مشکلات آموزش آنلاین در دوران کرونا
زندگی میلیون ها پدر و مادر و فرزندان آنها به دلیل ویروس کرونا به صورت شگفت انگیزی تغییر کرده است، به صورتی که در سال 2020 میلادی دولت مجبور شد تمام مدارس را تعطیل کند. در روز چهارم ماه January سال 2021 میلادی دولت انگلستان اعلام کرد که تمام مدارس تعطیل شوند، به این دلیل که جان دانش آموزان و معلمان به خطر نیفتد و آنها بیمار نشوند. اما با این تصمیم بسیاری از خانواده ها دچار گرفتاری های زیادی شدند. برخی از والدین تمام روز سرکار هستند و نمی توانند به کودکان خود آموزش آنلاین بدهند، برخی دیگر هم تجهیزات تدریس آنلاین را ندارند. در ادامه به بررسی مشکلات آموزش آنلاین در دوران کرونا می پردازیم.
اما بر اساس دستور دولت بریتانیا تمام مدارس تعطیل شدند و معلمان مجبور شدند به صورت آنلاین به دانش آموزان درس بدهند. در واقع مدارس به آموزشگاه آنلاین تبدیل شد. به این ترتیب سازمان Ofqual (دفتر تنظیم صلاحیت ها و امتحانات در کشور انگلستان که یک سازمان خصوصی است و در ایرلند شمالی قرار دارد، این سازمان در سال 2016 میلادی تاسیس شده است) موظف شد که تمام نمرات دانش آموزان را به والدین گزارش دهد و به آنها کمک کند تا دانش آموزان بهتر درس بخوانند.
پدر و مادر و مدارس باید با هم از نزدیک تماس داشته باشند، تا بدانند که دانش آموز واقعاً در چه درسی نقص دارد و آن را برطرف کنند. در اینجا باید به این موضوع فکر کرد که دانش آموزانی که در مناطق محروم هستند، چطور می توانند در دورۀ آموزش آنلاین شرکت کنند.
مشکلات آموزش آنلاین در دوران کرونا
اما بارهایی که بر دوش مدارس و والدین و معلمان قرار داشت چیزی فراتر از این حرف ها است. در این وضعیت معلمان باید با دانش آموزان خود به صورت دورکاری تدریس داشته باشند، بسیاری از دانش آموزان نمی دانند چطور باید این درس ها را بیاموزند و در نتیجه از درس های خود عقب می افتند، چون آنها به آموزش مجازی عادت ندارند.
پژوهش ها نشان می دهد قبل از شروع بیماری کرونا دانش آموزان در کلاس های حضوری یادگیری بیشتری داشتند، اما در کلاس های آنلاین آنها مطالب را درست نمی فهمند و یادگیری آنها کاهش پیدا کرده است. همچنین معلمان هم به اندازۀ کافی نمی توانند به دانش آموزان درس بدهند چون آنها هم دربارۀ دورۀ آنلاین آگاهی کافی ندارند. در اینجا تکلیف دانش آموزانی که در مناطق محروم زندگی می کنند چه می شود؟ آنها چگونه باید درس یاد بگیرند؟
این نگرانی ها ادامه پیدا کرد تا اینکه دانشگاه University of Essex (دانشگاهی در زمینۀ علوم انسانی و علوم اجتماعی در شهر Colchester یکی از شهرهای کشور انگلستان) بیانیه ای صادر کرد که در آن بیان شد، دولت انگلستان باید به 4519 کودک که در مناطق محروم زندگی می کنند لپ تاپ و اینترنت بدهد تا آنها بتوانند درس بخوانند و این کار انجام شد. همچنین ثابت شد که دورۀ آنلاین یادگیری دانش آموزان را افزایش داده است و آنها در خانه بهتر درس را می آموزند. البته این برای قشر مرفه جامعه است و دانش آموزان در مناطق محروم هنوز هم در نمی توانند به درستی آموزش دریافت کنند.
ما فرض می کنیم که اصلا بیماری کرونا وجود ندارد. کودکانی که پدر و مادری با سواد کمی دارند یا کودکانی که پدر و مادر آنها همیشه سرکار هستند، چطور باید آموزش ببییند؟ همچنین کودکانی که پدر و مادر آنها به دلایلی از هم جدا شده اند، چطور باید درس بخوانند؟ چون پدر یا مادر آنها سرکار است و کودک تنها است. این یک مشکل دیگر است که باید حل شود.
حمایت از کودکان در مسیر آموزش آنلاین
اگر پدر و مادر کودکان به درستی درس خوانده باشند و تحصیلات عالیه داشته باشند که خیلی بهتر است اما پدر و مادرهایی که شاغل هستند چطور می توانند به کودکان خود آموزش بدهند. در اینجا مشکلی که به وجود می آید این است که والدین وقت ندارند به فرزندان خود در کلاس های آنلاین کمک کنند. همچنین افرادی که از کشورهای دیگر به کشور انگلستان آمده اند، ممکن است زبان انگلیسی را به درستی متوجه نشوند و توانایی آنها برای حمایت از کودک کاهش پیدا کند. به عبارت دیگر والدینی که از نظر سواد اطلاعاتی کمبود دارند و فقیر هستند نمی توانند از کودکان خود حمایت کنند.
به طور متوسط پژوهش ها ثابت کرده است کودکان تنها 3 ساعت می توانند آموزش آنلاین را قبول کنند و بیش از آن از تحمل کودک خارج است. GCSE موسسۀ آموزش ثانوی در انگلستان اعلام کرد که والدینی که تحصیلات کمتری دارند زمان کمتری را برای کودکان خود صرف می کنند و به این ترتیب یادگیری دانش آموزان کاهش می یابد. پژوهش های ما ثابت کرد که اگر آموزش و پرورش انگلستان به این والدین آموزش بدهد این شکاف برداشته می شود و دانش آموزان می توانند با خیال راحت درس بخوانند.
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که کلاس آنلاین وقت کودکان در خانه را پر می کند و کودک می تواند به درستی درس را یاد بگیرد. به این ترتیب کودک می تواند در 18 دقیقه یک مطلب را یاد بگیرد. البته با پیشرفت زمان این مدت به 12 دقیقه رسید. این موضوع به یادگیری کودک هم مربوط می شود هر چه کودک باهوش تر باشد می تواند در زمان کمتری درس ها را بیاموزد.
شرط قانونی آموزش از راه دور به ما ثابت کرد که هر چه معلمان و والدین تعهد بیشتری داشته باشند، دانش آموز بیشتر درس را می آموزد و اعتماد به نفس بالایی پیدا می کند. این یادگیری به این دلیل است که در کلاس های حضوری تعداد زیادی دانش آموز وجود دارد و معلم وقت نمی کند به تک تک آنها پاسخ دهد، اما در کلاس آنلاین فقط معلم است و دانش آموز. در حالت ایده ال مدارس و آموزش و پرورش کشور انگلستان و هر کشوری باید ابتدا دانش آموزان محروم را در اولویت قرار دهد. معلمان باید به دانش آموزان به طور صحیح تدریس آنلاین داشته باشند.
در این مورد باید از والدین کودکان هم نظرخواهی شود که معلمان چگونه به دانش آموزان درس می دهند اما این در حجم بالا قابل انجام نیست و آموزش و پرورش نمی تواند از تک تک والدین نظرخواهی کند. اما ارائۀ آموزش از راه دور ایجاب می کند که دولت برای همه اینترنت با کیفیت و لپ تاپ و سایر تجهیزات کلاس آنلاین را فراهم کند.
همچنین معلمان باید دارای دانش کافی دربارۀ آموزش از راه دور باشند. آمادگی دیجیتالی برای دانش آموزان و معلمان لازم است کودکانی که از این آمادگی محروم هستند مثلا لپ تاپ ندارند یا اینترنت ندارند نمی توانند به درستی آموزش ببینند. به همین منظور دولت باید برای همه این امکانات را فراهم کند و دانش آموزانی که در مناطق محروم هستند در اولویت هستند. به این ترتیب این شکاف طبقاتی از بین می رود و دانش آموزان از هر طبقۀ اجتماعی به درستی آموزش می ببینند.
ما در اساتیدآنلاین، برای یادگیری بهتر و در راستای ارتقای علمی جامعه، بستر های آموزش آنلاین را در اختیار شما قرار می دهیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.