راهنمای ساختار آزمون زبان دکتری
دکتری بالاترین مقطع تحصیلی دانشگاهی در ایران و معادل مدرک PhD در دانشگاههای آمریکایی و اروپایی است. کسب مدرک در این مقطع معمولاً نیاز به بین ۲ تا ۶ سال تحصیل و پژوهش دارد. دکتری تخصصی بالاترین مدرک آکادمیک و دانشگاهی در جهان است که در رشتههای زیرمجموعه ی“علوم پایه”، “کشاورزی و منابع طبیعی”، “فنی ومهندسی”، “علوم انسانی” و “هنر” کسب می شود. این مقطع پس از گذراندن مدارج لیسانس و فوق لیسانس و ارائه ی یک نو آوری در قالب پایان نامه دوره دکتری کسب میشود. در ادامه با ساختار آزمون دکتری ، در قسمت زبان آشنا می شویم
رشته های پزشکی و داروسازی و دام پزشکی و دندان پزشکی، که دارای دکتری حرفه ای اند، علاوه بر درجه PhD، دارای مرتبه های دیگری با عناوین “دوره تخصصی” در پزشکی “MD”، داروسازی “Pharm.D” دامپزشکی “DVSc”، دندان پزشکی “DTT”هستند.
کنکور دکتری شامل دروس تخصصی هر رشته ایست ولی چیزی که در بین رشته های مختلف مشترک است، نیاز به داشتن مهارت در زبان انگلیسی برای موفقیت در سوالات زبان آزمون دکتری است.
زبان آزمون دکتری یکی از بخش های بسیار مهم آزمون دکتری است. داشتن مهارت زبان علاوه بر تاثیری که در آزمون دکتری دارد برای مصاحبه های دکتری و طول دوره تحصیل در مقطع دکتری نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. آزمون زبان دکتری تا سال ۹۱ سوالات زیادی داشت یعنی ۱۰۰ سوال. اما سال ۹۲ تعداد سوالات به ۷۰ رسید و سال ۹۳ تنها ۳۰ سوال. سوالات زبان دکتری سال به سال آسان تر شده است.
ساختار بخش زبان عمومی کنکور دکتری
زبان عمومی آزمون دکتری از سه بخش مجزا تشکیل شده است: گرامر، واژگان و درک مطلب:
1- بخش گرامر آزمون دکتری
علیرغم اهمیت بخش گرامر در آزمون دکتری، بسیاری از داوطلبان با این تصور که توانایی لازم در پاسخگویی به سؤالات این بخش را ندارند، به سادگی از آن عبور میکنند. این در حالی است که اگر چه دامنه مباحث گرامری زبان انگلیسی بسیار گسترده است، اما بررسی سؤالات سالهای گذشته آزمون زبان عمومی دکتری حاکی از آن است که طراحان به طور معمول اکثر سؤالات خود را از مباحث خاصی مطرح میکنند. بنابراین با دانستن این مباحث میتوان تا حد زیادی پاسخگوی سؤالات مختلف این بخش از آزمون بود. 8 سؤال از مجموع 30 تست زبان عمومی مربوط به بخش گرامر است و این یعنی 40 درصد نمره زبان را شامل شده است که نشان دهنده اهمیت آن است؛ به ویژه که شروع سؤالات آزمون هم با این بخش است.
2- بخش واژگان آزمون دکتری
بخش واژگان دومین بخش آزمون زبان دکتری است که از مجموع 30 سؤال، 12 تست را به خود اختصاص داده است.
مطالعه کتاب های 504 واژه ضروری، لغات ضروری تافل ® و 1100 واژه ضروری برای پاسخگویی به سؤالات این بخش توصیه میشود. همچنین مطالعه واژگان سؤالات زبان آزمون دکتری سال های گذشته برای این بخش از آزمون توصیه میشود.
3- بخش درک مطلب آزمون دکتری
بخش درک مطلب یک سوم از ساختار آزمون دکتری را به خود اختصاص داده و به عنوان آخرین بخش آزمون مطرح میشود. این بخش وقتگیرترین بخش آزمون است، اما با کمی تمرین و یادگیری مهارت ها میتوان نمره خوبی از آن کسب کرد. در بخش درک مطلب در سال های اخیر دو متن بوده و از هر یک 5 سؤال مطرح شده است. موضوعات متن های مطرح شده برای رشته های مختلف عموماً در حوزه علوم انسانی بودهاند.
پیشنهاد ویژه:
شما می توانید با شرکت در دوره ی هیبریدی آنلاین زبان کنکور دکتری برای کسب موفقیت در این آزمون ها آماده شوید! برای اطلاعات بیشتر به وب سایت AsatideOnline.com رفته و یا با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.