بهترین روش تمرین برای آزمون تولیمو
یکی از آزمون های زبان انگلیسی پیشرفته که توسط سازمان سنجش کشور برگزار میشود، آزمون تولیمو است.
این امتحان که برای سنجش زبان انگلیسی دانشجویان مقطع دکترا طراحی شده، جهت اهداف دیگری همچون دریافت بورسیه های دولتی و استفاده از فرصت های مطالعاتی نیز مورد توجه زبان آموزان قرار می گیرد.
تجربه نشان داده که آمادگی برای امتحان تولیمو یکی از دغدغههای اصلی افرادی است که قصد شرکت در آن را دارند اما می توان با رعایت برخی نکات و در نظر داشتن موارد مهم، به راحتی از سد این آزمون گذشت.
بنابراین اگر می خواهید که با راهکارهای اساسی و در عین حال آسان جهت کسب نمره مدنظرتان در آزمون تولیمو آشنا شوید، با ادامه این متن همراه ما باشید.
قدم اول، آشنایی با نحوه برگزاری آزمون، نمره دهی و فرمت سوالات
کسب آگاهی همواره مهمترین قدم برای رسیدن به هر هدفی محسوب می شود.
برای قبولی در یک آزمون زبان انگلیسی نیز اولین کاری که باید انجام دهید آشنایی با نحوه کلی آن امتحان است.
آزمون تولیمو مانند سایر آزمون های زبان انگلیسی مهارت های مختلف گفتاری، شنیداری و نوشتاری شما را می سنجد.
آشنایی با تقسیم بندی نمرات، نحوه پاسخگویی به سوالات، تعداد سوالات و مدت زمان پاسخ به سوالات هر بخش به شما کمک می کند که با زمان بندی مناسب، به دور از استرس و با اعتماد به نفس بیشتری به سوالات پاسخ دهید.
این مرحله از آمادگی برای تولیمو، مستلزم این امر است که بدانید محدوده نمرات این آزمون از ۳۸۰ تا ۶۷۷ است.
پس از ورود به جلسه آزمون دو دفترچه در اختیار شما قرار داده می شود که یکی از آن ها برای پاسخ به سوالات نوشتاری و دفترچه دیگر شامل ۱۴۰ سوال چهار گزینه ای است.
در خصوص تقسیم بندی نمرات این آزمون بهتر است بدانید که ۴۰ سوال به ساختار و نوشتار زبانی، ۵۰ سوال به مهارت خواندن و درک مطلب و ۵۰ سوال دیگر نیز به درک مطالب شفاهی اختصاص یافته است.
به طور میانگین مدت زمان پاسخگویی به هر سوال تقریباً یک دقیقه است و برای پاسخ به سوال نوشتاری نیز 30 دقیقه وقت دارید.
همچنین لازم است بدانید که برای کسب نمره عالی، باید نمره ای بالاتر از عدد ۶۰۰ را به دست آورید.
تقسیم بندی کیفی نمرات این آزمون، بدین صورت است که می توان گفت اگر نتیجه شما بین نمرات 520 تا 599 باشد، نمره شما خوب محسوب می شود.
اگر نمره ای که به دست آورده اید بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ باشد نمره شما در دایره متوسط است و نمره کمتر از ۴۷۹ ضعیف تلقی می شود.
همچنین لازم به ذکر است که بخش نوشتاری یک نمره جداگانه دارد که بین ۱ تا ۶ است و در کنار نمره کل کارنامه شما درج می گردد.
قدم دوم: پیدا کردن منابع آزمون
حتی اگر زبان شما در سطح عالی هم باشد، برای آمادگی در این آزمون به منابع آن نیاز دارید.
خوشبختانه پیدا کردن منابع امتحان تولیمو چندان مشکل نیست.
همچنین نمونه سوالات و جزوات این آزمون چه به صورت مکتوب و چه به صورت آنلاین به راحتی قابل دسترس هستند.
در ادامه منابع اصلی این آزمون را به صورت خلاصه معرفی می کنیم.
کتاب ۵۰۴ یکی از مهمترین منابع آزمون تولیمو محسوب میشود.
تسلط بالا روی این کتاب به شما کمک می کند بخش عظیمی از سوالات را پاسخ دهید.
بنابراین اگر قصد شرکت در تولیمو را دارید، خواندن این منبع را در اولویت خود قرار دهید.
کتاب ۱۱0۰ واژه بارونز منبع مهم دیگری است که تسلط بر آن کمک می کند به راحتی نتیجه مطلوب خود را به دست آورید.
این کتاب به گونه ای طراحی شده که می توانید تنها در ۴۶ هفته بر آن مسلط شوید.
کتاب واژگان ضروری تافل اثر مهم دیگری است که اگرچه برای آزمون تافل طلایی طراحی شده، اما برای شرکت در تولیمو نیز به شدت کارآمد است.
در واقع این منبع یکی از اصلی ترین منابع آزمون تولیمو محسوب میشود.
کتاب لانگمن قرمز که یکی از مهمترین کتاب های همه آزمون های زبان انگلیسی محسوب می شود، در گذشتن از سد این آزمون نیز بسیار به کارتان می آید.
این کتاب در عین سادگی که دارد همه مهارت های نوشتاری، گرامر و شنیداری و درک مطلب را پوشش داده و یکی از بهترین و جامع ترین منابع برای هر آزمون انگلیسی است.
اگر قصد تمرین برای امتحان تولیمو را دارید، کتاب 5000 هزار واژه آکادمیک را نیز از قلم نیاندازید. فراموش نکنید که این آزمون برای دانش آموزان دکتری طراحی شده و استفاده از این منبع به شدت توصیه می شود.
همچنین علاوه بر تست ها و جزوات آنلاین مختص تولیمو، بد نیست نگاهی هم به جزوات و تست های مربوط به آزمون MSRT بزنید؛ زیرا این دو آزمون شباهت بسیاری به یکدیگر دارند.
قدم سوم: تقویت دایره واژگان
سوالات آزمون تولیمو به گونه ای طراحی شده اند که پاسخ به بخش زیادی از آن ها به اندوخته های واژگانی شما بستگی دارد.
بنابراین با تقویت دایره لغات خود می توانید تا حد زیادی از پس این آزمون بر آیید.
همان گونه که مشاهده کردید اغلب منابع این آزمون نیز مختص تقویت دایره لغات هستند.
بنابراین برای آمادگی آزمون تولیمو، استفاده از فلش کارت ها، اپلیکیشن های آموزش لغت، استفاده از سایت ها و افزونه هایی را که به شما در تقویت گنیجنه واژگانی کمک می کنند، در دستور کار خود قرار دهید.
قدم چهارم: خود را به صورت مستمر بسنجید
یکی از راه های آمادگی برای امتحان تولیمو سنجش مداوم مهارت ها، آموخته ها و کاربرد آموخته هایتان است.
بهترین راهکار برای رسیدن به این هدف، شرکت در آزمون های آزمایشی است.
این کار کمک میکند که با شناسایی و بهبود مهارت هایی که در آن ها توانایی های کمتری دارید، برنامه ریزی دقیق تری جهت افزایش سطح دانش زبانی خود داشته باشید.
شما با هر سطح دانش زبانی می توانید با دوره آمادگی آزمون تولیمو اساتید آنلاین در مدت زمان کمتر از 2 ماه به طور کامل مهارتهای آزمون TOLIMO را فرا گرفته و تکنیک های تست زنی این آزمون را بیاموزید و فقط با یکبار شرکت در آزمون TOLIMO نمره مورد نظر خود را کسب نمایید.
همینطور می توانید قبل از شرکت در آزمون اصلی تولیمو با “آزمون آزمایشی تولیمو اساتید آنلاین” سطح آمادگی خود را برای آزمون تولیمو بسنجید و از نقاط ضعف و قوت خود کاملا آگاه شوید.
شرکت در این آزمون به چه افرادی پیشنهاد می شود؟
- اگر قصد دارید در آزمون ورودی و مصاحبه مقطع دکتری دانشگاه های ایران شرکت کنید.
- اگر دانشجوی مقطع دکتری هستید و به زودی آزمون جامع دکتری را در پیش رو دارید.
- اگر شما در ابتدای راه هستید و می خواهید با ساختار آزمون تولیمو آشنا شوید و یا تفاوت های این آزمون با آزمون های ملی دیگر را بدانید.
- اگر شما در حال آماده شدن برای آزمون TOLIMO هستید و می خواهید سطح مهارت خود در هر کدام از قسمت های reading، listening، grammar را ارزیابی کنید.
- و اگر مایل هستید در هر مکان و زمان در آزمون آزمایشی آنلاین TOLIMO شرکت کنید، به شما توصیه می شود در این آزمون آزمایشی شرکت کنید.
شما می توانید از اشتباهات خود در آزمون های قبلی درس بگیرید. یک دفترچه یادداشت بردارید و به دقت بررسی کنید که پاشنه آشیل زبان آموزی شما کجاست؟
به یاد داشته باشید که برنامهریزی اصولی بدون فهم نقاط ضعف و قوت آن ممکن نیست.
قدم پنجم: استراتژی هوشمندانه داشته باشید
فراموش نکنید که طراحی یک استراتژی موفقیت آمیز و یک برنامه ریزی صحیح، نیازمند این است که برآورد مناسبی از خود، وقت، هزینه و سرعت پیشرفتتان داشته باشید.
بهتر است با خودتان رک و رو راست باشید و از پرسه زدن های بی هدف بین منابع مختلف پرهیز کنید.
مثلا زمانی که در مهارت رایتینگ دچار مشکل هستید، گوش کردن به پادکست یا تماشای برنامه های تلویزیونی برایتان چندان موثر نخواهد بود و بهتر است که بخشی از برنامه ریزی خود را به نوشتن خاطرات روزانه یا وبلاگ نویسی یا چت کردن با افراد انگلیسی زبان اختصاص دهید.
قدم ششم: به برنامه هایتان پایبند باشید
برای پایبندی به اهدافتان بهتر است به جای اینکه یک برنامه فشرده و سنگین را لحاظ کنید، استراتژی را طراحی کنید که متناسب با شرایط شما باشد.
فراموش نکنید که مهمترین اصل یک برنامه ریزی صحیح، در نظر گرفتن عنصر تداوم و یادگیری روزمره است.
علاوه بر یادگیری مطالب جدید، بخش مهمی از روتین زبان آموزی شما را باید تمرین و مرور مطالب تشکیل دهد.
قدم هفتم: از افراد متخصص کمک بگیرید
اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که تصمیم گرفته اید زبان انگلیسی را به صورت خودخوان یاد بگیرید، فراموش نکنید کمک گرفتن از یک فرد متخصص مانند یک میانبر عمل خواهد کرد.
جهت آمادگی برای تولیمو یک معلم خصوصی، به خوبی می تواند نقاط ضعف و قوت شما را شناسایی کند و نکات مهمی را که نیاز دارید، ارائه دهد.
استفاده از تجربه دیگران، به ویژه کسی که به صورت تخصصی وقت خود را برای یادگیری زبان و قبولی در آزمون های زبان انگلیسی اختصاص داده است، کمک می کند که با نگاه بازتر و به دور از خطا پیش بروید.
قدم هشتم: مهارت های نوشتاری، گفتاری و شنیداری خود را تقویت کنید
تمرین برای امتحان تولیمو باید به گونه ای باشد که همه مهارت های زبانی شما را تقویت کند.
به همین منظور اشاره شد که برای تقویت مهارت رایتینگ بهتر است از روش هایی مانند خاطره نویسی، مقاله نویسی، نوشتن وبلاگ یا پست های اینستاگرامی استفاده کنید.
از دیگر نکات اساسی که رعایت کردن آن می تواند شما را در پاسخ به قسمت رایتینگ به شدت جلو بیاندازد، این است که از قبل بخشی از زمان خود را به تقویت مهارت تایپ اختصاص دهید.
برای تقویت مهارت گفتاری و مکالمه که عنصر اعتماد به نفس نقشی حیاتی در آن ها دارد، بهتر است صحبت کردن به زبان انگلیسی در جمع را تمرین کنید.
مطالعه زبان، همزمان با استفاده از تکنیک های کاربردی و صحبت کردن مداوم کمک می کند که بتوانید از واژگان، گرامرها و عباراتی که یاد گرفته اید، به خوبی استفاده کنید.
یکی از مهارت های زبانی که اغلب توسط زبان آموزان مورد غفلت قرار میگیرد، مهارت شنیداری است.
گوش دادن فعال و درگیر کردن ذهن به محتوای یک ویدیو، فایل صوتی یا یک موسیقی انگلیسی کمک می کند که با لهجه ها، تلفظ ها و آواهای مختلف به خوبی آشنا شوید.
خوشبختانه تقویت این مهارت می تواند همزمان با سایر امور زندگیتان باشد.
مثلا میتوانید هنگام تمیز کردن خانه، شستن ظرف ها، رانندگی، پیاده روی یا ورزش کردن همزمان به مکالمات انگلیسی یا داستان های صوتی گوش دهید.
برای تقویت مهارت شنیداری بهتر است به هر دو لهجه آمریکایی و بریتیش مسلط شوید.
مشخص نیست که لهجه فایل های صوتی سالن آزمون به چه زبانی پخش خواهند شد. بنابراین محدود کردن خودتان به یکی از آن ها ممکن است تصمیم نامناسبی باشد.
همچنین حواستان باشد که فایل های صوتی برای پاسخ به سوالات اسپیگینگ تنها یک بار پخش می شوند.
به هر رو یادگیری زبان بدون استفاده از آن ممکن نیست و بخش زیادی از آموزش شما با کاربرد هر آنچه که به صورت روزانه یاد می گیرید، گره خورده است.
زمانی که خود را غرق زبان انگلیسی می کنید به راحتی با شبکه های معنایی کلمات، مترادف و متضادها، کاربرد واژگان و گرامرها عادت می کنید.
قدم نهم: برای روز امتحان آماده باشید
هر چقدر هم که زبان شما قوی باشد، اگر شب امتحان به اندازه کافی استراحت نکرده باشید، به سختی می توانید روی سوالات تمرکز کنید و آن ها را پاسخ دهید.
خواب کافی و انجام حرکات ورزشی ساده مانند یوگا یا مدیتیشن کمک می کند که در روز امتحان با استرس کمتری به سوالات پاسخ دهید.
فراموش نکنید که پیش از حاضر شدن در جلسه آزمون حتماً یک صبحانه سبک و مقوی میل کنید.
همچنین در نظر داشته باشید که رعایت برخی نکات جزئی همچون همراه داشتن وسایل لازم از جمله کارت ورود به جلسه، مدارک شناسایی، مداد، خودکار، دستمال، پاک کن و بطری آب بسیار حیاتی است.
همچنین بهتر است از قبل مسیر مرکز آزمون و زمانبندی رسیدن به آنجا را بررسی کنید تا سر وقت در جلسه حاضر شوید.
سخن پایانی
اگر نگران آمادگی برای تولیمو هستید بهتر است بدانید که به طور کلی کسب نمره بالا در این آزمون آن قدرها هم که به نظر می رسد کار پیچیده و سختی نیست.
آنچه اهمیتی اساسی دارد، تمرین مداوم و مستمر است. به صورتی که مطالعه شما با مرور و کاربرد آموخته ها همراه باشد.
قسمت خوب ماجرا آنجاست که این آزمون نمره منفی ندارد و می توانید با استرس کمتری در جلسه شرکت کنید.
همچنین برای آن هیچ محدودیت سنی در نظر گرفته نشده و هر کس که حداقل مدرک دیپلم داشته باشد می تواند در این امتحان شرکت کند.
از دیگر امتیازات تولیمو هزینه اندک آن نسبت به سایر آزمون ها مانند تافل و آیلتس است.
شما می توانید با انجام راهکارهای کوچک، توجه به نکات مهم و گاه حاشیه ای، برنامه ریزی مناسبی جهت شرکت در آزمون تولیمو داشته باشید و از همه مهم تر به این برنامه پایبند بمانید.
در این راستا، تقویت مهارت های زبانی در بخش های مختلف نوشتاری، شنیداری و مکالمه، در کنار یادگیری تکنیک های تست زنی، می تواند خیال شما را بابت کسب نمره مدنظرتان راحت کند.