آلمانی یا انگلیسی،کدام یک سخت تر است؟
برای درجه بندی میزان سختی و راحتی زبان ها باید معیار های بسیار متفاوتی را در نظر گرفت. میزان سختی یک زبان می تواند بسته به اینکه شما از قبل چه زبان هایی را یاد گرفته اید و یا این که زبان مادری شما چه زبانی است، بسیار متفاوت باشد. مثلا یادگیری زبان فرانسه برای یک انگلیسی زبان خیلی ساده تر از یک فارسی زبان است. تحقیقات زیادی در رابطه با میزان سختی زبان های خارجی انجام شده، اما بیشتر آنها به میزان سختی این زبان ها برای انگلیسی زبان ها اشاره می کنند. حال به این سوال می رسیم که آلمانی یا انگلیسی؟ واقعا کدام یک سخت تر است؟
با توجه به تفاوت های ریشه ای زبان فارسی و انگلیسی، استفاده از این نتایج برای فارسی زبانان غیر قابل قبول خواهد بود. تحقیقات نشان می دهند این درجه سختی ها برای یادگیری زبان ها قابل استناد هستند:
رده بندی میزان سختی زبان ها
رده اول (کمترین سختی) – انگلیسی، عربی
رده دوم – فرانسه، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی
رده سوم – روسی، آلمانی
رده چهارم (سخت ترین) – چینی، ژاپنی
اما از هدف اصلی این مقاله دور نشویم. در این مقاله می خواهیم بفهمیم که از بین زبان های انگلیسی و آلمانی، کدام یک سخت تر است و دلایل این سخت بودن چیست. پس با ما همراه باشید!
زبان انگلیسی
زبان انگلیسی را شاید بتوان یکی از ساده ترین زبان های دنیا دانست. البته این زبان حجم بسیار گسترده ای از واژگان و اصطلاحات را در خود جای داده اما یادگیری آن به مراتب نسبت به زبان های دیگر برای ما ساده تر است. دلایل سادگی زبان انگلیسی عبارتند از:
- زبان انگلیسی یکی از معدود زبان های اروپایی است که اسامی در آن جنسیت ندارد. پس نیازی به درگیری با جنسیت اسامی در این زبان نیستید.
- زبان انگلیسی حالت محور نیست. این یعنی اسامی همیشه شکل ثابتی دارند، بدون توجه به اینکه در چه جایگاهی (فاعل، مفعول و …) قرار می گیرند. (در صورتی که با زبان آلمانی، روسی یا ترکی آشنا باشید اطلاعات بیشتری در مورد مفهوم حالت دارید.)
- زبان انگلیسی بسیار پر کاربرد است. ما در زندگی روزمره خیلی به واژه ها و جملات انگلیسی برخورد می کنیم و به طور ناخودآگاه مقدار زیادی از این واژه ها را یاد می گیریم.
- واژه های زیادی از انگلیسی وارد فارسی شده اند. این واژه ها می توانند از اسامی لوازم خانگی مانند دراور تا اصطلاحات تخصصی علمی مثل دی ان ای متفاوت باشند. این واژه به ما در یادگیری سریعتر زبان انگلیسی کمک می کنند.
- در نهایت ما زبان انگلیسی را در مدرسه، دبیرستان و دانشگاه می خوانیم. پس هر فردی که حداقل تا دیپلم درس خوانده باشد مقداری انگلیسی یاد گرفته.
پیچیدگی های زبان انگلیسی برای فارسی زبانان عبارتند از:
یکی از بخش های پیچیده زبان انگلیسی برای فارسی زبانان، تلفظ است. ساختار تلفظ در بیشتر زبان های اروپایی با فارسی متفاوت است. پس یادگیری درست تلفظ لغات می تواند کمی برای ما سخت باشد.
زمان های گرامری بخش مشکل دیگر زبان انگلیسی است. زبان انگلیسی زمان های خیلی زیادی دارد (حال ساده، حال کامل، حال استمراری و …). متاسفانه تقریباً هیچ یک از این زمان ها در فارسی معادل دقیقی ندارند. پس یادگیری نحوه درست استفاده از آنها می تواند برای شما کمی سخت باشد.
زبان آلمانی
زبان آلمانی از ریشه زبان های ژرمنی است (در واقع با انگلیسی هم ریشه هستند). این زبان خصوصیات گرامری ای دارد که یادگیری آن را مشکل می کند. برخی از این خصوصیات عبارتند از:
- اسامی جنسیت دارند. یک اسم می تواند یکی از جنسیت های مذکر، مونث یا خنثی را داشته باشد. در آلمانی باید جنسیت را به طور کامل حفظ کنید (تقریبا قاعده ای ندارد).
- در زبان آلمانی شکل جمع اسامی هم بی قاعده است، این یعنی در کنار یاد گرفتن هر اسم باید اسم جمع آن را هم حفظ کنید.
- زبان آلمانی حالت محور است. این موضوع یکی از اصلی ترین مشکلات زبان آموزان با این زبان است. حالت محور بودن یک زبان یعنی اسم بسته به اینکه در چه جایگاهی قرار می گیرد، تغییر می کند. در آلمانی اسامی چهار حالت متفاوت دارند.
- در آلمانی صفات هم صرف می شوند. این یعنی بسته به خصوصیات اسمی که صفت به آن نسبت داده شده، صفت تا حدی تغییر خواهد کرد. البته صرف صفات در این دو زبان با قاعده است اما آشنایی دقیق با نحوه صرف آنها می تواند پیچیده باشد.
- تعداد واژه های مشترک آلمانی با فارسی خیلی کم است. با وجود روابط دیپلماتیک ایران با آلمان، بیشتر واژه های غربی وارد شده به زبان فارسی از دو زبان فرانسه و انگلیسی هستند.
مهم ترین سختی زبان آلمانی برای فارسی زبانان، تلفظ وبیان سخت واژه ها و عبارت است که می تواند داوطلبان را با چالش جدی روبرو کند.
نتیجه گیری
در کل در جواب سوال ” آلمانی یا انگلیسی،کدام یک سخت تر است؟ ” می توان گفت یادگیری زبان انگلیسی بسیار ساده تر از زبان آلمانی است. تلفظ کلمات و عبارات ساده تر، گستردگی و رواج آن به دلیل زبان بین المللی بودن و آشنایی و آموزش آن در مدارس ایران، از عوامل مهم آسان تر بودن یادگیری زبان انگلیسی نسبت به زبان آلمانی است.