آموزش مجازی چیست؟

آموزش مجازی چیست؟

در ابتدا پیش از اینکه برای شما از آموزش مجازی صحبت کنیم ، سیر تکامل آموزش و برگزاری کلاس های آموزشی را با شما مرور می کنیم و سپس به بررسی و تاریخچه انواع روشهای آموزش مجازی از ابتدا تا کنون می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

حتماً در فیلمهای قدیمی دیده اید که در گذشته کلاس های درس چیزی بیشتر از یک اتاق تنگ و تاریک و یک فرش با یک تکه چوب به عنوان تخته  و تکه ای زغال  نبود . با گذشت زمان این کلاس ها به نیمکت و میز برای شاگردان و یک تخته سیاه و گچ مجهز شد. پس از مدتی به جای تخته سیاه و گچ، تخته های وایت برد و ماژیک  به عنوان ابزار آموزش به کلاس ها آمد.

با ورود  اولین ویدیو پروژکتورها و  تخته های هوشمند، عنوان کلاس هوشمند برای اولین بار مطرح شد . در بسیاری از کشورها با سرعت بسیار زیادی کلاس های درس در مدارس و دانشگاه ها اصطلاحاً هوشمند شدند. اما جالب است بدانید که همه این موارد به سادگی اتفاق نیفتاد. خیلی از مردم با تغییرات به وجود آمده در صنعت آموزش مخالفت کردند و تاثیر آموزش به روش های سنتی را بیشتر می دانستند به طور مثال در آمریکا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ با صرف هزینه های بسیار زیاد و تلاش های دولت و مدارس در جهت فرهنگ سازی استفاده از تخته های هوشمند به جای تخته سیاه و گچ با شکست مواجه شد و درصد زیادی از مدارس  از همان شیوه در آموزش و کلاس های خود استفاده می کردند (احتمالا چون معلمان زحمت کش در کارکردن با این تجهیزات به مشکلاتی بر میخوردند و زمام، و عنان کلاس از دستشان در می رفت). همانطور که کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نبوده و نیست.

الزام به بروز بودن

به دلیل رشد و پیشرفت بشر در هر زمینه ای و  پیچیده تر شدن وضعیت زندگی و کسب و کارها، بیش از هر زمان دیگری به روز بودن و آموزش دیدن اهمیت دارد. امروزه کمتر کسی می تواند با اطلاعات و دانش پنج سال گذشته در کسب و کار خود با دیگران رقابت کند و تنها راه پیش رو، صرف زمان و انرژی برای آموزش است. اغلب افراد و فعالین کسب و کار به دلایل مشترک امکان آموزش دیدن را ندارند . یکی از مهمترین این دلایل مشغله و محدودیت زمانی این افراد است که امکان حضور در دوره های آموزشی  مورد نظر را از آنها می گیرد. لذا در این میان است که اهمیت آموزش در هر مکان و در هر زمان مطرح می‌شود.

 

ایده آموزش مجازی از کجا آمد؟

همه می دانیم که با ورود اینترنت  و تکنولوژی های جدید  سرتاسر زندگی بشر دستخوش تغییرات چشمگیری شده است . امروزه در هر خانه اینترنت ، حداقل یک گوشی هوشمند و یک دستگاه کامپیوتر یا لپ تاپ  وجود دارد. و اغلب ما از امکانات زیبا و جذاب دنیای اینترنت در کسب و کار و زندگی مان استفاده می کنیم . تا جایی که بسیاری از ما  ادامه کسب و کار و رفاه خود را در گروی بقای نرم افزار ها ، وب سایت ها وسایر بستر های اینترنتی می دانیم . امروزه هر کودکی از سنین پایین استفاده کردن از گوشی تلفن همراه و یا تبلت را از بزرگترهای خود آموزش می بینند و گاهی در استفاده از آنها جلو می زند .در ابتدا محققان و فعالان حوزه دیجیتال با بررسی این رفتار به فکر استفاده از اینترنت و نرم افزارها  در صنعت  آموزش و پرورش افتادند و به تکاپو افتادند تا با استفاده از روش هایی ، آموزش آنلاین در فضای دیجیتال را شروع نمایند.

در ادامه روش های مختلف آموزش مجازی را در طول تاریخ برای شما توضیح می دهیم:

  • بسته های آموزشی فیزیکی : در ابتدا فعالین صنعت آموزش با استفاده از روش های تولید فیلم ، بسته های آموزشی ویدیویی را آماده کردند و پس از سفارش مشتریان ، آن را به درب منزل این افراد ارسال می‌نمودند در کنار این بسته ها منابع آموزشی قرار می دادند تا فرد با استفاده از آنها و البته صرف وقت ، آموزش ببیند. ایراد این روش در آن بود که اغلب  مخاطبین پس از خرید بسته آموزشی و دیدن یک یا چند ویدیو از آن به هر دلیلی از ادامه آموزش دلسرد می شد و اغلب این آموزش ها به پایان نمی رسید و طبیعتاً نتیجه ای هم به همراه نداشت.
  • بسته های آموزشی مجازی : پس از مدتی در این روش با استفاده از بستر اینترنت و وب سایت ، به جای بسته و سی دی های آموزشی فایل ها از طریق اینترنت در دسترس مخاطبین قرار می گرفت در این روش سرعت دریافت دوره های آموزشی برای افراد بالاتر بود اما همچنان مشکل دلسرد شدن و رها شدن آموزش پابرجا بود.

آموزش مجازی

 

چگونه یک بسته آموزشی مجازی تولید کنم؟

  • دوره های آموزشی آفلاین : پس از مدتی با فراگیر شدن اینترنت و توسعه بستر های نرم افزاری روش های جذاب تری برای آموزش از راه دور و غیر حضوری از راه رسید . استفاده از بلاگ ها (Blog) ، سامانه های تولید و مدیریت محتوا (CMS) و سامانه‌های مدیریت آموزش (LMS)  در  تولید و تدوین محتوا بسیار به کمک موسسات و مدرسین آمد و امکان برگزاری دوره های آموزشی از راه دور و غیر حضوری را برای مخاطبین ، تحت عنوان دوره های آموزش مجازی  digital learning، دوره های آموزشی الکترونیکی E learning و دوره های همگانی درون-خطی آزاد MOOC  ها بوجود آورد .

سبک آموزش ها برای مخاطبین امکان شرکت کردن در هر مکان و در هر زمان تنها از طریق اینترنت در دوره های آموزشی  را فراهم نمود  و مهم ترین  مزیت آن تعاملی تر شدن روند آموزش میان مخاطبین و مدرسین بود. اما همچنان کمبودهایی را به وجود می‌آورد که منجر به پیدایش سبک جدید آموزش شد.

  • دوره های آموزشی آنلاین: با افزایش پهنای باند اینترنتِ در دسترس عموم ، امکان برگزاری دوره های آموزشی به سبکی که مدرس و دانشجویان همزمان امکان مکالمه ، دریافت تصاویر و اشتراک گذاری هر نوع محتوا را در لحظه و با کیفیت مطلوب داشته باشند، به وجود آمد.  این دوره های آموزشی تقریباً با حضور در کلاس های حضوری برای شرکت کنندگان تفاوتی ندارد و به جرأت می توان گفت پلتفرم ها و بسترهای آموزش آنلاین ، می تواند پازل گم شده آموزش مجازی باشد.

امروزه می توان با استفاده از یک موبایل هوشمند و یا یک لپ تاپ با هر نوع سیستم عامل در یک کلاس آنلاین در هر کجای دنیا شرکت کرد (و احتمالاً بهانه عدم داشتن زمان و مشغله های کاری را از دانشجویان و شاغلین خواهد گرفت).

با تلفیق  دوره های آموزشی آفلاین و دوره های آموزشی آنلاین ، می توان کامل ترین و جامع ترین سامانه های آموزشی را در ابعاد گسترده برای مدرسین، موسسات، مراکز آموزشی، نهادهای فرهنگی، ارگان ها و سازمان های دولتی به وجود آورد .

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
چطور واژگان جدید را حین آموزش زبان حفظ کنیم؟

چطور واژگان جدید را حین آموزش زبان حفظ کنیم؟

یادگیری یک زبان جدید سرگرم کننده است، البته به جز بخش یادگیری واژگان. همیشه کلماتی هستند که با وجود تلاش…

بیشتر بخوانید
کلاس آنلاین زبان انگلیسی

چگونه کلاس آنلاین زبان انگلیسی برگزار کنیم؟

در دنیایی که حتی عطاری ها هم آنلاین شده اند برگزاری کلاس آنلاین زبان انگلیسی چیزی بیش از یک ضرورت…

بیشتر بخوانید
سیستم آموزش آنلاین

نگاهی به سیستم آموزش آنلاین در ایران و جهان

سیستم آموزش آنلاین در مقایسه با آموزش سنتی سیستمی تقریبا نوپا در آموزش جهانی به شمار می آید. این سیستم…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question