معرفی بهترین دانشگاه های آلمان: دانشگاه صنعتی آخن

معرفی بهترین دانشگاه های آلمان: دانشگاه صنعتی آخن

دانشگاه صنعتی  آخن (rheinisch-westfälischen technischen hochschule aachen) که به اختصار RWTH نامیده می شود بزرگترین دانشگاه فنی اروپاست.

این دانشگاه در زمینه تکنولوژی و فناوری جز بهترین دانشگاه های جهان است. بودجه این دانشگاه با احتساب بیمارستان بیش از 950 میلیون یورو در سال است. 

این دانشگاه بیش 45 هزار دانشجو، بیش از 5 هزار کارمند و حدود 3 هزار استاد و محقق دارد. 5 نفر از استادان و فارغ التحصیلان این دانشگاه در رشته های مختلف موفق به کسب جایزه نوبل شده اند.

پردیس دانشگاه آخن با مساحت 620 هکتار در بخش شمال غربی شهر آخن واقع شده است. این دانشگاه به جز ساختمان های معمول برای تدریس دارای باغ گیاه شناسی، آزمایشگاه های بسیار مجهز و ساختمان هایی برای استراحت و تفریح دانشجویان است. این دانشگاه همچنین همراه با دانشگاه اشتوتگارت صاحب خانه ای در Kleinwalsertal در کوه های آلپ اتریش است.

در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۲۰۰۰ دانشجوی بین‌المللی از نقاط مختلف جهان وارد این دانشگاه شده‌اند. خیل عظیم این دانشجویان موجب شده تا محیط دانشگاه و شهر به یک شهر چندملیتی تبدیل شود.

تاریخچه

در ۲۵ ژانویه ۱۸۵۸ فردریش ویلهلم (بعدها امپراطور آلمان شد) که یک شاهزاده پروس بود، به هنگام بازگشت از سفر لندن در مکانی در نزدیکی آخن اتراق کرد. رئیس دولت محلی فردریش کوهلوتر پس از پذیرایی از شاهزاده 5 هزار سکه تالر را که به منظور امور خیریه جمع‌آوری شده بود، به او تحویل داد. در ماه مارس شاهزاده ویلهم دستور داد تا این پول برای ساخت یک مدرسه پلی تکنیک در ایالت راین صرف شود. 

ساخت این مدرسه اما سال ها بلاتکلیف ماند. شاهزاده طرفدار ساخت مدرسه درکوبلنتس بود. با این حال شهرهای آخن، بن، کلن و دوسلدورف نیز خواهان این بودند که مدرسه در این شهرها ساخته شود. آخن سرانجام به دلیل حمایت مالی که توسط شرکت بیمه و بانک های محلی صورت گرفت، برنده شد.

ساخت دانشگاه آخن امروزی از سال ۱۸۶۵ آغاز شد و پنج سال به طول انجامید و در روز دهم اکتبر سال ۱۸۷۰ با نام مدرسه پلی تکنیک راینیش-وستفلیشه پادشاهی آخن (Königliche Rheinisch-Westphälische Polytechnische Schule) رسماً تأسیس شد. با وجود درگیری نظامی میان آلمان و فرانسه، این دانشگاه با ۲۲۳ دانشجو و 32 استاد، فعالیت خود را آغاز کرد.

هدف اصلی این دانشگاه تربیت مهندسان، به ویژه برای صنعت معدن در منطقه روهر بود. دانشکده های شیمی، مهندسی برق و مکانیک و همچنین یک مدرسه عمومی مقدماتی که ریاضیات و علوم طبیعی و برخی از علوم اجتماعی را تدریس می کرد دیگر بخش های مدرسه پلی تکنیک آخن بود.

تبدیل مدرسه پلی تکنیک به دانشگاه

ساختمان اصلی این دانشگاه در سال 1870 ساخته شد. هر چند دانشگاه شروع خوبی داشت اما به دلیل اینکه مدرسه های پلی تکنیک در میان مردم اعتبار زیادی نداشتند رفته رفته از تعداد دانشجویان کم شد. 

به همین دلیل در سال ۱۸۸۰میلادی، مدرسه پلی تکنیک پادشاهی آخن به یک دانشگاه فنی (Technische Hochschule) تبدیل شد و حق اعطای مدرک دکترا را پیدا کرد. در همان سال بیش از 800 دانش آموز پسر در دانشگاه ثبت نام کردند. در سال 1909 اولین زنان وارد این دانشگاه شدند.

جنگ جهانی اول

جنگ جهانی اول یک شکست جدی برای دانشگاه بود. بسیاری از دانشجویان داوطلبانه به جنگ پیوستند و در جنگ جان باختند. همچنین بخش‌هایی از دانشگاه در مدت کوتاهی اشغال یا مصادره شد.

جنگ جهانی دوم

در دهه 1920 میلادی با معرفی دانشکده های مستقل تر، چندین مؤسسه جدید و کمیته عمومی دانشجویان، دانشگاه آخن شکوفا شد. با این حال با قدرت گرفتن حزب ناسیونال‌سوسیالیست کارگران آلمان به رهبری آدولف هیتلر، دانشگاه آخن نیز به مانند سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی دستخوش تغییر و تحولات سیاسی قرار گرفت. بسیاری از استادان و دانشجویان یهودی و همچنین مخالفان نازی ها از دانشگاه اخراج شدند. 

با شروع جنگ جهانی دوم، دانشگاه به علت هم‌جواری شهر آخن با کشورهای هلند و بلژیک تعطیل شد. اما پس از پایان جنگ دانشگاه بلافاصله فعالیت خود را از سر گرفت. با این حال بیش از 70 درصد از ساختمان های دانشگاه ویران شده بود.

در هه 50 میلادی دانشگاه به هر شکل ممکن به پیشرفت خود ادامه داد. در اواخر دهه 1960میلادی، تعداد دانشجویان به 10 هزار نفر رسیدکه این دانشگاه را در میان تمام دانشگاه های فنی آلمان پیشتاز کرد. با تأسیس دانشکده‌های فلسفه و پزشکی در سال‌های 1965 و 1966، دانشگاه به یک دانشگاه عالی جامع تبدیل شد.

در دهه 90 میلادی تعداد دانشجویان به بیش از 37 هزار نفر رسید. تعداد دانشجویان این دانشگاه امروزه بیش از 47 هزار نفر است. حدود یک سوم کل دانشجویان را زنان تشکیل می دهند. به طور نسبی، محبوب ترین برنامه های مطالعاتی مهندسی (57%)، علوم طبیعی (23%)، اقتصاد و علوم انسانی (13%) و پزشکی (7%) هستند.

تحصیل در دانشگاه فنی آخن

دانشگاه صنعتی آخن در زمینه های مهندسی و فناوری خصوصاً مهندسی مکانیک، برق، صنایع، علوم کامپیوتر، فیزیک و شیمی شهرت جهانی دارد.

در رتبه‌بندی دانشکده QS 2020، این دانشگاه رتبه 20 (مهندسی مکانیک)، 34 (مهندسی برق)، 40 (فیزیک و نجوم)، 36 (مهندسی شیمی)، 21 (علوم مواد)، 42 (شیمی) را در سطح جهان به خود اختصاص داد. 

این دانشگاه دارای بیشترین بودجه تحقیقاتی و بالاترین درآمد سرانه هیئت علمی مرتبط با صنعت در میان تمام دانشگاه‌های آلمان است. بر اساس یک نظرسنجی که توسط مجله Wirtschaftswoche که در سال ۲۰۱۳ در میان رؤسای بیش از ۵۰۰ شرکت بزرگ آلمانی برگزار شد، این دانشگاه در رشته‌های مهندسی مکانیک، برق، صنایع، کامپیوتر و علوم طبیعی به عنوان بهترین دانشگاه آلمان شناخته شد.

بیش از 12 درصد دانشجویان این دانشگاه اتباع خارجی هستند. 

دانشکده های این دانشگاه عبارتند از:

  • ریاضیات، علوم کامپیوتر و علوم طبیعی
  • معماری
  • مهندسی عمران
  • مهندسی مکانیک
  • هنر و علوم انسانی
  • اقتصاد و بازرگانی
  • مهندسی منابع زمین و مواد 
  • مهندسی برق و فناوری اطلاعات
  • پزشکی

دانشگاه فنی آخن یکی از اعضای مؤسس لیگ IDEA است. IDEA یک اتحاد استراتژیک از پنج دانشگاه پیشرو در فناوری در اروپا و همچنین همتایان آلمانی آنها در  TU9 است. این دانشگاه همچنین همچنین عضو DFG و شبکه مدیران صنعتی برتر اروپا است.

در رتبه‌بندی دانشگاه های جهان QS در سال ۲۰۲۰ دانشگاه فنی آخن در رتبه ۱۳۸دنیا و هفتم آلمان قرار گرفته‌است.

ساختمان ها

پردیس اصلی RWTH با مساحت 250 هکتار در بخش شمال غربی شهر آخن واقع شده است. 

SuperC، ساختمان خدمات مرکزی جدید برای دانشجویان، در سال 2008 افتتاح شد. این ساختمان مقدمه ای برای ساخت پردیس ملاتن بود که در سال 2009 افتتاح شد.

یک ساختمان جدید به نام سالن مرکزی برای تحقیقات و یادگیری (CARL) در سال 2017 افتتاح شد. این ساختمان برای 4000 دانشجو فضایی برای کار و مطالعه ارائه می دهد.

این دانشگاه در حال حاضر در مرکز شهر و منطقه ملاتن در حال گسترش است. 

مشاهیر

برندگان جوایز نوبل:

  • فیلیپ لنارت
  • ویلهلم وین
  • یوهانس اشتارک
  • پیتر دبای
  • کارل زیگلر
  • توماس زودهوف

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
10 پادکست برای بهبود لیسنینگ زبان انگلیسی

معرفی ۱۰ پادکست برای بهبود لیسنینگ زبان انگلیسی

لیسنینگ یک مؤلفه کلیدی در تسلط بر زبان انگلیسی است که بینش هایی را در مورد تفاوت های ظریف فرهنگی…

بیشتر بخوانید
مقایسه آزمون های تافل و آیلتس

مقایسه آزمون های تافل و آیلتس از نظر هزینه و اعتبار

مقایسه آزمون های تافل و آیلتس یکی از بحث های جذاب برای و البته مهم برای داوطلبان این آزمون هاست….

بیشتر بخوانید

چگونه در مورد ۴ فصل سال به زبان انگلیسی صحبت کنیم (قسمت دوم)

در قسمت اول این مقاله به طور مختصر به فصل های سال در زبان انگلیسی و توصیف فصل زمستان پرداخته…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question