آموزش از راه دور چیز جدیدی نیست : تاریخچه آموزش آنلاین

آموزش از راه دور

در نظر سنجی یونیسف بیان شده است که 94% از مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا، به سوی آموزش از راه دور آمده اند. از جملۀ این کشورها، کشور ایالات متحدۀ آمریکا است. این بار اولی نیست که آموزش در کشور آمریکا به سمت آموزش از راه دور می رود، در سال 1937 میلادی هم مدرسۀ میشیگان، به دلیل شیوع بیماری فلج اطفال با رادیو به دانش آموزان درس داد و نشان داد که چگونه می توانند از امکانات و فناوری برای آموزش از راه دور استفاده کنند.

نویسنده شیوع بیماری های مخملک، دیفیتری و آنفولانزا را هم در این مقاله لحاظ کرده است. در کشور آمریکا قبل از واکسیانسیون دانش آموزان، آنها به روشی که بیان شد (از طریق رادیو) مطالب درسی خود را می آموختند و  واکسیناسیون به طرز چشم گیری شیوع این بیماری ها را در کودکان کم کرد.

البته در هر منطقه پاسخ واکسیناسیون با منطقۀ دیگر متفاوت بوده است. حال باید در نظر گرفت در یک آموزشگاه آنلاین با آموزش مجازی دربارۀ زبان انگلیسی این اتفاق چگونه رخ داده است؟ در طول همه گیری آنفولانزا در سال های 1918 و 1919 میلادی هیئت های مدارس جلساتی برگزار کردند. در این بین مدارس شهرهای میشیگان، نیویورک و نیوهیون تعطیل نشد، بلکه با رعایت پروتکل های بهداشتی درس دانش آموزان ادامه پیدا کرد. اما در شهرهای دیگر مدارس تعطیل شد و افراد مجبور به قرنطینه شدند.

بسته شدن مدارس به طور معمول یادگیری رسمی را متوقف کرد. این برای برخی از بچه ها فرصت بازی کردن بود، اما بچه های دیگر در خانه یا در مزارع خود به کار مشغول بودند. البته مدارس با باز کردن کلاس ها در روزهای شنبه این خسارت را جبران کردند و فرصت های از دست رفته برای دانش آموزان را جبران کردند.


مدرسه رادیویی

در سال 1937 میلادی کشور آمریکا با شیوع بیماری فلج اطفال مواجه شد. در آن زمان این ویروس مسری هیچ درمانی نداشت و هر کس این ویروس را می گرفت یا فلج می شد یا در نهایت این افراد از این بیماری می مردند. در سرتاسر کشور استخرها، زمین های گولف و هر مکان عمومی تعطیل شد. در ایالت شیکاگو 109 نفر مبتلا شدند، به همین دلیل مدرسه جلسه ای تشکیل داد و سه هفته مدارس در کل این ایالت تعطیل شد.

این تاخیر باعث شد که برخی ابتکار عمل به خرج دهند، و مدرسۀ رادیویی برگزار کنند. حدود 315 هزار دانشجو در کلاس های سوم تا هشتم به تحصیلات خود در خانه ادامه دادند و درس های رادیویی را دریافت کردند. تا اواخر دهۀ 30 میلادی رادیو به عنوان محبوب ترین رسانه برای مردم و آموزش از راه دور بود.

در آن زمان 80% از مردم آمریکا در خانه هایشان رادیو داشتند. هر چند در نواحی جنوب آمریکا و بین رنگین پوستان (سیاه پوستان) این رسانه کم تر در دسترس بود.

معلمان شیکاگو با همکاری مدیران خود درس ها را طوری طراحی می کردند که به اصطلاح (آن ایر: یعنی روی خط) باشد، یعنی دانش آموزان همان موقع که معلم درس می دهد آن را از رادیو دریافت کنند. با نظارت کارشناسان 7 ایستگاه رادیویی برای هر موضوع درسی ایجاد شد. پس از برطرف شدن این مشکلات در روز 13 سپتامبر روز اول مدرسه شروع شد.

روزنامه های محلی برنامه های دانش آموزان را چاپ می کردند، کلاس های مطالعات اجتماعی و علوم (ساینس) در روزهای دوشنبه و چهارشنبه برگزار می شد. سه شنبه، پنج شنبه و شنبه به ریاضیات و زبان انگلیسی اختصاص داشت. این کلاس ها کوتاه بود تنها 15 دقیقه، در این زمان کوتاه معلم باید تکالیف دانش آموزان را به آنها می داد و به آنها می گفت چه تکالیفی را باید برای جلسۀ بعدی انجام دهد.

آموزش از راه دور

هدف از برگزاری این کلاس ها این بود که دانش آموزان شاد باشند و برنامه ریزان مسوول برگزاری این کلاس ها با رعایت پروتکل ها باشد. آنها در واقع در یک شکل تجاری جذاب برنامه ها را اجرا می کردند،  تا دانش آموزان شاد باشند.

دو مدیر مسوول این بخش بودند و باید بازخوردهای را دربارۀ محتوا، واژگان و عملکرد عمومی به معلمان می دادند. این تا زمانی بود که دانش آموزان به مدرسه نمی رفتند، اما بعد از (باز شدن مدارس) دانش آموزان باید تکالیف خود را به موقع ارائه می کردند، و در آزمون ها به درستی شرکت می کردند.

در زمان تعطیل بودن مدارس 16 معلم به تماس های تلفنی والدین در دفتر مرکزی مدرسه پاسخ می گفتند. پس از آنکه تماس ها زیاد شدند، مدارس مجبور شدند 5 نفر دیگر را نیز استخدام کنند تا به تلفن ها پاسخ دهند.

داستان های خبری در این باره بسیار خوب بود، اما بعضی از مطبوعات آموزش از راه دور را مورد انتقاد قرار دادند. زیرا بعضی از کودکان حواس شان پرت می شد یا برای پیروی کردن از دستورالعمل های مدرسۀ رادیویی دچار سردرگمی می شدند. در آنجا جایی برای پرسیدن سوال وجود نداشت، و دخالت والدین در روش های تدریس نیز مطرح بود.

به طور کلی پوشش رسانه ای بر نوآوری روش تحویل درس ها به دانش آموزان متمرکز بود. در حالی که سرپرست کل این سیستم ویلیام جانسون هم نمی دانست که چند دانش آموز برای این روش تدریس آمادگی دارند.

آموزش رادیویی در ماه سپتامبر که مدارس بازگشایی شدند، رسماً به پایان رسید. اگر چه این روش تدریس تنها به مدت 3 هفته در ایالت میشگان برگزار شد، اما رادیوی محلی در آموزش دانش آموزان نقش بزرگی را ایفا کرد.

این آزمایش مشارکتی ارتباط بین مدارس محلی و رادیو را محکم تر کرد. به صورتی که در شورای رادیوی ایالت میشیگان این روش به زودی تثبیت شد. این شورا برنامه های آموزشی تولید می کرد مانند زبان انگلیسی و …

همچنین این شورا ویدئو کنفرانس مدرسان را برگزار کرد و برنامه های درسی را به بالاترین رتبۀ آن رساند.

این مشارکت رادیوهای بیشتری را وارد مدارس کرد. همچنین معلمان ملزم بودند که برنامه های رادیویی را برای دانش آموزان در همان لحظه درس بدهند (روی خط). همچنین برای دانش آموزان فرصت هایی فراهم کرد که آنها در میزگردهای رادیویی، یا دیگر برنامه ها شرکت کنند.


آموزش مجازی در سال 2020

آموزش آنلاین در سال 2020 میلادی بسیار رونق گرفته است. به دلیل شیوع ویروس کرونا در سرتاسر جهان آموزش از راه دور توسعه پیدا کرد.

اما هر کشوری از پلتفرم خودش استفاده کرده است، بر اساس امکاناتی که دارد. سه چهارم از کشورها از طریق تلویزیون آموزش دادند، نیمی از کشورها با رادیو، این بیشتر دربارۀ کشورهای جهان سوم و در حال توسعه صدق می کند.

آموزش از طریق فناوری های گوناگون روش بسیار خوبی است، اما بسیاری از کودکان به این امکانات دسترسی ندارند. مانند کودکان کشور آفریقای جنوبی. این کودکان به اینترنت دسترسی ندارند، لپ تاپ ندارند، تلویزیون و حتی رادیو هم ندارند. بزرگ ترین مشکل این کودکان نداشتن اینترنت قابل اطمینان است. آنها در مناطق دورافتاده ای هستند، و نمی توانند به این امکانات دسترسی داشته باشند.


درس هایی از شیکاگو

رسیدگی شیکاگو به دانش آموزان در طول شیوع بیماری فلج اطفال در سال 1937 میلادی تحسین برانگیز است. زیرا آنها در آن شرایط بغرنج از فناوری برای کمک به تحصیل دانش آموزان استفاده کردند. استفاده از فناوری در شرایط اختلالات آموزشی کار بزرگی است. اما باید بیان شود که حتی دانش آموزانی که به اینترنت قابل اطمینان دسترسی دارند هم دچار مشکل می شوند. زیرا آنها شکاف دیجیتالی عظیمی که بین خودشان و دیگران است را درک نمی کنند.

یک مثال از کالیفرنیای جنوبی بیان می شود. در یک نظرسنجی در میان 45 مدرسه در این ایالت انجام شد، این نتیجه به دست آمد که دانشجویانی که در خانواده های فقیرتری هستند، نسبت به دانشجویان  مرفه یا به اصطلاح دارای ثروت مطالب را کمتر آموخته اند. مقامات ایالتی تخمین زده اند که دانشجویان این ایالت به 1 میلیون لپ تاپ نیاز دارند. آنها همچنین به تلفن های همراه نیاز دارند که باید تامین شود.

این امر دولت آمریکا را به تامین بودجه برای این موضوعات وادار می کند. و برای کشورهای دیگر در جهان. این نابرابری در امر آموزش باید در کل جهان و در هر کشوری از بین برود.

این همه گیری (شیوع ویروس کرونا) باید برای همۀ کشورهای جهان راه های جدیدی برای تغییر آموزش و پرورش ایجاد کند. افراد باید از ایده های خلاقانه الهام بگیرند، آموزش خود را به سوی دیجیتالی شدن بیشتر سوق دهند. هر کشوری باید از پلتفرم های خاص خود برای این موضوع استفاده کند، بر اساس امکاناتی که دارد. با آموزش دیجیتال دانشجویان به راحتی منابع الکترونیکی دسترسی دارند، به این ترتیب به طبیعت آسیب نمی زنند (با قطع کردن درخت ها برای کاغذ) و به راحتی می توانند با هم تبادل نظر داشته باشند.

تدریس آنلاین یا همه گیر می تواند یک راه حل موقتی برای ما باشد، اما این آموزش از راه دور از روش های سنتی بهتر است، زیرا مانند روش تدریس رادیویی سال 1937 میلادی در میشیگان می تواند به دانش آموزان و دانشجویان کمک کند.


ما در اساتیدآنلاین برای یادگیری بهتر و در راستای ارتقای علمی جامعه، بستر های آموزش آنلاین را در اختیار شما قرار می دهیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی

آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی

آموزش زبان انگلیسی با هوش مصنوعی می‌تواند فرآیند یادگیری را بهبود بخشد و با ارائه تمرین‌های شخصی‌سازی شده و تحلیل…

بیشتر بخوانید
تعیین سطح زبان انگلیسی

معرفی بهترین سایت های تعیین سطح زبان انگلیسی

اگر به دنبال بهترین سایت ها برای تعیین سطح زبان انگلیسی خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم….

بیشتر بخوانید
چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟

چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟

چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنیم؟ این سوالی است که هر داوطلبی باید برای شرکت در این آزمون…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question