تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان ۲۰۲۱
تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان نیز یکی از گزینه های خوب برای ادامه تحصیل است. البته به شرطی که گپ یا فاصله تحصیلی شما از مدرک کارشناسی زیاد نباشد.
گپ تحصیلی چیست؟
گپ تحصیلی (Study gap) به عنوان یکی از مشکلات مهم برخی دانشجویان برای ادامه تحصیل شناخته میشود. اگر بین دو مقطع تحصیلی شخص وقفهای وجود داشته باشد اصطلاحا به آن گپ تحصیلی میگویند. در واقع این موضوع برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی مشکل ایجاد میکند.
از نظر بسیاری از دانشگاهها طولانی شدن فاصله بین دو مقطع منجر به فراموشی بعضی دروس میشود. همچنین قرارگیری در محیط آموزشی و آکادمیک در بهروز بودن اطلاعات شخص درباره رشته تحصیلی خود موثر است. چنین مسائلی به این موضوع منجر میشوند که بیشتر موسسات آموزشی گپ تحصیلی را غیرمجاز و غیرموجه بدانند.
چرا برای ورود به دانشگاه های کشور آمریکا به مدرک GRE نیاز داریم؟
در بسیاری از مواقع درخواست متقاضی با وجود ارسال درست مدارک و کسب نمره خوب در زبان تنها به علت فاصله تحصیلی رد میشود. مدت مجاز گپ تحصیلی معمولا در قوانین و شیوهنامههای هر دانشگاه بهطور جداگانه بیان شده است. به عنوان مثال بعضی دانشگاهها فاصله تحصیلی را تا مدت ۲ سال مجاز تعیین کردهاند.
برای این که این موضوع مشکلی در روند اپلای شما ایجاد نکند، باید دلیل قانعکننده و موجهی برای دانشگاه مورد نظر خود ارائه دهید و آن را با ارائه مدارک اثبات کنید.
بسیاری از کشورهای معتبر و حتی مهاجرپذیر دنیا مثل آلمان، پرتغال و کانادا به گپ تحصیلی درخواستدهنده توجه ویژهای دارند. بهطور کلی شرط سنی، شرط معدل و گپ تحصیلی مهمترین مواردی هستند که دانشگاههای سراسر جهان آن را در اولویت بررسی قرار میدهند.
تحصیلات دانشگاهی در آلمان
تحصیلات دانشگاهی در آلمان در دانشگاه ها، مجتمع های آموزش عالی، دانشگاه های عالی آموزش هنر، مدارس عالی فنی، و غیره امکان پذیر است. شرط ورود به دانشگاه ها و مدارس عالی هنر داشتن دیپلم دبیرستانی سیزده ساله (Abitur) است.
دارندگان دیپلم های دبیرستانی ۱۲ ساله خارج از کشور آلمان پس از گذراندن آزمون تشخیص علمی (Feststellungsprüfung) که به تقاضای داوطلب یا پس از طی دوره های یک ساله Studienkolleg در کالج های مقدماتی، می توانند به دانشگاه بروند.
انتخاب رشته دانشگاهی نیز بر اساس نوع تحصیل در این کالج ها و نمرات اخذ شده صورت پذیر است.
البته در دانشگاه امکان تغییر رشته میسر است.
شرط ورود به مدارس عالی فنی (Fachhochschule) برای دانش آموزانی که در نظام آموزشی آلمان تحصیل کرده اند داشتن گواهینامه پایان تحصیلات ۱۲ ساله دیپلم (Fachhochschulreife) است.
در دانشگاه های آلمان در مقطع فوق لیسانس تدریس به زبان آلمانی و همچنین انگلیس است. بنابراین قبل از اقدام برای اخذ پذیرش باید زبان آلمانی و یا بر حسب مورد انگلیسی بلد باشید. شروع ترم زمستانی از ماه سپتامبر / اکتبر و ترم تابستانی از ماه مارس/ آوریل است.
آخرین مهلت جهت ارایه مدارک برای ترم تابستانی تا ۱۵ ژانویه و ترم زمستانی تا ۱۵ جولای است. یعنی مراکز مربوطه می بایست مدارک متقاضی را تا زمان های نامبرده تحویل گرفته باشند.
در آلمان هم دانشگاه های دولتی وجود دارد و هم دانشگاه های خصوصی. تعداد زیادی از دانشگاه های دولتی، معتبر و رایگان هستند. دانشگاه های خصوصی رایگان نیست و باید در مورد آنها ابتدا به وزارت علوم مراجعه کرد.
از ترم تابستانی ۲۰۰۴ کلیه دانشگاه های استان Nordhein-Westfalen برای دانشجویان خارجی شهریه در نظر گرفته اند که این شهریه اکنون ترمی ۶۵۰ یورو است. دانشجو فقط موظف است تا هزینه های زندگی خود اعم از اجاره منزل، پوشاک، مواد غذایی و بیمه درمانی را داشته باشد.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشگاه های خصوصی بین 2 تا 25 هزار یورو در سال است و برای دانشگاه های دولتی به جز ایالت بادن ووتمبرگ تقریبا رایگان است و ترمی حدود 300 یورو است.
برای دانشگاه های بادن ووتمبرگ نیز هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به طور تقریبی ترمی 1500 یورو است (بین 1000 تا 2000 یورو متغیر است).
تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را در مقطع کارشناسی ارشد را دارید؛ باید بدانید که معمولاً این مقطع تحصیلی به مدت 2 سال به طول می انجامد. به یاد داشته باشید مادامی که مدرک کارشناسی خود را از یکی از دانشگاههای سراسری، آزاد و … اخذ نکرده اید؛ نمی توانید برای مهاجرت تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنید.
همچنین بد نیست بدانید معدل لیسانس برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان باید بالاتر از 14 باشد. معدل دیپلم و پیش دانشگاهی نیز باید بالاتر از 15 باشد. چنانچه خواهان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از دانشگاههای برتر آلمان هستید؛ یا اگر دریافت بورسیه تحصیلی را مد نظر دارید؛ روی هم رفته علاوه بر مدرک معتبر کارشناسی، باید یک رزومه تحصیلی قوی و منحصر به فرد نیز ارائه دهید. در مقطع کارشناسی ارشد غالب رشتههای دانشگاهی به دو زبان آلمانی و انگلیسی ارائه میشوند.
در نتیجه این فرصت را در اختیار دارید تا بسته به تسلط و مدرک زبان خود به انتخاب بپردازید. در نهایت باید مدرک معتبری را برای اثبات سطح زبان خود ارائه دهید.
ناگفته نماند متقاضیان تحصیل در کارشناسی ارشد آلمان به زبان انگلیسی حداقل باید یکی از مدارک زبان زیر را داشته باشند:
اما اگر قصد تحصیل به زبان آلمانی را دارید؛ متناسب با دانشگاه و رشته تحصیلی خود به یکی مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
- مدرک زبان B1 آلمانی
- مدرک زبان B2 آلمانی
در ضمن دانشگاهی که شخص در ایران در آن تحصیل کرده است، اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا دانشگاه های آلمان مدرک دانشگاه های پیام نور یا برخی از دانشگاه های فنی و حرفه را به راحتی نمی پذیرند.
افرادی که قصد مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند می بایست مدارک آن ها توسط سازمان akademisches auslandsamt مورد ارزیابی قرار گیرد. این سازمان مدارک تحصیلی افراد را ارزیابی کرده و در صورت تأیید، شخص می تواند برای تحصیل از دانشگاه پذیرش بگیرد.
نکته مهم: رای تحصیل در مقطع ارشد سن مناسب برای اقدام زیر 28 است هرچند خیلی از دانشگاه ها حد رسمی تعیین نکرده اند.
تبدیل نمره مدرک تحصیلی ایرانی به معادل آن در سیستم آموزشی آلمان
یکی از کارهایی که دانشجویان معمولا قبل از پذیرش گرفتن آن را امتحان می کنند بررسی نمره و معدل خود با سیستم دانشگاه مد نظر است. این کار به این دلیل انجام می شود که دانشجویان ببینند آیا نیازهای دانشگاه را دارند یا خیر. سیستم نمره دهی ایران با آلمان متفاوت است. در ایران سیستم نمره دهی از 20 نمره است در حالی که در آلمان به گونه ای دیگر است.
در آلمان سیستم نمره دهی در بازه 1 تا 6 قرار دارد. بهترین نمره 1 و بدترین نمره 6 است. به این معنی که هر چقدر معدل شما نزدیک به یک باشد سابقه تحصیلی بهتری دارید. همانطور که در سیستم ایران 10 در کارشناسی معیار قبولی است، در سیستم آلمان 4 معیار پاس کردن است. نمرات بین 4 تا 6 نیز رد محسوب می شوند. معمولا حداقل نمره برای دانشگاه های آلمان 2.5 یا بهتر است. راه محاسبه نمرات آلمانی به صورت زیر است:
X=(N_max-N_d)/(N_max-N_min )×3+1
با توجه به فرمول مدنظر N_max ماکزیمم نمره در کشور شما ( برای ایران 20 )، N_d نمره کسب شده شما در آن درس است. از طرفی N_min حداقل نمره در کشور شما ( برای ایران 10) است. برای مثال اگر کسی در درسی نمره 16 را اخذ کرده باشد در سیستم آلمانی به صورت زیر خواهد بود:
X=(20-16)/(20-10)×3+1=2.2
سلام.وقت بخیر .
در مورد تحصیل لیسانس در آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟
با سلام
لطفا برای شماره همراه پشتیبانی پیامک ارسال کنید تا مشاوره مربوطه با شما تماس بگیرند.
موفق و پیروز باشید.