مهاجرت تحصیلی به ترکیه 2021

مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از گزینه های جذاب برای دانشجویان ایرانی است. شاید ترکیه در نگاه اول بیشتر مقصدی توریستی به نظر برسد اما این کشور با دارا بودن دانشگاه های با کیفیت و همچنین هزینه نسبتاً ارزان تحصیل کشوری جذاب برای ادامه تحصیل است. مهاجرت تحصیلی به ترکیه به خصوص برای دانشجویان ایرانی که نمی توانند مخارج سنگین کشورهایی مانند کانادا، استرالیا و کشورهای اروپایی را تامین کنند، مناسب است. اما قبل از دانستن شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه بهتر است با سیستم آموزشی این کشور آشنایی بیشتری پیدا کنید.
سیستم آموزشی ترکیه
زبان رسمی کشور ترکیه که تدریس نیز بر مبنای آن انجام می شود ترکی استانبولی است.
زبان رسمی
ترکی استانبولی، ترکی ترکیهای یا ترکی آناتولی یکی از زبانهای شاخه جنوب غربی یا گروه اوغوز خانواده زبانهای ترکی است که ۸۸ میلیون نفر در سراسر جهان به عنوان زبان نخست یا دوم با آن سخن میگویند. این زبان رایجترین زبان از شاخه زبانهای ترکی است.
مدارس
تحصیل در کشور ترکیه از 6 سالگی آغاز می شود. در کشور ترکیه تحصیل در مدارس خصوصی و دولتی انجام می شود که تحصیل رایگان تنها در دولتی انجام می شود. زبان تدریس در مدارس ترکیه به زبان ترکی استانبولی به اضافه زبان دوم که می تواند انگلیسی ، فرانسوی ، آلمانی یا اسپانیایی انجام می شود. مقطع ابتدایی در مدارس ترکیه 5 سال زمان می برد و مقطع راهنمایی 3 سال و مقطع دبیرستان 4 تا 5 سال زمان می برد که معمولا یک سال از آن برای آموزش زبان های خارجی انجام می شود.
چرا برای ورود به دانشگاه های کشور آمریکا به مدرک GRE نیاز داریم؟
پس از اتمام تحصیل در دبیرستان های ترکیه امتحانات جامعی برگزار می شود که دانش آموزان در صورت قبولی در امتحانات و کسب نمره قبولی می توانند به دانشگاه بروند. لازم به ذکر است نمرات دانش آموزان در امتحانات جامع در رشته تحصیلی آنها در دانشگاه موثر است یعنی کسانی که در دروس ترکی استانبولی و ریاضی نمره بیشتری دریافت کنند. می توانند در رشته های روابط بین الملل و حقوق، آموزش، مدیریت بازرگانی، اقتصاد، روانشناسی در دانشگاه ها تحصیل کنند همچنین کسانی که در دروس علوم نمره بیشتری دریافت کنند می توانند برای تحصیل در رشته های کامپیوتر، پزشکی، مهندسی و… قبول شوند.
کسانی که در علوم انسانی نمره بالاتری دریافت نمایند احتمال قبولی آنها در رشته های تاریخ ، جغرافی و آموزش بالاتر است همچنین شایان ذکر است کسانی که در دروس زبان نمره بیشتری بگیرند، می توانند در رشته های زبان و زبان شناسی تحصیل کنند. آزمون دانشگاه های ترکیه شرایط سنی ندارد و افراد می توانند در هر سنی به دانشگاه وارد شوند.
تحصیل در دانشگاه های ترکیه
مدرک لیسانس در ترکیه به طور معمول پس از چهار سال تحصیل اعطا می شود. شرایط مورد نیاز برای اخذ پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع لیسانس در دانشگاه های این کشور متفاوت است و نمره آیلتس مورد نیاز برای دانشگاه ها عموماً بین ۵ تا ۶.۵ است.
تحصیل در ترکیه در دوره ی تحصیلات تکمیلی یا مدرک کارشناسی ارشد به طور معمول دو سال طول می کشد، اگرچه این موضوع بسته به دانشگاه و رشته می تواند متفاوت باشد.اکثر دوره های کارشناسی ارشد دارای شرایط مشابهی برای پذیرش هستند اما ممکن است بسته به نوع رشته و دانشگاه شرایط متفاوتی برای اخذ پذیرش نیز وجود داشته باشد. بنابراین بهتر است متقاضیان قبل از اقدام برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش شرایط مورد نیاز را در سایت دانشگاه مورد نظر چک نمایند.
تحصیل در ترکیه در دوره های دکتری توسط بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ارائه می شود. در طول تحصیل در ترکیه و در مقطع دکتری می توان ضمن گذراندن دروس اجباری ، تحقیقات مستقلی را تحت حمایت مالی دانشگاه انجام داد.
معمولاً تحصیل در دوره دکتری در کشور ترکیه سه تا چهار سال به طول می انجامد. البته بسته به سطح و محتوای دوره، برخی از دوره ها ممکن است کمی طولانی تر یا کوتاه تر باشند. شرایط اخذ پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری برای هر رشته کاملا متفاوت است و به طور کلی نمره زبان مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دوره های دکتری در دانشگاه های ترکیه بین ۶ تا 7.5 متغیر است.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
دولت ترکیه مطابق با سیاست های فعلی خود، بطور جدی در صدد ترویج و افزایش تعداد دانشجویان خارجی است. به همین دلیل هم مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای بسیاری از دانشجویان فرصتی جذاب است. کشور ترکیه دانشجویان سراسر جهان را به مننظور اعطای بورس تحصیلی می پذیرد. شرط زبان برای دریافت این بورس تحصیلی شرکت در دوره های یک ساله زبان ترکی است و دانشجویان با معیارهایی همچون قبولی در آزمون ورودی دانشگاه، نمرات خوب زبان، معدل خوب، مدرک CGPA ، و پیشینه تحصیلی به همراه مقالات بین المللی چاپ شده برای تحصیل در ترکیه انتخاب می شوند.
بورسیه های تحصیلی در ترکیه
Turkiye Burslari | این بورس تحصیلی توسط دولت ترکیه تامین می شود و به دانشجویان آسیای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه و اروپای شرقی تعلق می گیرد. |
Tubitak | شورای تحقیقات عالی و فن آوری ترکیه کمک های مالی را برای ارائه برنامه های پژوهشی در نظر گرفته است که بیشتر برای شهروندان ترکیه است. |
بانک توسعه اسلامی ISDB | تامین بودجه برای تامین برنامه های پژوهشی دکترا در علوم مختلف برای دانشجویان در کشور های عضو این سازمان و جوامع مسلمان. |
بورس تحصیلی دانشگاه عبدالله گل | این بورسیه مختص دانشجویان مقطع کارشناسی است و درخواست آن برای تمامی دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی امکان پذیر است. این بورس تحصیلی به رشته هایی از قبیل ژنتیک،معماری،مدیریت کسب و کار و مهندسی تعلق می گیرد و دانشجویان با معیار هایی همچون معدل مقطع دبیرستان،نمره آزمون تافل،شرکت در آزمون های SAT, IB و یا ACT مورد بررسی قرار می گیرند. |
هزینه تحصیل در ترکیه
به صورت تقریبی یک دانشجوی بین المللی برای طول دوره تحصیل خود در ترکیه تا حدود ۴۰۰ دلار در ماه برای هزینه های اقامت، غذا، پوشاک، سرگرمی، حمل و نقل و تلفن هزینه می کند. کتاب و هزینه های اداری تقریبا ۱۵۰دلار در هر ترم است. البته به یاد داشته باشید که این رقم به محل زندگی ، شیوه زندگی و دوره تحصیلی بستگی دارد.
کار حین تحصیل در ترکیه
یکی از نزیت های مهاجرت تحصیلی به ترکیه امکان کار پاره وقت است. به طور کلی انجام مشاغل پاره وقت یکی از کمک های مالی است که دانشجویان برای تحصیل در ترکیه می توانند در طول تحصیل خود از آن استفاده کنند.
ساعات کار در این نوع از مشاغل کمترراز ۳۰ ساعت در هفته است و بنابراین دانش آموزان می توانند وقت کافی برای تمرکز بر روی تحصیلات خود داشته باشند. هر منطقه ای برای مشاغل پاره وقت انواع و فرصت های مختلفی دارد که در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و برای اینکه دانشجویان به عنوان کارمند پاره وقت استخدام شوند، ابتدا باید تحقیق کنند و مشاغل مناسبی را پیدا کنند که پاسخگوی نیازها و زمانبندی آنها باشد.
علاوه بر این ، اکثر دانشگاه ها دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا را در قالب یک دوره بورس تحصیلی کامل استخدام دانشجویی می کنند. بعضی اوقات ممکن است بورس های تحصیلی کامل به دانشجویان بین المللی کمک کند که برخی از اساتید را برای انجام وظایف خاص از جمله تدریس، انجام تحقیق یا تهیه آماری و غیره یاری دهند. در همه این موارد دانشجویان بین المللی برای یادگیری و تدریس به زبان ترکی الزامی ندارند.
مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
عنوان | توضیحات |
فرم تکمیل شده درخواست ویزای دانشجویی ترکیه | – |
گذرنامه معتبر | – |
عکس های بیومتریک مطابق با شرایط عکس ویزای ترکیه | – |
بلیط پرواز رزرو شده | – |
بیمه مسافرتی برای اقامت در ترکیه | – |
نامه پذیرش تحصیلی | – |
پرینت پرداخت شهریه دانشگاه | در صورت نداشتن بورسیه تحصیلی |
مدارک تحصیلی قبلی | – |
اثبات تمکن مالی شامل | به صورت پرینت حساب بانکی |
نامه حمایت مالی | اگر والدین یا شخص دیگری حامی اقامت و تحصیلات متقاضی در ترکیه باشند |
اثبات داشتن محل اسکان در ترکیه | رسید اجاره خوابگاه، اجاره نامه منزل، خانه اقوام در ترکیه، … |
آزمون YÖS
زمانی که به عنوان دانشجو به ترکیه می آیید و قصد تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارید، باید قبل از هر چیز در یک آزمون تحت عنوان YÖS شرکت کنید. می توان گفت که این آزمون به منزله مهم ترین اقدام شما در راستای تحصیل در ترکیه است چرا که شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK) باید از اعتبار دانشگاه های مقاطع قبلی تحصیلی شما مطمئن شود.
اگر به این موضوع دقت نکنید به سرنوشت دانشجویانی که در طی سال های اخیر از دانشگاه های ترکیه اخراج شده اند دچار می شوید. همه دانش آموزان در هر مقطع و رشته ای بدون شرایط و محدویت سنی، می توانند در این آزمون شرکت کنند. به این ترتیب با شرکت در این آزمون پایه علمی شما سنجیده می شود و در حقیقت فاکتور اصلی پذیرش شما در جایگاه یک دانشجو همین آزمون YÖS است.
لازم به ذکر است که مانند ایران، ترکیه نیز برای پذیرش دانشگاه هایش یک آزمون برگزار می کند و شمات می توانید با توجه به رشته مورد نظرتان در مقطع مربوطه به تحصیل مشغول شوید.
پاسخ به سوالات متداول
آیا تحصیل در ترکیه رایگان است؟
خیر. برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید شهریه بپردازید مگر اینکه بورسیه تحصیلی دریافت کرده باشید.
آیا بدون مدرک زبان می توان در ترکیه تحصیل کرد؟
برای اینکه شانس دریافت ویزا پایین نیاید، توصیه می شود حتما مدرک زبان ارائه دهید.
آیا می توان از دانشگاه های ترکیه بورسیه تحصیلی گرفت؟
بورسیه تحصیلی معمولاً در مقطع دکترا اعطا می شود و شما باید رزومه ای قوی شامل مدرک زبان با نمره بالا، مقالات چاپ شده در مجلات علمی بین المللی، معدل بالا و … ارائه دهید.
آیا پس از پایان تحصیل می توان در ترکیه کار کرد؟
پس از فارغ التحصیلی به شما فرصت داده می شود تا در کشور ترکیه به جستجوی کار بپردازید. در صورتی که در شغلی مناسب استخدام شوید می توانید اقامت خود را به نوع کاری تغییر دهید.
چگونه در ترکیه تحصیل کنیم و برای تحصیل در ترکیه چه باید کرد؟
برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید با ارائه مدارک تحصیلی خود درخواست پذیرش دهید. معمولا دانشگاه ها بر اساس نمرات متقاضی و نتیجه آزمون ورودی دانشگاه به دانشجویان پذیرش می دهند.
برچسب:Blog, Immigration
2 دیدگاه
سلام.وقت بخیر .
در مورد مهاجرت تحصیلی به ترکیه میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام وقت بخیر
در صورتی که به اطلاعات بیشتری نیاز دارید لطفا برای شماره پشتیبان سایت پیامک ارسال کنید تا جهت مشاوره با شما تماس گرفته شود.
موفق و پیروز باشید.