تاثیر تکنولوژی بر تدریس | تکنولوژی چگونه توانست تدریس را متحول کند؟

تاثیر تکنولوژی بر تدریس

تکنولوژی و فناوری اطلاعات، بر همۀ ابعاد زندگی ما تاثیر گذاشته است، به طبع این فناوری بر تدریس و روش های آموزشی نیز تاثیرگذار است. اگر تاثیر تکنولوژی بر تدریس ، در  آموزش یا تدریس زبان انگلیسی باشد، جای صحبت بیشتری دارد.

بسیاری از معلمان و اساتید معتقدند، که در امر آموزش و تدریس، بسیاری از موارد و موضوعات را نمی توان به روش سنتی و قدیمی، به خوبی به دانشجویان و فراگیران انتقال داد. از این رو برای شفاف کردن امر تدریس و استفاده از وسایل کمک آموزشی برای اساتید امری اجتناب ناپذیر است. دانشجویان با استفاده از وسایل کمک آموزشی، به فرایند یادگیری و تدریس عینیت می بخشند و به آسانی در جریان تدریس به فراگیری آموخته های جدید می پردازند.


تکنولوژی، در واقع آموزش مبتنی بر کامپیوتر است و در واقع، این آموزش شبیه سازی شده است، فرض کنید، شما استاد هستید و می خواهید، به دانشجوی خود زبان انگلیسی، درس بدهید، اگر از برنامه های شبیه سازی شده استفاده کنید کار شما بسیار راحت تر خواهد بود، چون این برنامه ها در وقت شما صرفه جویی می کنند و به دانشجوی زبان انگلیسی نیز کمک می کنند تا راحت تر مطالب را بیاموزد.

در مقایسه ای که روی دانشجویان، در تدریس حضوری و تدریس با کامپیوتر انجام شده است، این نتیجه به دست آمده است که دانشجویانی که زبان انگلیسی را حضوری آموخته اند، نسبت به دانشجویانی که زبان انگلیسی را، با کامپیوتر، یا تکنولوژی آموخته اند، بسیار متفاوت هستند و آنهایی که زبان انگلیسی را با کامپیوتر آموخته اند، نمرات بالاتری آورده اند. پس تاثیر تکنولوژی بر تدریس بسیار مهم است.

تاثیر تکنولوژی بر تدریس

در تحقیق دیگری، ثابت شده است که، دانشجویانی که زبان انگلیسی را با نرم افزارها، و تکنولوژی آموخته اند، در آزمون های تافل ® و آیلتس ® خود، نمرات به مراتب بالاتری آورده اند.


از مهم ترین دلایل استفاده از تکنولوژی، در آموزش یا تدریس، این دلایل است:

بر اساس تحقیقات علمی 75% از دانشجویان، از طریق حس بینایی می آموزند، در حالی که اساتید، فکر می کنند دانشجویان زبان انگلیسی را از طریق شنیداری بهتر می آموزند، که چنین نیست، زیرا یادگیری از طریق شنوایی تنها 13% است، در حالی که در دانشگاه ها، دانشجویان زبان انگلیسی، عمدۀ یادگیری خود را از طریق شنیداری دریافت می کنند و این در حالی است که دانشجویان زبان انگلیسی، تنها می توانند یک چهارم از مطالبی را که استاد می گوید، بیاموزند، پس استاد باید از تکنولوژی و نرم افزارهای یادگیری زبان انگلیسی، استفاده کند تا یادگیری دانشجوی خود را بالا ببرد.

استفاده از تکنولوژی به ما کمک می کند، تا در مصرف چیزهای گرانبها صرفه جویی کنیم. فرض کنید شما یک استاد هستید و می خواهید، یک کتاب را به دانشجویان زبان انگلیسی خود معرفی کنید، شما می توانید به جای اینکه یک کتاب کاغذی را به آنها معرفی کنید، کتاب الکترونیکی را به آنها معرفی کنید، در این صورت هم به منابع طبیعی ما، مانند درختان آسیبی نمی رسد و هم دانشجو مجبور نیست، مبلغ زیادی بابت خرید کتاب بدهد.

تکنولوژی باعث می شود، که چنانچه گفته شد دانشجویان زبان انگلیسی به منابع به راحتی دسترسی داشته باشند. تکنولوژی روش تدریس اساتید را تغییر می دهد و به نوعی تدریس آنلاین و روش های آموزشی آن در استاد شکل میگیرد. همچنین به آنها کمک می کند، تا با دانشجویان خود تعامل بیشتری داشته باشند، از طرفی تکنولوژی، باعث می شود، که دانش استاد نیز زیاد شود.

تکنولوژی در تدریس یا آموزش باعث می شود ،که دانشجویان انگیزۀ بیشتری در فعالیت ها داشته باشند، هم مهارت های زبان انگلیسی را تقویت می کند، هم به استاد این امکان را می دهد که بر اساس توانایی دانشجویان، با آنها کار کند. تکنولوژی باعث می شود، تا دانشجویان زبان انگلیسی، اشتیاق بیشتری برای یادگیری پیدا کنند، تکنولوژی باعث می شود، که مرزهای دانش جا به جا شود و استاد از کشورهای دیگر نیز دانشجو داشته باشد که این هم برای استاد خوب است و هم برای دانشجو، چون دانشجو می تواند از طریق تعامل با دانشجویان خارجی، زبان انگلیسی خود را تقویت کند.


البته در استفاده از تکنولوژی، استاد باید، این موارد را رعایت کند:

که چگونه محتوای درس را تولید کند؟ استاد باید بداند، که دانشجوی زبان انگلیسی او، در چه حدی سواد انگلیسی دارد و در حد و اندازۀ او، به او بیاموزد، تا دانشجو اعتماد به نفس خود را، از دست ندهد و به تدریج زبان انگلیسی او قوی شود، استاد باید از پلترفرم هایی استفاده کند که دانشجو هم بتواند از آن استفاده کند و اگر به عنوان مثال، اینترنت دانشجو ضعیف بود، دچار مشکل نشود.

همچنین هم استاد و هم دانشجو، باید با مهارت های فناوری اطلاعات، آشنایی کامل داشته باشند، چون بر اساس تحقیقات علمی تا سال 2030، ما به 1 بیلیون متخصص فناوری اطلاعات، نیاز داریم، حال در حوزه ای که باشند، استاد، دانشجو، کارفرما، مدیر موسسه، دانشگاه و ….

تکنولوژی باعث می شود که هم استاد، و هم دانشجو به یکسان سازی مطالب علمی بپردازند و این به دانشجویان کمک می کند تا مطالب درسی را بهتر بفهمند و درک کنند، در این صورت دانشجو، مقالات انگلیسی را از سایت های معروف، مانند ساینس دایرکت، الزویر، اریک و … دریافت می کند، می خواند و سواد اطلاعاتی او بالا می رود. همچنین استاد نیز با این کار، اطلاعات بیشتری دربارۀ رشتۀ خود به ویژه اگر زبان انگلیسی باشد، پیدا می کند و با روش های جدید و مدرن تدریس آشنا می شود و به این ترتیب هم خودش سود می برد و هم دانشجویانش. بدین ترتیب می توانیم تاثیر تکنولوژی بر تدریس را افزایش دهیم.

ما در اساتیدآنلاین، برای یادگیری بهتر و در راستای ارتقای علمی جامعه، بستر های آموزش آنلاین را در اختیار شما قرار می دهیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
چطور واژگان جدید را حین آموزش زبان حفظ کنیم؟

چطور واژگان جدید را حین آموزش زبان حفظ کنیم؟

یادگیری یک زبان جدید سرگرم کننده است، البته به جز بخش یادگیری واژگان. همیشه کلماتی هستند که با وجود تلاش…

بیشتر بخوانید
کلاس آنلاین زبان انگلیسی

چگونه کلاس آنلاین زبان انگلیسی برگزار کنیم؟

در دنیایی که حتی عطاری ها هم آنلاین شده اند برگزاری کلاس آنلاین زبان انگلیسی چیزی بیش از یک ضرورت…

بیشتر بخوانید
سیستم آموزش آنلاین

نگاهی به سیستم آموزش آنلاین در ایران و جهان

سیستم آموزش آنلاین در مقایسه با آموزش سنتی سیستمی تقریبا نوپا در آموزش جهانی به شمار می آید. این سیستم…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question