همه چیز درباره آزمون MHLE
درباره آزمون MHLE می توان گفت، مخفف Ministry of Health Language Examination است که برای سنجش سطح زبان و مهارت زبان انگلیسی متقاضیان تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی و پیرا پزشکی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پزشکی داخل کشور و توسط وزارت بهداشت برگزار می شود.
یعنی اگر قصد شرکت در مقطع دکترای تخصصی پزشکی را دارید، بایستی خود را برای شرکت در این آزمون و کسب حداقل نمره اعلامی آماده کنید.
در این مطلب می خواهیم همه چیز درباره آزمون MHLE را برای شما بازگو کنیم.
این آزمون همچون آزمون های مشابه خود یعنی MSRT، TOLIMO و EPT برای تحصیل در مقطع دکتری کاربرد دارد.
با این تفاوت که آزمون MSRT و آزمون TOLIMO برای تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه های دولتی و غیر پزشکی و آزمون EPT برای تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد استفاده می شود.
ساختار آزمون MHLE
اگر قصد شرکت در آزمون تخصصی زبان پزشکی وزارت بهداشت را دارید، باید مطلع باشید که این آزمون همواره ۱۰۰ سوال ۴ گزینه ای را در اختیار داوطلب قرار می دهد. این آزمون نمره منفی ندارد.
آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت دارای ۱۰۰ پرسش در سطح آزمون استاندارد تافل است. (۳۰ پرسش درک مطلب شنیداری، ۴۰ پرسش واژگان، ساختار و دستور زبان و ۳۰ پرسش درک مطلب نوشتاری).
درادامه درباره آزمون MHLE و ساختار بخش های مختلف آن بیشتر بدانید.
قسمت شنیداری: ۳۰ سوال
در این قسمت، مکالمه هایی با لهجه آمریکایی را بین یک یا چند نفر در موضوعات مختلف می شنویم که داوطلب می بایست به محض شنیدن مکالمه، به سؤالات ۴ گزینه ای مطرح شده پاسخ و گزینه صحیح را انتخاب کند.
برای کسب نمره خوب در این قسمت، باید ۲ کار انجام دهید. یکی تقویت زبان انگلیسی خود و دیگری تقویت مهارت Listening و انتقال مطلب از ذهن به کاغذ و انتخاب گزینه درست که نیازمند مهارت تست زنی و مطالعه و تمرین بسیار است.
قسمت درک مطلب: ۳۰ مطلب
این قسمت نیازمند تمرکز و دایره واژگان خوب در عرصه های پزشکی و غیر پزشکی است. ۴ متن آکادمیک مطرح می شود که شما بایستی با توجه به متن ارایه شده، به سؤالات پاسخ دهید.
قسمت واژگان: ۲۰ سوال
برای موفقیت در این قسمت، دایره واژگان خود را با مطالعه زیاد و مطالعه متون در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست، اقتصادی و هنری و پزشکی افزایش دهید.
البته مترادف شناسی در حوزه پزشکی برای کسب نمره حداکثری در این بخش، اهمیت دارد.
قسمت گرامر: ۲۰ سوال
این بخش نیازمند تسلط به گرامر زبان انگلیسی است. شما می بایست بر دستور زبان انگلیسی مسلط باشید.
نه تنها در این قسمت برای پاسخ به 20 سوال گرامر نیاز به تسلط به گرامر خواهد بود، بلکه برای پاسخ به سؤالات قسمت های دیگر نیز تسلط بر مهارت های گرامری ضروری است.
نحوه ی نمره دهی
مدت زمان این آزمون یک ساعت و بیست و پنج دقیقه است و نمره منفی در این آزمون لحاظ نمی شود، مگر این که سوالی را دوبار پاسخ دهید.
بدین ترتیب در این آزمون هر سوال، 1 نمره دارد که در مجموع نمره دهی این آزمون از 100 است. اگر سوالی پاسخ داده نشود و یا پاسخ غلط به آن سوال داده شود، نمره آن را دریافت نخواهید کرد.
برای کسب موفقیت در این آزمون باید حداقل نمره 50 را کسب کنید. البته این عدد ممکن است بر اساس دانشگاه متغیر باشد.
منابع آزمون MHLE
توصیه می شود این منابع را در نظر داشته باشید:
• TOEFL PREPRATION KIT
• BARRON’S (HOW TO PREPARE FOR TOFEL)
• LONGMAN
• GRAMMAR IN USE
• 504 ESSENTIAL WORDS FOR TOEFL
• PREPRATION FOR THE PAPER TESTS
• مقالات رایگان قابل دانلود سایت معتبر پزشکی PUBMED
برای موفقیت در آزمون MHLE شما به مهارت های گرامری، دانستن واژگان تخصصی رشته خود، مهارت درک مطلب شنیداری یا همان Listening خوب و درک مطلب خواندنی یا Reading قوی نیاز دارید.
مهارت های گرامری پیش زمینه ای است که شما در همه قسمت ها حتی سؤالات واژگان نیاز خواهید داشت. چرا که با مهارت های گرامری می توانید نقش کلمات را بفهمید.
برای تسلط بر مهارت های گرامری می بایست از کتاب های Grammar استفاده کنید.
مثلاً کتاب های پرطرفدار Grammar In Use برای تسلط به مهارت های درک مطلب خواندنی و شنیداری از کتاب های TOEFL Preparation Kit، Barron’s، Longman و Preparation For The Paper Test استفاده کنید.
همچنین برای آشنایی با واژگانی که در کل آزمون به دانستن معنای آن ها نیاز پیدا می کنید، از کتاب 504 استفاده کنید.
نحوه برگزاری و ثبت نام
درباره ثبت نام آزمون MHLE شما می بایست به صورت اینترنتی اقدام کنید و پرداخت هزینه آن به صورت آنلاین است و توسط کارت های شتابی می توانید پرداخت را انجام دهید.
هزینه ثبت نام برای آزمون MHLE در سال ۱۴۰۳ مبلغ دویست و هفتاد و دو هزار تومان است.
آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت هر ساله برای پذیرش داوطلبان در مقطع دکتری تخصصی و پژوهشی رشته های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، داروسازی و دندان پزشکی برگزار می گردد.
ثبت نام این آزمون از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور به نشانی sanjeshp.ir انجام می گیرد.
به دلیل ظرفیت محدود ثبت نام، متقاضیان باید ضمن فراهم نمودن مدارک مورد نیاز، در زمان مقرر به این سایت مراجعه کرده و نسبت به نام نویسی اقدام نمایند.
آزمون MHLE معمولاً 6 بار در سال برگزار می شوند. آزمونهای زبان وزارت بهداشت به صورت الکترونیک و مبتنی بر رایانه (Computer based) است.
شرایط شرکت در آزمون MHLE چیست؟
دانشنامه کارشناسی ارشد در رشته های مربوط به پزشکی و پیرا پزشکی یا دکترای حرفه ای پزشکی- دندان پزشکی و داروسازی-دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی، برای شرکت در این آزمون الزامی است.
آزمون آزمایشی MHLE بهترین راهکار برای سنجش توانایی های شما
اساتید آنلاین با داشتن سال ها تجربه موفق برگزاری دوره های آموزشی آنلاین و برگزاری آزمون های آزمایشی، اقدام به طراحی و آماده سازی آزمون آزمایشی MHLE برای داوطلبان این آزمون کرده است.
این آزمون آزمایشی دارای مزایای بسیاری است از جمله:
• شبیه ترین سیستم به آزمون اصلی است.
• در هر زمان و مکان در دسترس شماست.
• باعث آشنایی دقیق شما با فرمت سؤالات آزمون اصلی میشود.
• نیاز به نصب نرم افزار خاصی ندارد و کاملاً تحت وب است.
• بهترین اساتید زبان انگلیسی بر سؤالات این آزمون نظارت داشته و داوطلبان را پشتیبانی خواهند کرد.
• کارنامه آزمون آزمایشی آنلاین MHLE اساتیدآنلاین به صورت لحظه ای تصحیح شده و شرکت کنندگان می توانند پس از اتمام آزمون نمره و نمودار پیشرفت خود را در پروفایل خود مشاهده نمایند و نیازی به هیچگونه زمان انتظار برای دریافت نمره ندارند.
• هزینه بسیار اندکی دارد.
آزمون آزمایشی MHLE همانند آزمون اصلی در چهار بخش و از 100 سؤال تشکیل شده است. مهارت های شنیداری، گرامر، لغت و درک مطلب چهار بخش آزمون را تشکیل می دهند.
سطح این آزمون از لحاظ سختی در استانداردهای تافل است در نتیجه آزمون آزمایشی نیز از لحاظ سختی سؤالات همانند آزمون اصلی است. این آزمون نمره منفی ندارد.
سؤالات متداول
1- برای موفقیت در آزمون MHLE چه باید کرد؟
پاسخ: این سؤال بسیاری از شرکتکنندگان در این آزمون تخصصی زبان رشته های تخصصی پزشکی در داخل کشور است.
برای موفقیت در هر آزمون زبان مثل MHLE، بایستی دانش زبان انگلیسی شما در سطح قابل قبولی باشد؛ یعنی در حد آیلتس آکادمیک ۶.۵ از ۹؛ یعنی شما از نظر گرامر، درک مطلب و مهارت شنیداری، ظرفیت خوبی در فهم موضوعات گوناگون و تحلیل آنها داشته باشید.
برای این موفقیت، بایستی دایره واژگان خوب داشته باشید.
نمیشود شما سطح گرامر خیلی خوب داشته باشید و خیلی خوب مقاله بنویسید، اما واژگانی که میدانید ضعیف و محدود باشد.
پس نخستین گام برای افزایش موفقیت در آزمون، ارتقای دایره واژگان است.
چون آزمون به صورت تخصصی برای دانشآموختگان پزشکی برگزار میشود، مرور کلمات تخصصی دوره پزشکی و مترادفها و کاربرد آنها در جملات، ضروری است.
برای این کار باید وقت بگذارید و نمونه سؤالات دورههای گذشته را مرور کنید.
2- در بخش شنیداری چه راهکار هایی برای توسعه مهارت شنیداری دارید؟
پاسخ: ممتحنین آزمون هایی مانند آیلتس و تافل که بخش LISTEINING در آنجا برگزار میشود، به داوطلبان برای تقویت مهارت شنیداری توصیه میکنند تا می توانند، گوش خود را معرض مکالمه های عمومی و تخصصی زبان انگلیسی قرار بدهند تا گوش و ذهن، با تلفظ کلمات با لهجه های مختلف و معنی آن ها آشنا شود.
راهی جز تکرار، تمرین و تکرار برای تقویت مهارت شنیداری نیست.
تقویت مهارت شنیداری به صورت ضربتی امکان ندارد؛ یعنی شما نمیتوانید مهارت شنیداری را ظرف ۲ هفته از ۱۰ درصد به ۵۰ درصد برسانید!
چرا که مهارت شنیداری، در کنار خوش گوش کردن، نیازمند دایره واژگان و مدام گوش کردن فایل های موسیقی، فایل های ویدیویی مستند های مختلف، گوش کردن اخبار انگلیسی، دیدن فیلم ها و امثالهم است و زمان بر است.
از فایل هایی که در اینترنت برای تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی ارائه شده است استفاده کنید.
3- آیا مدرک زبان آزمون MHLE جایگزین مدرک آیلتس و تافل برای تحصیل در خارج از کشور است؟
پاسخ: خیر. اعتبار این مدرک تنها برای ورود به مقطع تخصصی پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی و سازمانهای مرتبط با وزارت بهداشت ایران است و در خارج از کشور اعتباری ندارد.
4- حداقل نمره قبولی آزمون MHLE چند است؟
پاسخ: پاسخ صحیح به حداقل ۵۰ درصد سؤالات آزمون مورد انتظار است.
اگر داوطلبی نتواند به نیمی از سؤالات پاسخ صحیح بدهد، سطح زبان خوبی ندارد و باید با تمرین و ممارست بیشتر، خود را برای شرکت در آزمون ۶ ماهه آینده آماده کند و مهارت تست زنی خود را در مدت زمان برگزاری آزمون ارتقا دهد.
5- آیا متقاضیان تحصیل در دوره دکترای تخصصی اعزام به خارج از کشور می بایست در آزمون MHLE شرکت کنند؟
پاسخ: منحصراً داوطلبان شرکت در دوره های دکترای تخصصی پزشکی اعزام به خارج از کشور بایستی نمره قبولی در آزمون را بر اساس معیار های اعلامی وزارت بهداشت کسب کنند.
6- شرایط شرکت در آزمون MHLE چیست؟
پاسخ: دانشنامه کارشناسی ارشد در رشته های مربوط به پزشکی و پیرا پزشکی یا دکترای حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی، برای شرکت در آزمون MHLE الزامی است.
7- من مدرک معادل کارشناسی ارشد دارم. مجاز به ثبت نام هستم؟
پاسخ: خیر.
8- من مشغول به تحصیل در دوره دکترای تخصصی (دستیاری) هستم. میتوانم دوباره در آزمون MHLE شرکت کنم؟
پاسخ: خیر.
9- آیا برای دریافت امکانات مادی و معنوی دانشگاه ها برای کسب فرصت های مطالعاتی در خارج از کشور، شرکت در آزمون MHLE نیاز است؟
پاسخ: بله.
10- بهترین منابع برای آمادگی در آزمون MHLE چیست؟
پاسخ: بهترین منابع را کسانی که در آزمون دوره های قبلی نمرات خوبی کسب کرده اند می توانند به شما معرفی کنند.
البته چون سطح زبان انگلیسی پزشکی افراد در حوزه بهداشتی و سلامت متفاوت است، نیاز است بر اساس سطح زبان خود و بازه زمانی برای آمادگی در آزمون، از منابع سطوح مختلف استفاده کنید.
طراحان سؤالات زبان انگلیسی تخصصی پزشکی در این آزمون، معمولاً از متون ژورنال های تخصصی پزشکی با IMPACT FACTOR بالا استفاده میکنند و البته فهم سؤالات زبان کارشناسی ارشد وزارت بهداشت نیز می تواند یک منبع ارزنده باشد.
توصیه می کنیم این منابع را در نظر داشته باشید:
– TOEFL PREPRATION KIT
– BARRON’S (HOW TO PREPARE FOR TOFEL)
– LONGMAN
– 504 ESSENTIAL GUIDE FOR TOEFL
– PREPRATION FOR THE PAPER TESTS
– مقالات رایگان قابل دانلود سایت معتبر پزشکی PUBMED
11- چگونه میتوان نمره تضمینی در آزمون MHLE به دست آورد؟
پاسخ: در هیچ آزمون زبان انگلیسی، تضمین نمره غیرممکن است و اگر در سایت ها و آگهی ها، با چنین مواردی مواجه شدید، مراتب را به پلیس سایبر استان محل سکونت یا وزارت بهداشت اطلاع دهید.
دوره هیبریدی آنلاین MHLE می تواند شما را با بخش های مختلف این آزمون آشنا کند و راهکارهای های مفیدی را برای شرکت در این آزمون پیش پای شما قرار دهد.