درصد محبوبیت آموزش آنلاین در بین اقشار مختلف جامعه
در حالی که آموزش از راه دور در همۀ کشورها رایج است و همه از آن استقبال کرده اند، ما باید بدانیم چرا این نوع آموزش دارای این سطح محبوبیت است؟ با شیوع بیماری کرونا در کل جهان آموزش آنلاین یکی از بهترین روش ها برای آموزش دانشجویان و دانش آموزان است. البته اینکه هر استادی هر روز سر ساعت مشخصی بیدار شود و در کلاس آنلاین حاضر شود هم یکی از مشکلات است، این برای دانشجویان و دانش آموزان هم سخت است. هر چند آموزش آنلاین از سال 1998 میلادی در کشور آمریکا شروع شد و یادگیری الکترونیکی نام گرفت. ما در اینجا آمار محبوبیت آموزش آنلاین را نشان می دهیم.
آمار جذاب آموزش آنلاین
تعداد چشم گیری از دانشجویان و دانش آموزان در حدود ۶٬۹۳۲٬۰۷۴ نفر تنها در سال 2018 میلادی در دوره های آنلاین کشور آمریکا ثبت نام کرده اند. بیشتر این دانشجویان در سطح کارشناسی هستند و برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ثبت نام کرده اند. بر اساس گزارش مجلۀ Fortune (یک نشریۀ اختصاصی برای تجارت های گوناگون) یادگیری الکترونیکی تنها در کشور آمریکا دارای حدود 50% متقاضی بوده است و این نشان می دهد که این آموزش بسیار خوب است.
البته علت این درخواست بالا این است که مردم سرکار می روند و وقت ندارند در کلاس های حضوری شرکت کنند. یا اینکه والدینی دارای چند فرزند هستند و نمی توانند هم به فرزندان خود برسند و هم درس بخوانند، به همین دلیل کلاس آنلاین را ترجیح می دهند. بر اساس ادارۀ آمار کشور آمریکا پیش بینی می شود که تا سال 2025 میلادی درآمد کلاس های آنلاین به 25.33 بیلیون دلار برسد که این درآمد بسیار بالایی است.
درصد محبوبیت آموزش آنلاین در بین اقشار مختلف جامعه
رشد آمار آموزش آنلاین
- بین سال های 2020 تا 2024 بازار یادگیری الکترونیکی بین 52.71 تا 75.24 بیلیون دلار رشد خواهد داشت. روند رو به رشد آموزش آنلاین به خصوص با ظهور بیماری کرونا باعث شده است که موسسات به این فکر بیفتند که کلاس آنلاین برگزار کنند، این نشان می دهد که در کشور آمریکا بازار آموزش الکترونیکی رو به رشد است. ادارۀ آمار پیش بینی کرده است که تا سال 2025 میلادی دولت آمریکا باید 12 میلیارد دلار صرف یادگیری الکترونیکی نماید.
- تا سال 2025 میلادی بازار عظیم کلاس های آنلاین می تواند به ارزش 25.33 بیلیون دلار برسد. آموزش آنلاین در کشور آمریکا در سال های گذشته سابقه ای بی مانند داشته است و تقاضای یادگیری از راه دور در این سال ها افزایش چشم گیری داشته است. صاحب نظران مشغول در این حرفه تخمین زده اند که تا سال 2025 میلادی ارزش کلاس های آنلاین به قیمت 25.33 بیلیون دلار برسد.
- آموزش از راه دور در زمان صرفه جویی می کند، برای همین 40% تا 60% افراد از این آموزش استقبال بیشتری می کنند. با نگاهی بر دو روش آموزش آنلاین و آموزش حضوری در می یابیم که آموزش حضوری وقت گیرتر است، چون شما باید لباس بپوشید، حتی مجبور می شوید به شهر دیگری سفر کنید و پول بلیط بپردازید، پول غذا بدهید و … در حالی که اکنون مردم می خواهند با سرعت همۀ کارها را انجام دهند. این کار می تواند درس خواندن باشد، کار تجاری باشد و هر چیز دیگری. بنابراین سرمایه گذاران دولتی و خصوصی تصمیم بر این گرفتند که روی کلاس های یادگیری الکترونیکی سرمایه گذاری کنند. البته باید یادآوری کرد که سرمایه گذاری در کلاس های یادگیری الکترونیکی در ابتدا اندکی هزینه بر است اما این سرمایه ها تا سال های سال برای سرمایه گذار باقی می ماند. نکتۀ دیگری که باید ذکر شود این است که در کلاس های آنلاین وقت دانشجو و استاد ذخیره می شود و استاد مجبور نیست مانند کلاس های حضوری ساعت ها یک مطلب را توضیح بدهد تا دانشجو بفهمد، استاد یک بار درس را توضیح می دهد و بعد برای دانشجو ارسال می شود.
- در سال 1995 میلادی تنها 4% در کلاس های آنلاین شرکت می کردند، اما اکنون این یادگیری 90% بازار را جذب کرده است. پژوهش ها نشان می دهد که در سال 1995 میلادی تنها عدۀ کمی به این کلاس ها گرایش داشتند اما اکنون به دلیل افزایش مشغله ها و درگیری هایی که افراد دارند این آمار به 90% افزایش پیدا کرده است، البته ویروس کرونا را هم نباید نادیده گرفت.
- در سال 2016 تنها 39% از اساتید دانشگاه ها تدریس آنلاین داشتند اما در حال حاضر 46% از اساتید تدریس آنلاین دارند. در تحصیلات تکمیلی مانند دورۀ دکترا و کارشناسی ارشد باید این موضوع را در نظر بگیریم که بسیاری از دانشجویان وقت ندارند سر کلاس حاضر شوند چون باید سر کار بروند یا اینکه خانواده دارند و باید از اعضای خانوادۀ خود مراقبت کنند مانند پدر و مادر پیر. بنابراین دانشگاه ها روی به روشی آوردند که به این قبیل دانشجویان کمک کنند پس به اساتید خود آموزش کافی دادند تا آنها بتوانند از دانشجویان حمایت کنند.
- بازار آموزش الکترونیکی هم اکنون 22 ساله است و باید رشد کند. هر چند شما ممکن است فکر کنید که صنعت یادگیری الکترونیکی یک صنعت نوپا است اما چنین نیست. این صنعت 22 سال سن دارد. البته باید توجه داشت که این روش تدریس در کشورهای پیشرفته همچنان رو به رشد است اما در کشورهای فقیر مانند آفریقای جنوبی این صنعت در ابتدای راه است و تا رشد کند زمان طولانی ای را باید صرف آن کرد.
- حرف آخر: این پژوهش خلاصه ای از رشد آموزش از راه دور است. اینکه آیا آیندۀ آموزش به سوی الکترونیکی شدن پیش می رود یا نه یک سوال بزرگ است و هنوز کسی نتوانسته آن را پاسخ بدهد. با این وجود آمارها نشان می دهد که یادگیری آنلاین رو به پیشرفت است و همچنین محبوبیت زیادی دارد، بنابراین پیش بینی می شود که آموزش برای نسل های بعد از ما به صورت آنلاین خواهد بود.
ما در اساتیدآنلاین، برای یادگیری بهتر و در راستای ارتقای علمی جامعه، بستر های آموزش آنلاین را در اختیار شما قرار می دهیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.