معرفی بهترین دانشگاه های آلمان
تحصیل در دانشگاه های آلمان به دلیل امکان تحصیل رایگان و همچنین شهرت و اعتبار بالای دانشگاه های این کشور مورد علاقه بسیاری از دانشجویان است، و در این مقاله به معرفی بهترین دانشگاه های آلمان می پردازیم.
در میان کشورهای غیر انگلیسی زبان آلمان رتبه اول در میان جذب دانشجویان بین المللی را در اختیار دارد. بنابراین رقابت برای ورود به دانشگاه های این کشور بسیار تنگاتنگ است.
هرچند بیش از 40 دانشگاه دولتی و خصوصی آلمان در بین بهترین دانشگاه های جهان جای دارند اما از آنجا که تحصیل در دانشگاه های خصوصی رایگان نیست رقابت برای ورود به دانشگاه های دولتی بسیار بیشتر است.
زبان آلمانی
تحصیل در دانشگاه های آلمان به خصوص در مقطع کارشناسی نیازمند داشتن مدرک زبان آلمانی است.
برای ورود به دانشگاه های رایگان آلمان داشتن مدرک حداقل b1 آلمانی مورد نیاز است و فرد متقاضی در صورت اخذ پذیرش می بایست پس از ورود به آلمان ابتدا سطح زبان خود را تقویت کند و مدرک b2 زبان آلمانی را اخذ نماید و پس از آن می تواند وارد دانشگاه شود.
در مقطع فوق لیسانس و دکترا تدریس به زبان آلمانی و همچنین انگلیسی است. بنابراین دانشجو باید بر حسب شرایط دانشگاه بر زبان آلمانی یا زبان انگلیسی و گاهی هر دو مسلط باشد.
زبان انگلیسی
برای تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های آلمان، فرد متقاضی باید مدرک آیلتس با نمره حداقل 6 داشته باشد. البته این نمره برای ورود به همه دانشگاه ها یکسان نیست و بعضی دانشگاه ها نمره بیشتری نیاز دارند.
در ادامه این مطلب به معرفی تعدادی از بهترین دانشگاه های آلمان می پردازیم.
دانشگاه صنعتی مونیخ
دانشگاه فنی یا دانشگاه صنعتی مونیخ یکی از بزرگترین و برجستهترین موسسات فناوری آلمان است. این دانشگاه یکی از 50 دانشگاه برتر جهان است. این دانشگاه به خصوص در زمینه فناوری و تحقیقات مربوط به فناوری شهرت جهانی دارد.
زبان اصلی تدریس در این دانشگاه، آلمانی است اما برخی از رشتههای تحصیلی در این دانشگاه به زبان انگلیسی نیز تدریس میشوند. بیش از 40 هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ یکی از بهترین دانشگاه های آلمان است و هر ساله دانشجویان بسیاری برای اخذ پذیرش تحصیلی از این دانشگاه اقدام میکنند.
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ در سال ۱۴۷۲ میلادی تاسیس شده است و یکی از قدیمیترین دانشگاههای کشور آلمان محسوب میشود.
این دانشگاه افتخارات زیادی را در طول تاریخ از آن خود کرده است. برای مثال ۴۲ جایزه نوبل به محصلان و فارغالتحصیلان این دانشگاه اعطاء شده است.
این دانشگاه طبق سیستم رتبه دانشگاههای جهان QS برای سال ۲۰۲۲ رتبه ۶۴ جهان را بدست آورده است.
دانشگاه هایدلبرگ
دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ قدیمیترین دانشگاه آلمان و در زمره مشهورترین دانشگاههای دنیا بشمار میآید. دانشگاه هایدلبرگ در سال ۱۳۸۶ میلادی، تأسیس شده است.
این دانشگاه در بسیاری از رشته ها رتبه ای برابر و حتی بالاتر از دانشگاه آکسفورد و دیگر دانشگاه های مطرح دنیا کسب کرده است.
در حال حاضر بیش از 28 هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. در حدود 18 درصد دانشجویان این دانشگاه خارجی هستند.
بیش از یک سوم دانشجویان بینالمللی دانشگاه هایدلبرگ را دانشجویان مقطع تحصیلی دکترا تشکیل میدهند.
حدود ۲۷ نفر از برندگان جایزه نوبل با دانشگاه هایدلبرگ همکاری داشتهاند و ۹ نفر از برندگان جایزه نوبل نیز در زمان اخذ جایزه در حال تحصیل یا همکاری با این دانشگاه بودهاند.
دانشگاه اس آر اچ هایدلبرگ
دانشگاه علوم کاربردی اسآراچ هایدلبرگ یکی از بهترین دانشگاه های خصوصی آلمان است.
این دانشگاه در ۱ اکتبر ۱۹۶۹ میلادی به عنوان مرکز توانبخشی حرفه ای افراد دارای معلولیّت در بخش آموزش عالی افتتاح شد. در سال میلادی۱۹۹۱، این دانشگاه به صورت خصوصی در دسترس همه دانشجویان قرار گرفت.
از آن زمان، نسبت دانش آموزان معلول به حدود ۵ درصد کاهش یافتهاست.
در سال ۲۰۰۴ این مؤسسه توسط شورای علوم آلمان تأیید شد و هماکنون با بیش از ۳۶۰۰ دانشجو و با بیش از ۴۰ رشته تحصیلی، یکی از قدیمیترین و بزرگترین دانشگاههای خصوصی آلمان است.
این دانشگاه با بیش از 80 دانشگاه اروپایی قرارداد همکاری دارد و به دانشجویان این امکان را می دهد که در کشورهای مختلف تحصیل کنند.
دانشگاه هومبولت برلین
این دانشگاه که در شهر برلین قرار دارد، طی دو قرن گذشته جایگاه بسیاری از بزرگان و اندیشمندان آلمانی بودهاست.
دانشگاه هومبولت یکی از ۱۱ برنده جایزه برترین دانشگاههای قدیمی آلمان است و همواره یکی از بهترین دانشگاههای اروپا و از برترینها در زمینه هنر و علوم انسانی در سطح جهان بوده است.
در رتبهبندی دانشگاه های جهان QS در سال ۲۰۲۰ دانشگاه هومبولت در رتبه ۱۲۰ دنیا و چهارم آلمان قرار داشت. همچنین بر اساس رتبهبندی مؤسسه تایمز در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه در رتبه ۷۴ دانشگاههای جهان قرار گرفت.
دانشگاه صنعتی برلین
این دانشگاه عضو TU9 که در آن ۹ دانشگاه صنعتی و بزرگ آلمان مشارکت دارند، است. با اختصاص دادن حدود %۲۰ ظرفیت دانشگاه به دانشجویان خارجی، پذیرش بینالمللی دانشجوی آن در میان دانشگاههای آلمان از همه بیشتر است.
هیئت علمی این دانشگاه دارای ۸ عضو برنده جایزه نوبل است.
حدود ۳۵۰۰۰ دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
مؤسسه فناوری کارلسروهه
مؤسسه فناوری کارلسروهه که با نام دانشگاه کارلسروهه نیز شناخته می شود، یک مؤسسه دانشگاهی تحقیقاتی است که از ادغام یک دانشگاه (دانشگاه کارلسروهه) و یک مرکز تحقیقاتی (مرکز تحقیقاتی کارلسروهه) در شهر کارلسروهه آلمان ایجاد شده است.
دانشگاه کارلسروهه یکی از ۹ دانشگاه عالی آلمان است و در صدر لیست دانشگاههای برتر اروپا در رشتههای علوم پایه و مهندسی قرار دارد.
دانشگاه صنعتی آخن
دانشگاه صنعتی آخن که به اختصار RWTH نامیده می شود بزرگترین دانشگاه فنی اروپاست.
این دانشگاه در زمینه تکنولوژی و فناوری جز بهترین دانشگاه های جهان است. بودجه این دانشگاه با احتساب بیمارستان بیش از 950 میلیون یورو در سال است.
دانشگاه آخن در زمینههای متعددی در مهندسی و فناوری خصوصاً مهندسی مکانیک، برق، صنایع، علوم کامپیوتر، فیزیک و شیمی نیز شهرت جهانی دارد.
این دانشگاه دارای بیشترین بودجه تحقیقاتی و بالاترین درآمد سرانه هیات علمی مرتبط با صنعت در میان تمام دانشگاههای آلمان است.
دانشگاه فنی درسدن
دانشگاه فنی درسدن یا دانشگاه صنعتی درسدن با بیش از 37 هزار دانشجو بزرگترین دانشگاه ایالت زاکسن و یکی از دانشگاههای معتبر آلمان است.
براساس رتبهبندی QS در سال ۲۰۲۱ این دانشگاه در جایگاه ۱۷۳ جهانی جای گرفته بود. این دانشگاه یکی از یازده دانشگاه آلمانی است که در سال 2012 موفق به کسب عنوان دانشگاه عالی شد.
دانشگاه توبینگن
دانشگاه ابرهارد کارلز توبینگن در سال ۱۴۷۷ میلادی تاسیس شده است. این دانشگاه از قدیمیترین و معتبرترین دانشگاههای آلمان است که در شهر توبینگن واقع شدهاست. این دانشگاه در رشتههای مختلف پزشکی، علوم طبیعی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد. در حال حاضر این دانشگاه بیش از 27 هزار دانشجو دارد.
با توجه به اینکه این دانشگاه یک دانشگاه بینالمللی است و دانشجویان خارجی بسیاری در آن به ادامه تحصیل مشغول هستند، محیط دانشگاهی یک محیط چند فرهنگی است.
دانشگاه گوته
دانشگاه گوته در سال 1914 تأسیس شد و توسط شهروندان ثروتمند فرانکفورت تأمین می شد. امروزه، این دانشگاه بیش از 48،000 دانشجو دارد.
دانشگاه گوته در میان برترین دانشگاه های تحقیقاتی بین المللی قرار دارد. این دانشگاه به نام یوهان ولفگانگ فون گوته فیلسوف و شاعر آلمانی نامگذاری شده است.
از دانشآموختگان بنام این دانشگاه میتوان، ویلهلم گناتسینو، پیتر ایدن، کرنلیوس لانچوش، تئودور آدورنو، رایمر لوست و هورست لودویگ اشتورمر، برنده جایزه نوبل فیزیک (۱۹۹۸) را نام برد.
این دانشگاه دارای ۴ پردیس و ۱۶ دانشکده است.
دانشگاه کلن
دانشگاه کلن ششمین دانشگاه تاسیس شده در بخش اروپای مرکزی است. دانشگاه کلن آلمان به شش دانشکده تقسیم شده است که در مجموع 200 رشته تحصیلی را ارائه می دهند.
دانشکده های این دانشگاه شامل رشته ها مدیریت، اقتصاد و علوم اجتماعی، حقوق، پزشکی، هنرها، ریاضیات و علوم طبیعی و علوم انسانی است.
دانشگاه ورزش آلمان
دانشگاه ورزش آلمان کلن با نام Deutsche Sporthochschule Köln بزرگترین دانشگاه ورزش جهان است.
این دانشگاه با داشتن ۳۳ انستیتوی تخصصی نقش مهمی در رشد و پیشرفت ورزش آلمان داشته است.
دانشگاه علوم کاربردی کلن
دانشگاه علوم کاربردی کلن با نام رسمی TH Köln بزرگترین دانشگاه علوم کاربردی آلمان از نظر تعداد دانشجویان است.
این دانشگاه حدود 27000 دانشجو و 430 استاد دارد. TH Köln در مجموع 100 برنامه کارشناسی و کارشناسی ارشد را به طور کامل ارائه می دهد.
دانشگاه آزاد برلین
دانشگاه آزاد برلین یکی از بزرگترین دانشگاه های برلین و یکی از دانشگاههای برتر کشور آلمان است. این دانشگاه میزبان حدود ۳۶۰۰۰ دانشجو است.
دانشگاه آزاد برلین در رشتههای مختلف علوم انسانی، علوم اجتماعی، پزشکی و علوم پایه دانشجو میپذیرد.
این دانشگاه در سال ۱۹۴۸ به دنبال آن تأسیس شد که نیروهای شوروی مستقر در برلین شرقی کنترل دانشگاه دیگر برلین یعنی دانشگاه هومبولت برلین را در اختیار گرفتند.
نام دانشگاه فِرایِ به معنای آزاد نیز در حقیقت به همین موضوع اشاره دارد.
دانشگاه هامبورگ
دانشگاه هامبورگ بزرگترین موسسه تحقیقاتی و آموزشی در شمال آلمان و یکی از گسترده ترین دانشگاه های آلمان است. پردیس اصلی این دانشگاه در منطقه مرکزی Rotherbaum واقع شده است.
بیش از 700 استاد مشغول به تدریس و تحقیق در این دانشگاه هستند. علاوه بر این، بیش از 3600 کادر علمی و 6،100 کادر اداری و فنی در این دانشگاه مشغول به کار هستند.
دانشگاه هامبورگ سومین دانشگاه بزرگ آلمان است. در حال حاضر بیش از 40،000 دانشجو در دانشگاه هامبورگ تحصیل می کنند. این دانشگاه ها 170 رشته مختلف را در شش دانشکده مختلف ارائه می دهد.
دانشگاه علمی کاربردی هامبورگ
دانشگاه علمی کاربردی هامبورگ در سال 1970 با نام Fachhochschule Hamburg تأسیس شد.
برای تشکیل این دانشگاه چهار آموزشگاه مهندسی و شش آموزشگاه حرفه ای با هدف ایجاد شکل جدیدی از آموزش عالی گرد هم آمدند.
این دانشگاه طیف وسیعی از رشته های مدرن مانند رسانه، فناوری اطلاعات، اقتصاد و ارتباطات را ارائه می دهد.
این دانشگاه به شبکه ای از دانشگاه های جهان متصل است و فرصت های مختلفی را برای دانشجویانی که تصمیم به تحصیل در خارج از کشور را دارند، فراهم می کند.
در حال حاضر، بیش از 3 هزار نفر از 17 هزار دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی هامبورگ دارای گذرنامه خارجی هستند.
دانشگاه صنعتی هامبورگ
دانشگاه صنعتی هامبورگ در منطقه کارگری و سنتی این شهر واقع شده است. این دانشگاه به دلیل رشته های ساخت کشتی، مهندسی، شهرسازی و مهندسی برق شناخته شده است.
این دانشگاه در سال 1978 تأسیس شد و اولین دانشگاه در آلمان بود که یک نهاد با بودجه عمومی را ایجاد کرد که محققان را با سرمایه گذاران و شرکت های خصوصی مرتبط می کرد.
این دانشگاه در حال حاضر حدود 7000 دانشجو و 10 دانشکده دارد.
سلام.وقت بخیر .
در مورد دانشگاه های رایگان آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام وقت بخیر
دانشگاههای المان عموما رایگان هستند اما شرایطی جهت ثبت نام دارند.
شرایط هر دانشگاه متفاوت است که میبایست دانشگاه مد نظر خود را برای دریافت اطلاعات بیشتر انتخاب کنید.