشی را دارند اما آزمون ® Subject SAT مناسب متقاضیانی است که می خواهند از دانشگاه های معتبر پذیرش شوند. در ادامه مطلب به طور کامل به بررسی تمامی مرتبط با این آزمون پرداخته ایم.

نحوه ثبت نام در آزمون ® SAT

در خصوص نحوه ثبت نام در آزمون ® SAT توجه داشته باشید که داوطلبان برای انجام ثبت نام می بایست از طریق سایت www.collegeboard.org   به صورت آنلاین اقدام نمایند. ابتدا باید به صفحه اصلی سایت رفته و بر روی کلمه Register در بالای صفحه سمت راست کلیک کنند. در این مرحله باید یک حساب کاربری برای خود بسازند. توجه داشته باشید که این آزمون در ایران برگزار نمی شود و متقاضیان شرکت در این آزمون باید به کشور هایی نظیر امارات ، ترکیه ، آذربایجان و … سفر کنند تا بتوانند در آزمون شرکت کنند.

سیستم نمره دهی در آزمون ® SAT

 قسمت اول و دوم آزمون ® SAT  هر کدام دارای 200 تا 800 نمره می باشند و  نمره پایانی که به داوطلب داده خواهد شد بین 400 تا 1600 است . قسمت سوم نیز نمره ای جدا و 1 تا 6 را دارا است. امتحان شامل ۳ قسمت  ریاضی، درک مطلب و انشاء است که هر کدام نمره ‌ای بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ دارند. در نهایت نمره ۳ امتحان با یکدیگر جمع می شود. ضمن اینکه به خاطر داشته باشید مدت اعتبار این مدرک 5 سال است.

ساختار آزمون ® SAT

بخش درک مطلب (Evidence-Based Reading)  :

تعداد سوالات این بخش 52 سوال و مدت پاسخگویی به سوالات 65 دقیقه است. در بخش درک مطلب تمامی سوالات این بخش به صورت چند گزینه ای هستند و باید به سوالات بر اساس متون پاسخ داده شود. برخی متون شامل نمایه های اطلاعاتی مانند جدول، نمودار و یا گراف هستند که البته پاسخگویی به سوالات آنها مبتنی بر دانش ریاضی نخواهد بود. مباحث متون مربوطه معمولاً از منابع متون ادبی کلاسیک یا معاصر آمریکا، متونی مرتبط با اقتصاد، روان شناسی، جامعه شناسی، زیست شناسی، زمین شناسی، شیمی و فیزیک است و خوشبختانه نمره منفی برای پاسخ های ناصحیح منظور نمی شود. نمره این بخش با ترکیب با بخش نگارش و آزمون زبانی اعلام می شود و از 200 تا 800 است.

بخش ریاضیات  (Math)  :

نمره این بخش 200 تا 800 است. در بخش ریاضیات مباحث مربوط به هندسه، آمار و احتمال و مثلثات است. ضمن اینکه بخش اعظم سوالات به صورت چند گزینه ای و برخی پاسخ محور می باشند بنابراین دانش آموزان می بایست با انجام محاسبات مربوطه، پاسخ مربوطه را خود بدست بیاورند. به خاطر داشته باشید که نمره منفی یرای پاسخ های نادرست منظور نمی شود. بخش ریاضیات شامل دو بخش است که در بخش اول تعداد سوالات 20 عدد و مدت پاسخگویی به آن ها 25 دقیقه است و استفاده از ماشین حساب در این بخش مجاز نیست. در بخش دوم تعداد سوالات 38 عدد است و مدت پاسخگویی به آن ها 55 دقیقه است و استفاده از ماشین حساب در این بخش مجاز است.

بخش انشاء  : (Essay Optional)

مدت زمان برگزاری این بخش 70 دقیقه خواهد بود و نمره آن از 200 الی 800 است. این بخش در انتهای آزمون پس از بخش درک مطلب و بخش نگارش و آزمون زبانی مورد آزمون قرار می گیرد. این بخش اختیاری است. این بخش 3 مهارت خواندن، تحلیل و نگارش راشامل می شود. مدت پاسخگویی به سوالات این بخش 50 دقیقه است. نمره این بخش به صورت مستقل گزارش می شود.

موفق باشید

سیدمسیح موسوی

مجله اساتید آنلاین

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
تعیین سطح زبان انگلیسی

معرفی بهترین سایت های تعیین سطح زبان انگلیسی

اگر به دنبال بهترین سایت ها برای تعیین سطح زبان انگلیسی خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم….

بیشتر بخوانید
10 پادکست برای بهبود لیسنینگ زبان انگلیسی

معرفی ۱۰ پادکست برای بهبود لیسنینگ زبان انگلیسی

لیسنینگ یک مؤلفه کلیدی در تسلط بر زبان انگلیسی است که بینش هایی را در مورد تفاوت های ظریف فرهنگی…

بیشتر بخوانید
مقایسه آزمون های تافل و آیلتس

مقایسه آزمون های تافل و آیلتس از نظر هزینه و اعتبار

مقایسه آزمون های تافل و آیلتس یکی از بحث های جذاب برای و البته مهم برای داوطلبان این آزمون هاست….

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید
question