راهنمای تحصیل در بنگلادش ۲۰۲۱

تحصیل در بنگلادش

بنگلادش شاید در نگاه اول کشوری فقیر و کم امکانات و مقصدی توریستی به نظر برسد اما تحصیل در بنگلادش مزایای فراوانی دارد که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.

بنگلادش کشوری واقع در جنوب قاره آسیا است که از شمال، خاور و باختر با هندوستان و از جنوب خاوری با برمه همسایه است و از جنوب به خلیج بنگال پیوند می خورد. پایتخت آن داکا و جمعیت آن ۱۶۴ میلیون نفر است. واحد پول بنگلادش تاکا بنگلادش نام دارد و زبان رسمی آن بنگالی است.

این کشور که پیش از این پاکستان خاوری نام داشت در پی جنگ آزادی‌بخش بنگلادش، در تاریخ ۲۶ مارس ۱۹۷۱ به کمک هند از پاکستان جدا شد و کشوری جداگانه نام گرفت. ۸۹٫۷ درصد از مردم بنگلادش مسلمان و اکثریت آن‌ها سنی‌مذهب هستند. ۹٫۲ درصد از بنگلادشی‌ها نیز پیرو آیین هندو هستند.

نگلادش در موسیقی، معماری و مجسمه‌سازی و نقاشی پیشینه‌ای غنی دارد. ادبیات بنگالی از زبان و ادبیات فارسی تأثیر بسیاری گرفته‌است.

بنگلادش کشوری بسیار فقیر با درآمد ناخالص سرانه سالانه ۴۵۵۰ دلار است که البته این رقم رو به افزایش است.

رودخانه‌های پرشمار، مهم‌ترین چشم‌انداز طبیعی بنگلادش است و به‌طور چشمگیری بر سبک زندگی مردم آنجا تأثیر گذاشته‌است. این رودها زمین‌های گسترده‌ای را آبیاری کرده و نوعی سامانه ترابری مناسب و ارزان به وجود آورده‌اند.

بنگلادش دومین صادرکننده پوشاک جهان است. دستمزد پایین کارگران، این کشور را به یکی از قطب‌های مورد توجه مارک‌های شناخته‌شده جهانی تبدیل کرده‌است.

تحصیل در بنگلادش

برای تحصیل در بنگلادش پرونده درخواست تحصیلی باید از طریق نمایندگی دیپلماتیک بنگلادش در کشور محل اقامت متقاضی یا نمایندگی دیپلماتیک کشورش در بنگلادش به وزارت آموزش و پرورش ، دولت جمهوری خلق بنگلادش ارسال شود.

کلیه گواهینامه ها و کپی از مدارک باید توسط یک مقام مجاز وزارت امور خارجه کشور خود متقاضی تایید شوند و بدون آن هیچ گونه درخواستی پذیرش نخواهد شد.

با دریافت درخواست از وزارت آموزش و پرورش بنگلادش، کمیته معادل سازی دانشگاه مربوطه صلاحیت دانشجو برای پذیرش در برنامه مورد نظر را تأیید می کند. اگر دانشجو واجد شرایط برنامه باشد، درخواست وی به کمیته علمی گروه در موسسه مربوطه ارسال می شود.

سرانجام ، معاون دانشگاه مورد نظر پذیرش را تأیید می کند. این تصمیم به وزارت آموزش و پرورش ارسال می شود.

وزارت آموزش و پرورش به منظور پذیرش، گواهی عدم اعتراض صادر می کند و پس از آن، متقاضی مجاز است با پرداخت شهریه و سایر هزینه ها وارد دانشگاه شود.

دانشگاه های دولتی و بسیاری از دانشگاه های خصوصی از سیستم های ترمی استفاده می کنند، اما سیستم های سه ماهه هنوز در دانشگاه های خصوصی این کشور رایج است.

زبانهای آموزشی در سیستم مدرسه بنگالی و در آموزش عالی بنگالی و انگلیسی است و بیشتر دانشگاه های خصوصی فقط به زبان انگلیسی تدریس می کنند.

در کل تقریباً ۸۰ دانشگاه در بنگلادش وجود دارد. با توجه به اینکه جمعیت این کشور بیش از دو برابر انگلستان یا فرانسه است ، تعداد دانشگاه های موجود کم است و تقریبا نیمی از آنها توسط دولت اداره می شوند.

لازم به توضیح است که هیچ دانشگاهی در بنگلادش مورد تائید وزارت علوم نیست و متقاضیان تحصیل در این کشور باید این مسئله را مد نظر خود داشته باشند.

مهاجرت تحصیلی به بنگلادش

مهاجرت تحصیلی به بنگلادش در مقطع کارشناسی

معیارهای پذیرش برای تحصیل در بنگلادش با مدرک دیپلم از نظر هر موسسه و دانشکده متفاوت است. اما آزمون ورودی که غالبا گذراندن آن دشوار است یک شرط معمول در موسسات دولتی است.

همچنین ممکن است در دروس خاص حداقل کسب نمرات مشخص شود. مطابق سیاست فعلی آموزش ملی ، کلیه مراکز عالی دولتی ملزم به برگزاری آزمون ورودی متمرکز به بنگالی ، انگلیسی و موضوعات خاص اصلی هستند.

همانطور که قبلا هم اشاره شد زبان انگلیسی زبان تدریس در بسیاری از دانشگاه های بنگلادش است. بنابراین همه متقاضیان باید مدرک زبان انگلیسی معتبر بین المللی مانند آیلتس داشته باشند. حداقل نمره ای که برای ورود به دانشگاه ها برای تحصیل به زبان انگلیسی پذیرفته می شود، آیلتس ۶ یا معادل آن است.

برخی از رشته ها و مقاطع تحصیلی ممکن است به نمره بالاتری نیاز داشته باشند.

مهاجرت تحصیلی به بنگلادش در مقطع کارشناسی ارشد

برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد نیز معدل بالای کارشناسی و مدرک زبان معتبر مورد نیاز است. با توجه به حجم بالای دانشجویان در این مقطع نیز آزمون ورودی ملاک اصلی قبولی است.

مهاجرت تحصیلی به بنگلادش در مقطع دکترا

تحصیل دکترا بالاترین اعتبار علمی در بنگلادش است که فقط توسط دانشگاههای دولتی اعطا می شود. طول تحصیل دکترا در بنگلادش ۳ تا ۵ سال است.

در شرایط ویژه ، ممکن است پس از اتمام دوره کارشناسی ارشد ، دانشجویان ممتاز برای پذیرش در یک دوره دکترا پذیرفته شوند (با GPA حداقل ۳٫۰ ).

داوطلب پذیرش در مقطع دکترا در دانشگاه های بنگلادش باید شرایط زیر را داشته باشد:

داوطلبان باید دارای مدرک کارشناسی ارشد یا مدرک معادل آن از یک دانشگاه معتبر در رشته مربوطه یا یک رشته مرتبط باشند.

داوطلب باید حداقل ۳ سال سابقه تدریس یا تحقیق در یک دانشگاه دولتی و یا ۵ سال سابقه تدریس در یک پژوهشکده، دانشگاه، کالج، مؤسسه یا تجربه تحقیقاتی در یک سازمان تحقیقاتی معتبر داشته باشد.

داوطلب باید دارای حداقل ۲ مقاله در مجلات علمی شناخته شده باشد.

داوطلب دکترا موظف است کار تحقیقاتی خود را زیر نظر یک استاد راهنما انجام دهد.

استاد راهنما باید دکترا و یا مدرک معادل آن را داشته باشد و دارای مقاله در مجلات ملی و بین المللی باشد.

بورسیه های تحصیلی

دانشگاه های بنگلادش بورسیه های مختلفی به دانشجویان خود در مقاطع مختلف تحصیلی ارائه می دهند ، اما تعداد بورسیه های تحصیلی در بنگلادش برای دانشجویان بین المللی بسیار محدود است.

مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی

  • تکمیل و امضا نسخه چاپی فرم مناسب ویزا بصورت آنلاین
  • عکس رنگی پاسپورتی جدید – ۲ قطعه با پس زمینه سفید
  • گذرنامه اصلی (حداقل شش ماه اعتبار) همراه با فتوکپی صفحه عکس آن
  • دعوت نامه / پیشنهاد نامه از دانشگاه / کالج / مدرسه مربوطه (موسسات آموزشی در بنگلادش)
  • توصیه نامه از دانشگاه / کالج / مدرسه
  • اسناد ضمانت نامه بانکی

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
معرفی بهترین دانشگاه های آلمان: دانشگاه فنی درسدن

معرفی بهترین دانشگاه های آلمان: دانشگاه فنی درسدن

دانشگاه فنی درسدن یا دانشگاه صنعتی درسدن با بیش از ۳۷ هزار دانشجو بزرگترین دانشگاه ایالت زاکسن و یکی از…

بیشتر بخوانید
دانشگاه سالرنو

معرفی بهترین دانشگاه های ایتالیا: دانشگاه سالرنو

دانشگاه سالرنو UNISA یکی از قدیمی ترین دانشگاه های اروپاست. پیشینه ایجاد این دانشگاه به قرن هشتم میلادی باز می…

بیشتر بخوانید
دانشگاه سالنتو

معرفی بهترین دانشگاه های ایتالیا: دانشگاه سالنتو

دانشگاه سالنتو یک دانشگاه دولتی در شهر لچه ایتالیاست. این دانشگاه که تا پیش از این به عنوان دانشگاه لچه…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question