نحوه آماده شدن برای مصاحبه دکتری

مصاحبه دکتری

قابل توجه دانشجویانی که در آزمون دکتری در ایران قبول می شوتد! داوطلبانی که می بایست در یکی از آزمون های TOLIMO، MSRT، EPT یا MHLE شرکت کنند تا مهارت خود در زبان انگلیسی را در جلسه مصاحبه نشان دهند! در ادامه درمورد نحوه آماده شدن برای مصاحبه دکتری صحبت خواهیم کرد.

قبولی در آزمون دکتری

شما برای آزمون دکترا قبول شده اید!  به شما تبریک می گویم. این به این معنا است که شما در یک آزمون مهم قبول شده اید. شما باید در کمیته ای که از طرف دانشگاه مربوطه تعیین شده است، شرکت کنید و  به سوال هایی پاسخ دهید، تا آنها بفهمند که شما دارای صلاحیت برای ورود به دوره دکترا هستید یا خیر. این مصاحبه یک شانس برای شما است که تمام مهارت ها و تجربه های شخصی و کاری خود را برای این کمیته توضیح دهید. در این مصاحبه دکتری شما باید تمام مدارک علمی خود را به همراه داشته باشید و به سوال هایی که از شما پرسیده می شود به درستی پاسخ دهید.

در دانشگاه های گوناگون روش های مصاحبه دکتری بسیار متفاوت است، این بستگی دارد که مسئولین دانشگاه چه برنامه هایی را برای دانشجوی دکترای خود در نظر گرفته اند؟ بعضی از دانشگاه ها برای دانشجویان خود پروژه های بزرگی را در نظر می گیرند که دانشجو باید در حین تحصیل انجام دهد، برخی هم نوشتن مقالات و کتاب های علمی را برای آنها در نظر می گیرند. البته این مصاحبه ها همیشه الزاماً حضوری نیست و برخی به صورت آنلاین این مصاحبه دکتری را انجام می دهند. این در صورتی است که شما از دانشگاه خود دور باشید یا دانشگاه شما در کشور دیگری باشد.

البته باید بدانید که سوال هایی که از شما پرسیده می شود الزاماً سوال هایی نیست که شما انتظار دارید. این سوال های متفاوت است و شما باید انتظار شنیدن هر سوالی را داشته باشید. پس قبل از مصاحبه خود را آماده کنید و انتظار هر سوالی را داشته باشید.

مصاحبه دکترا

در اینجا برخی از راه هایی که شما باید برای مصاحبه دکتری آماده شوید را مطرح می کنیم:

  1. پیشنهاد تحقیق و بیانیۀ تحقیق خود را آماده کنید. در ابتدا در مصاحبه دکتری از شما پرسیده می شود که شما قصد دارید چه پژوهشی را برای دکترای خود و پایان نامۀ خود آماده کنید؟ شما باید به طور کامل برای آنها توضیح دهید که موضوع پایان نامۀ شما چه خواهد بود و شما چطور می خواهید آن را به سرانجام برسانید؟ سعی کنید برای پایان نامه خود یک موضوع خاص انتخاب کنید که با دیگران متفاوت باشد و در نوع خود منحصر به فرد باشد.
  2. آماده باشید که بیان کنید پژوهش های شما چه منافعی برای دانشگاه دارد؟ شما باید یک مرور کلی و درست از پژوهش هایی که می خواهید در دانشگاه انجام دهید با خود داشته باشید. این نشان می دهد که دانش شما در حوزه ای که فعالیت می کنید چقدر است. پس شما باید در این مورد بسیار قوی عمل کنید و پروژه ها و پژوهش های خود را به درستی بیان کنید تا دانشگاه به شما اعتماد کند و بداند که شما دانشجوی موفقی هستید.
  3. باید از انگیزه های خود دربارۀ اینکه چرا در آزمون دکترا شرکت کرده اید، برای کمیتۀ پدیرش توضیح دهید. چون اگر دانشگاه شما دولتی باشد، آنها برای شما هزینه ی زیادی می کنند و یا اگر شما از دانشگاه خارجی بورس گرفته باشید آنها هم برای شما هزینه می کنند. پس شما باید دارای انگیزۀ مناسبی باشید. این انگیزه به این معنی است که شما قصد دارید چه خدماتی به دانشگاه ارائه دهید.
  4. شما باید افکار مصاحبه کنندگان را بخوانید و بدانید که آنها دربارۀ شما چه فکری می کنند. این نشان می دهد که شما برای به دست آوردن مدرک دکترای خود جدی هستید. همچنین شما باید از تخصص اعضای هیئت علمی آگاه باشید تا بتوانید آنها را در پروژه هایشان یاری کنید.
  5. خودتان را با بورسیه هایی که دانشگاه می دهد آشنا کنید و از آنها استفاده کنید. شما باید بدانید که این بورسیه ها با پژوهش هایی که قبلاً انجام داده اید چقدر ارتباط دارند؟ به این ترتیب شما بورسیه مدنظر خود را پیدا می کنید. همچنین اگر استادی به شما پژوهشی را پیشنهاد داد شما باید آن را قبول کنید و آن را انجام دهید. به این ترتیب صلاحیت علمی شما ثابت می شود.

به خاطر داشته باشید که بار این مصاحبه دکتری هم بروی دوش شما است و هم بر روی دوش کمیتۀ برگزار کننده. در اینجا این سوالات مطرح می شوند:

  1. شما برای پژوهش های خود از چه منابعی استفاده کرده اید؟
  2. چگونه استاد راهنمای خود را انتخاب خواهید کرد؟ معیارهای شما برای انتخاب او چه هستند؟
  3. دانشگاه باید برای شما چه منابعی را آماده کند؟ (کتابخانه، تجهیزات آزمایشگاهی، …)
  4. منابع مالی دانشگاه چه هستند و چطور استفاده می شوند؟
  5. آیا من (دانشجو) فرصت دارم که اختراعی را به ثبت برسانم یا ایده های خود را در دانشگاه عملی کنم؟
  6. برنامۀ کاری دانشگاه برای پژوهش های من چه خواهد بود؟

باید بدانید که در طول مصاحبه دکتراچه چیزهایی را خواهید گفت که وقت خودتان و تیم مصاحبه را تلف نکنید. البته باید بیان شود که برخی از افراد حاضر در مصاحبه دکترا ممکن است به دلایلی از صحبت های شما خوششان نیاید و یا در واقع با شما موافق نباشند، پس سعی کنید نظر آنها را جلب کنید.

 نکاتی که در مصاحبه دکتری آنلاین باید به آن توجه کنید

  • اینترنت پرسرعت داشته باشید.
  • مصاحبه دکترا شما باید در مکان آرامی باشد.
  • شما باید در یک فضای روشن مصاحبه کنید تا فرد مصاحبه کننده به درستی شما را ببیند.
  • از گفتن کلماتی که بلد نیستید پرهیز کنید چون در کیفیت مصاحبه تاثیر می گذارد.
  • مطمئن باشید که کسی مزاحم شما نشود و در زمان مصاحبه دکتری به اتاق یا دفتر شما وارد نشود.

 

ما در اساتیدآنلاین، برای یادگیری بهتر و در راستای ارتقای علمی جامعه، بستر های آموزش آنلاین را در اختیار شما قرار می دهیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
تعیین سطح زبان انگلیسی

معرفی بهترین سایت های تعیین سطح زبان انگلیسی

اگر به دنبال بهترین سایت ها برای تعیین سطح زبان انگلیسی خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم….

بیشتر بخوانید
10 پادکست برای بهبود لیسنینگ زبان انگلیسی

معرفی ۱۰ پادکست برای بهبود لیسنینگ زبان انگلیسی

لیسنینگ یک مؤلفه کلیدی در تسلط بر زبان انگلیسی است که بینش هایی را در مورد تفاوت های ظریف فرهنگی…

بیشتر بخوانید
مقایسه آزمون های تافل و آیلتس

مقایسه آزمون های تافل و آیلتس از نظر هزینه و اعتبار

مقایسه آزمون های تافل و آیلتس یکی از بحث های جذاب برای و البته مهم برای داوطلبان این آزمون هاست….

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question