پشت پرده آموزش آنلاین در مدارس ایران

آموزش آنلاین در مدارس ایران

زمان زیادی تا آغاز سال تحصیلی 1401-1400 باقی نمانده است. اما در اوج شیوع کرونا و در حالی که ایران هر روز رکوردهای تازه ای در آمار مبتلایان به کرونا ثبت می کند، وضعیت آموزش آنلاین در مدارس ایران چگونه است؟ آیا مسئولان سازمان عریض و طویل آموزش و پرورش و مخابرات می توانند در مدت کوتاه باقی مانده زیرساخت های آموزش آنلاین را برای میلیون ها دانش آموز فراهم کنند؟

وضعیت آموزش آنلاین در مدارس ایران بر اساس آمارها

آمار دقیقی از وضعیت آموزش آنلاین در مدارس ایران وجود ندارد. با این حال بعض از نهادهای رسمی گاه به گاه آمارهایی را در این زمینه منتشر می کنند که قابل راستی آزمایی نیست. اگر بخواهیم این آمارها را ملاک قرار دهیم چیزی بین 60 تا 70 درصد مدارس ایران زیرساخت های آموزش آنلاین را فراهم کرده اند. اما اگر بخواهیم آمارهای جهانی و شاخص های آزمون پیزا 2018 را ملاک قرار دهیم باید گفت که این آمار در بهترین حالت بین 40 تا 50 درصد است.

اگر آمار 70 درصدی را ملاک قرار دهیم در بهترین حالت 30 درصد دانش آموزان و اگر آمار 40 درصدی را ملاک قرار دهیم 60 درصد دانش آموزان کشور به آموزش آنلاین دسترسی مناسبی ندارند.

درصد محبوبیت آموزش آنلاین در بین اقشار مختلف جامعه

پوشش محدود اینترنت پر سرعت و فقر فراگیر به خصوص در مناطق محرومی مانند استان سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام و … باعث شده دانش آموزان زیادی به امکانات آموزش آنلاین دسترسی نداشته باشند.

به دلیل گران بودن تجهیزاتی مانند لپ تاپ، کامپیوتر خانگی، موبایل و تبلت دانش آموزان فقیر شهرهای بزرگ که زیر ساخت های آموزش آنلاین در مدارس آنها فراهم است نیز این امکان را ندارند که به درستی از این زیرساخت ها استفاده کنند.

بر این اساس وضعیت آموزش آنلاین در مدارس ایران چندان مطلوب نیست. اما چه راهکارهایی برای گسترش آموزش آنلاین در مدارس ایران وجود دارد.

آموزش آنلاین در مدارس ایران

گسترش و بهبود آموزش آنلاین

گسترش آموزش آنلاین در مدارس ایران نیازمند افزایش زیرساخت های مورد نیاز برای اینترنت و همچنینی دسترسی عادلانه همه دانش آموزان به کامپیوتر، لپ تاپ، موبایل و … است.

این بخش از آموزش آنلاین که اتفاقاً مهمترین بخش نیز محسوب می شود به عهده دولت است.

نکته مهم بعدی در زمینه بهبود وضعیت آموزش آنلاین در مدارس ایران، آموزش معلمان است. یکی از مشکلات اکثر دانش آموزان هنگام آموزش مجازی، تسلط نداشتن معلمان به استفاده از امکانات آموزش آنلاین و همچنین عدم توانایی در آموزش مجازی است.

بر اساس یک تحقیق در دانشگاه تهران که درباره آموزش مجازی انجام شده، بیش از 35 درصد دانشجویان اعلام کرده اند که اساتیدشان مهارت لازم برای آموزش آنلاین را ندارند. اگر بخواهیم این آمار راه به معلمان مدارس و شهرهای کوچک تعمیم دهیم می توان نتیجه گرفت که بخش بزرگی از معلمان مهارت لازم برای آموزش مجازی را ندارند.

چالش های آموزش مجازی در دانشگاه ها و ضرورت استفاده از LMS

بنابراین اولین گام برای بهبود کیفیت آموزش آنلاین در مدارس ایران آموزش معلمان است. این مورد اگرچه به عهده آموزش و پرورش است اما اگر بخواهیم مسئولیت را تنها در اختیار این سازمان عریض و طویل و عمدتاً ناکارآمد قرار دهیم قاعدتاً نتیجه خوبی حاصل نخواهد شد.

بنابراین خود معلمان باید در این فرصت باقی مانده تا شروع سال تحصیلی جدید مهارت های خود در زمینه آموزش آنلاین را افزایش دهند. همچنین مدارس، موسسات و آموزشگاه های کوچک و بزرگ می توانند از تجربه و دانش همکاران ما در اساتیدآنلاین استفاده کنند.

چرا آموزش آنلاین فقط با اساتیدآنلاین ؟!

اساتیدآنلاین برای مدرسان و مدیران موسسات آموزشی خدمات ویژه ای را فراهم کرده است:

  • تمامی امکانات و زیرساخت های مورد نیاز کلاس آنلاین
  • LMS ویژه موسسه های بزرگ و دانشگاه ها
  • LMS ویژه مدرسان و موسسه های کوچک
  • تمامی زیرساخت های مورد نیاز برگزاری آزمون آزمایشی
  • وب سایت برای میزبانی دوره های آموزشی مختلف
  • میزبانی و برگزاری وبینار
  • مشاوره رایگان درباره زیرساخت های مورد نیاز آموزش آنلاین

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
تعیین سطح زبان انگلیسی

معرفی بهترین سایت های تعیین سطح زبان انگلیسی

اگر به دنبال بهترین سایت ها برای تعیین سطح زبان انگلیسی خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم….

بیشتر بخوانید
چطور واژگان جدید را حین آموزش زبان حفظ کنیم؟

چطور واژگان جدید را حین آموزش زبان حفظ کنیم؟

یادگیری یک زبان جدید سرگرم کننده است، البته به جز بخش یادگیری واژگان. همیشه کلماتی هستند که با وجود تلاش…

بیشتر بخوانید
کلاس آنلاین زبان انگلیسی

چگونه کلاس آنلاین زبان انگلیسی برگزار کنیم؟

در دنیایی که حتی عطاری ها هم آنلاین شده اند برگزاری کلاس آنلاین زبان انگلیسی چیزی بیش از یک ضرورت…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question