نگاهی به سیستم آموزش آنلاین در ایران و جهان

سیستم آموزش آنلاین

سیستم آموزش آنلاین در مقایسه با آموزش سنتی سیستمی تقریبا نوپا در آموزش جهانی به شمار می آید. این سیستم آموزشی به خصوص در سال های اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.

تاریخچه سیستم آموزش آنلاین در ایران و جهان

با پیدایش اینترنت و گسترش آن در سال 1984 انستیتوی فناوری نیوجرسی دست به کار بزرگ و ویژه ای زد و دروس دوره کارشناسی و دروس تکمیلی را در رشته مهندسی را به صورت آنلاین و با اعطای مدرک ارائه کرد. این اتفاق انقلابی را در سیستم آموزشی به وجود آورد و برای اولین بار سیستم آموزش آنلاین بر سر زبان ها افتاد.

اما در ایران به جز دوره ای کوتاه قبل از انقلاب تجربه زیادی در بحث آموزش از را دور و راه اندازی کلاس آنلاین وجود نداشت. تا این که در سال 1380 دانشگاه تهران با راه اندازی سیستم LMS و ارائه نه درس به پرچم دار آموزش اینترنتی در ایران تبدیل شد.

سیستم آموزش آنلاین در حال حاضر چگونه است؟

در سال 2020 و با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مدارس و مراکز آموزشی به یکباره رو به آموزش مجازی آورده اند. بعضی از کارشناسان معتقدند این هجوم یکباره و بدون آگاهی و زیر ساخت مناسب تجربه خوبی را به همراه نداشته است.

اما در برخی از کشورها سیستم آموزش آنلاین و برگزاری کلاس آنلاین بسیار رضایت بخش بود و به تجربه خوبی برای گسترش آن تبدیل شده است.

زیر ساخت ها و تاثیر آن بر کلاس آنلاین

در شهرها و کشورهایی که زیرساخت مناسبی برای راه اندازی کلاس آنلاین وجود دارد، کلاس آنلاین موثر بوده و دانش آموزان و دانشجویان توانسته اند فرآیند یادگیری را به خوبی طی کنند. اما نبود این زیرساخت ها در برخی نقاط باعث به وجود آمدن شکاف طبقاتی بین دانش آموزان مرفه و دانش آموزان محروم شده است.

سیستم آموزش آنلاین

مزایای سیستم آموزش مجازی

  • نبود محدودیت در یادگیری

در سیستم سنتی آموزش شما می توانید هرچیزی را یاد بگیرید ولی این یادگیری مستلزم خروج از خانه و رفتن به محیط های کاملا غریب است. در حالی که سیستم آموزش آنلاین به شما این امکان را می دهد که از خانه یادگیری را شروع کنید.

  • امکان زمانبندی در سیستم آموزش مجازی

سیستم آموزش آنلاین به شما این امکان را می دهد که فرآیند یادگیری را خودتان تنظیم کنید.معمولا در کلاس های سنتی شما باید در زمان مشخصی در کلاس حصور داشته باشید و همین امر سبب می شود که به دلیل مشغله های کاری ادامه تحصیل در مقاطع بالا را به طور کلی فراموش کنید. اما سیستم آموزش آنلاین و حضور در کلاس آنلاین به شما این امکان را می دهد که زمان مناسب خود برای حضور در کلاس را انتخاب کنید.

  • هزینه کمتر

به طور کلی سیستم آموزش آنلاین هزینه کمتری را نسبت به آموزش سنتی دربردارد و از آنجایی که در دنیای امروز مسایل اقتصادی یکی از مهم ترین مباحث خانواده ها است این موضوع اهمیت ویژه ای دارد.

معایب سیستم آموزش مجازی

سیستم آموزش مجازی نیز همانند تمام سیستم های موجود ایراداتی دارد. یکی از مهم ترین اشکالاتی که در سیستم آموزش مجازی می توان از آن نام برد نبود امکانات لازم در مناطق محروم است. در بسیاری از نقاط کشورمان و حتی جهان دانش آموزان از لوازم اولیه برای حضور در کلاس بهره مند نیستند و تشکیل کلاس مجازی در این نقاط کمی دور از ذهن به نظر می رسد.

از دیگر ایراداتی که منتقدان به سیستم آموزش آنلاین وارد می کنند نبودن حس جمعی و کار کردن گروهی است که این موضوع تا حدودی با برگزاری وبینار برطرف شده است.

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی

آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی

آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی می‌تواند فرآیند یادگیری را بهبود بخشد و با ارائه تمرین‌های شخصی‌سازی شده و تحلیل…

بیشتر بخوانید
تعیین سطح زبان انگلیسی

معرفی بهترین سایت های تعیین سطح زبان انگلیسی

اگر به دنبال بهترین سایت ها برای تعیین سطح زبان انگلیسی خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم….

بیشتر بخوانید
چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟

چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟

چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟ این سوالی است که هر داوطلبی باید برای شرکت در این آزمون…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question