معرفی سیستم های آموزش تعاملی و آموزش هیبریدی

آموزش تعاملی

در این مقاله ما می خواهیم سیستم های آموزش تعاملی و  آموزش هیبریدی را برای شما معرفی کنیم. یکی از بزرگ ترین دستاوردهای قرن 21 میلادی این است که در آن کلاس های آنلاین رواج پیدا کرده است، از حدود 50 سال پیش تاکنون. این سیستم آموزشی به طبیعت کمک می کند (از نظر مصرف کاغذ، و آلودگی هوا به دلیل تردد خودروها).


 آموزش هیبریدی چیست؟

این آموزش در واقع ترکیب آموزش سنتی و الکترونیکی است. در این سیستم آموزشی، سعی می شود بهترین حالت کلاس های آنلاین و کلاس های حضوری را انتخاب شود. معنی آن این است که، استاد و دانشجو هر دو با هم جنبه های مثبت تدریس آنلاین را در نظر می گیرند و بهترین های آن را انتخاب می کنند. این شیوۀ آموزشی می تواند تعادلی بین آموزش حضوری و آموزش مجازی ایجاد کند.

این روش تدریس، می تواند با روش های بسیار پیشرفتۀ تدریس رقابت کند. برای مثال در یک آموزشگاه آنلاین برای زبان انگلیسی، این روش از بهترین منابع زبان انگلیسی استفاده می کند و اساتید انتخاب شده در این کلاس ها، کارآزموده و ماهر هستند. در واقع در این روش آموزشی، ترکیب بهترین روش های تدریس انتخاب شده است.

در سیستم مدیریت آموزش (ال ام اس)، این شیوۀ تدریس بسیار رایج است چون جامعۀ مخاطب آن زیاد است، در کشورهای پیشرفته، بیشتر افراد وقت ندارند که در کلاس های حضوری شرکت کنند، پس این روش برای آنها بسیار خوب است.

در روش هیبریدی، تجزیه و تحلیل های کلاس های حضوری وجود ندارد و فرد لازم نیست ساعت ها وقتش را برای مطالب بی اهمیت تلف کند.


در مقابل این روش آموزش، سیستم آموزش تعاملی وجود دارد. در آموزش تعاملی از روش (فیلیپینگ کلاسروم) یعنی کلاس گشتاوری استفاده می شود. به این معنی که این کلاس شامل کلاس حضوری و آنلاین است. آنچه که دانشجو باید در این روش انجام دهد این است که باید سخنرانی را به صورت آنلاین تماشا کند. مروری بر منابع دورۀ آموزشی خود داشته باشد.

 هم کتاب کاغذی بخواند و هم کتاب الکترونیکی. دربارۀ موضوع درسی خود پژوهش های بسیار خوب انجام دهد. باید دربارۀ موضوعی که بلد نیست، با استاد خود بحث و تبادل نظر کند. باید با همکلاسی ها خود همکاری کند و اگر آنها مشکلی داشتند به آنها کمک کند. باید از کتاب ها رونویسی کند و در کلاس ارائه دهد.

آموزش هیبریدی

البته این روش برای همه کارآمد نیست چون بعضی از افراد با این روش نمی توانند درس ها را بیاموزند. البته بنیانگذاران این روش آموزشی با سایتی به نام (پی اس اف کی) کار را برای افرادی که آموزش برای آنها سخت است، آسان کرده اند.

به این ترتیب که برای آنها گزارش ها و مقالات ساده را تهیه کرده اند تا آن مطالب را بخوانند و راحت تر بیاموزند. البته باید ذکر شود که در روش تعاملی دانشجو می تواند، اپلیکیشن بازی های گوناگون مانند پلی فور، گیم آف ترون و … را بسازد.

از روش تعاملی در سیستم سلامت و بهداشت کشور ایالات متحدۀ آمریکا استفاده شده است. در روش تعاملی استاد باید گروه هایی از دانشجویان تشکیل دهد تا آنها با هم همکاری کنند.

البته در روش تعاملی هزینه ها نسبت به روش هیبریدی ارزان تر است. در روش تعاملی استاد مجبور نیست وقت زیادی برای دانشجو بگذارد زیرا این روش آموزشی مانند روش هیبریدی ترکیبی است. البته روش های مطالعه در دانشجویان تغییر کرده است، با ظهور تبلت و تلفن های هوشمند، دانشجویان ترجیح می دهند به صورت آنلاین مطالعه کنند.


حال تفاوت های این دو روش آموزش آنلاین چیست؟

روش تعاملی از روش هیبریدی چنانچه پیش از این بیان شد، ارزان تر است، در روش تعاملی امکان همکاری بیشتری وجود دارد. در روش تعاملی دانشجو و استاد وقت های آزاد بیشتری دارند و می توانند هر وقت که خواستند در کلاس حاضر شوند، اما در روش هیبریدی این امکان وجود ندارد.

آموزش تعاملی، در 186 کشور جهان وجود دارد و حالا که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده است، این آموزش نسبت به آموزش هیبریدی طرفداران بیشتری دارد. حدود 1.5 بیلیون دانشجو در سرتاسر جهان، از این روش آموزشی استفاده می کنند. براساس آمارها در سال 2019 کشور ایالات متحدۀ آمریکا 350 بیلیون دلار، از این روش آموزشی درآمد کسب کرده است.

در روش آموزش تعاملی، چالش های درسی کمتر از روش هیبریدی است زیرا آنها به صورت گروهی کار می کنند و مشکلات خود را به راحتی حل می کنند. در این روش آموزشی دانشجویان به تفکر انتقادی می رسند و می توانند به این وسیله مشکلات تدریس خود را حل کنند.

همچنین در دانشگاه هاروارد از روش آموزش تعاملی برای نوشتن پایان نامه های دکترا استفاده شده است که این بسیار خوب است.


ما در اساتیدآنلاین، برای یادگیری بهتر و در راستای ارتقای علمی جامعه، بستر های آموزش آنلاین را در اختیار شما قرار می دهیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی

آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی

آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی می‌تواند فرآیند یادگیری را بهبود بخشد و با ارائه تمرین‌های شخصی‌سازی شده و تحلیل…

بیشتر بخوانید
تعیین سطح زبان انگلیسی

معرفی بهترین سایت های تعیین سطح زبان انگلیسی

اگر به دنبال بهترین سایت ها برای تعیین سطح زبان انگلیسی خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم….

بیشتر بخوانید
چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟

چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟

چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟ این سوالی است که هر داوطلبی باید برای شرکت در این آزمون…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question