نگارش رزومه به زبان انگلیسی
برای اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه های خارجی و مهاجرت تحصیلی و یا کاریابی و استخدام در شرکت های خارجی و مهاجرت کاری، شما ملزم به داشتن رزومه ای مناسب و رقابتی هستید. یکی از مهم ترین قواعد رزومه نویسی، پرهیز از ساخت رزومه عمومی است. شما باتوجه به شرایط خود و داشته هایتان و همین طور موقعیتی که پیش رو دارید باید یک رزومه سفارشی و مخصوص همان هدف بسازید. پس در همین ابتدای راه و قبل از شروع مسیر نگارش رزومه به زبان انگلیسی، باید مشخص کنید که هدف شما از نوشتن این رزومه چیست؟
آیا می خواهید برای گرفتن پذیرش تحصیلی و اپلای در دانشگاه های خارجی رزومه بنویسید؟ آیا به دنبال استخدام در شغل های دانش محور و آکادمیک هستید؟ یا می خواهید برای فعالیت در سایر حوزه های کاری یک رزومه کاری انگلیسی بنویسید؟
حال که هدف خود را از نگارش یک رزومه انگلیسی مشخص کردید، در هر بخش، آموزش های مخصوص به خود را مرحله به مرحله اجرا کنید تا در انتهای این مقاله به یک رزومه حرفه ای، هدفمند و رضایت بخش برسید.
در ادامه به موارد ضروری و مورد نیاز در رزومه می پردازیم. بخش هایی که می بایست در رزومه وجود داشته باشند تا رزومه شما به یک نمونه مناسب تبدیل شود عبارتند از:
1- عکس
عکس شما حاوی اطلاعات شخصی مهمی هم چون جنسیت، نژاد، سن و سال، ویژگی هایی فیزیکی شما است. کارفرما از روی عکس شما می تواند تقریباً تمامی این اطلاعات را از عکس شما دریافت کند. اما آیا می دانید در برخی از کشور ها استفاده از رزومه تحصیلی و کاری عکس دار ممنوع است؟
اصلاً علت این ممنوعیت چیست؟ به علت ایجاد فرصت یکسان و عادلانه استخدام افراد بر اساس تخصص و توانمندی های آن ها، نه کارجو مجاز به نوشتن اطلاعات شخصی خود مانند سن و تاریخ تولد، جنسیت، دین، وضعیت تاهل، نژاد است و نه کارفرما اجازه دارد که این اطلاعات شخصی را از فرد متقاضی استخدام درخواست کند. پس در کل بهتر است، در رزومه خود از عکس استفاده نکنید.
2- اطلاعات شخصی
بخش اطلاعات شخصی د رواقع شامل نام، تاریخ تولد، ملیت، جنسیت، وضعیت تاهل و اطلاعات تماس است. مهم ترین اطلاعاتی که بایست در رزومه باشد نام، تاریخ تولد و اطلاعات تماس است. بقیه موارد لازم نیست در رزومه آورده شود.
CHRISTOPHER MORGAN
———-
- Address:
177 Great Portland Street, London W5W 6PQ
- Phone:
+44 (0)20 7666 8555
- Email:
christoper.m@gmail.com
3- سوابق شغلی رزومه به زبان انگلیسی
مهم ترین نکته در نگارش بخش سوابق شغلی رزومه به زبان انگلیسی، رعایت «قاعده ترتیب زمانی معکوس» است. بر اساس این قاعده رزومه نویسی، آخرین شغل شما باید به عنوان اولین سابقه شغلی در رزومه انگلیسی نوشته شود و بعد از آن به همین ترتیب ادامه دهید تا اولین شغل تان به عنوان آخرین ردیف سابقه شغلی و در پایین ترین قسمت بخش سوابق شغلی رزومه انگلیسی تان قرار بگیرد.
افرادی که سابقه شغلی طولانی دارند باید تنها به سوابق شغلی 15 سال اخیر خود اشاره کنند. در ضمن تعداد سوابق شغلی که می توانید در رزومه کاری بنویسید، بین 3 تا 5 مورد سابقه کاری است. با توجه به محدودیت تعداد سوابق شغلی رزومه (3-5 ردیف) باید مرتبط ترین آن ها با موقعیت شغلی که به دنبال آن هستید را در رزومه کاری خود بنویسید. همچنین افرادی که می خواهند رزومه تحصیلی و آکادمیک انگلیسی بسازند، باید همان قاعده ترتیب زمانی معکوس را رعایت کنند.
WORK EXPERIENCE
04/2014 – 04/018
Data Analyst, GHT Company, Madrid Spain
Responsibilities:
- Establish operation strategy in a team for improving sales
- Prepare data and information for making regular report data analysis
03/2012 – 05/2014
Data Analyst, Startup Corporation, Madrid Spain
Responsibilities:
- Composed Java program for interfacing with Oracle database
- Performed data analysis especially financial data
- Performed data analysis especially financial data
4- سوابق تحصیلی رزومه
امروزه یکی از مواردی که کم ترین اهمیت را برای یک کارفرمای خارجی دارد، سوابق تحصیلی است. در ضمن فضای رزومه کاری ما هم محدود است. پس در رزومه کاری خود یک بخش کوچک و مختصر را برای نوشتن سوابق تحصیلی قرار دهید.
برای نوشتن سوابق تحصیلی رزومه باید از بالاترین مدرک تحصیلی خود شروع به نوشتن کنید. در ضمن دو مدرک آخر شما برای ثبت در رزومه انگلیسی کافی است.
به عنوان مثال اگر مدرک دکترا دارید، ابتدا مدرک دکترا و بعد از آن مدرک کارشناسی ارشد را در رزومه بنویسید و دیگر نیازی به نوشتن مقطع کارشناسی در رزومه تان ندارید. در رزومه کاری تنها مقطع و نام رشته تحصیلی، نام دانشگاه، تاریخ شروع و اتمام را بنویسید.
دوره مهارت های رزومه و پروپوزال نویسی، مقاله نویسی و ویراستاری
اما اگر شما می خواهید ادامه تحصیل داشته باشید و یا اپلای کنید، باید به ترتیب سوابق تحصیلی خود را به صورت کامل بیان کنید.
باید تمامی سوابق تحصیلی آکادمیک خود به علاوه سوابق مقطع دبیرستان را در بخش سوابق تحصیلی رزومه به زبان انگلیسی وارد کنید. در ضمن باید سوابق تحصیلی آکادمیک خود را با جزییات بیشتری بنویسید. به عنوان مثال علاوه بر نام رشته، مقطع تحصیلی، نام دانشگاه و تاریخ شروع و پایان، معدل و عنوان پایان نامه و پروژه پایانی خود را در بخش سوابق تحصیلی بنویسید. دقت داشته باشید که برای نوشتن جزییات بیشتر سوابق تحصیلی هیچ محدودیتی وجود ندارد.
نمونه سوابق در یک رزومه کاری:
EDUCATION
2004 – 2008
Bachelor Degree of Computer Science, Technical University of Madrid
2002 – 2004
Certified as Data Analyst, Data Analyst Certification, Technical University of Madrid
نمونه سوابق در یک رزومه تحصیلی:
Education
Ph.D / Field of Study: …. /Major… /name of university: … / Matriculation Year… /Graduation Year… Overall Average… (Out of 20)
MA/ASc / Field of Study: …. /Major… /name of university: … / Matriculation Year… /Graduation Year… Overall Average… (Out of 20)
B.A/ Field of Study: …. /Major… /name of university: … / Matriculation Year… /Graduation Year… Overall Average… (Out of 20)
5- مهارت ها در رزومه مهاجرتی
در این بخش از رزومه به زبان انگلیسی باید بر روی مرتبط ترین و با ارزش ترین مهارت های تخصصی خود تاکید کنید و آن ها را در رزومه خود بنویسید. به طور کلی مهارت ها به دو دسته تقسیم می شوند:
1- مهارت های تخصصی و فنی
2- مهارت های فردی و شخصیتی
دقت داشته باشید هم در محیط های آکادمیک و هم در محیط های صنعتی و تجاری اهمیت مهارت های فردی و شخصیتی بسیار بالا است. پس ضمن نوشتن مهارت های فنی و تخصصی خود، مهارت های نرم را نیز در بخش مهارت های رزومه وارد کنید.
نکته: در نوشتن رزومه انگلیسی همواره سعی کنید به طور واقعی و به دور هرگونه اغراق صحبت کنید و مطالب غیر واقع را در رزومه و CV خود ننویسید. همان طور که گفتیم اهمیت مهارت های فردی و شخصیتی کم از مهارت های تخصصی و فنی شما نیست و یکی از مهم ترین این مهارت های نرم، صداقت است.
6- بخش زبان
بدون شک یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت شما برای گرفتن پذیرش از دانشگاه ها یا استخدام در شرکت های خارجی میزان تسلط شما به زبان های خارجی است. اگر بر زبان هایی که مد نظر کارفرما یا دانشگاه است تسلط بالایی داشته باشید، به طور چشم گیری شانس موفقیت شما افزایش خواهد یافت.
حتماً یک بخش مجزا برای زبان های خارجی قرار دهید و نام و میزان تسلط خود بر آن ها را بنویسید. معتبرترین مدارک زبان شامل IELTS، TOEFL، PTE، GRE، SAT و Duolingo می شود.
7-گواهینامه ها
یکی از بخش های مهم برای افراد تازه کار و آن هایی که فاصله زمانی خالی در بین شغلی هایشان وجود دارد، بخش گواهینامه ها است. در این بخش مهارت هایی که به همراه دریافت مدرک فراگرفته اید را می نویسید.
افرادی که می خواهند برای استخدام در شرکت های خارجی اقدام کنند و یک رزومه مهاجرتی کاری بنویسند، اگر در بین سوابق شغلی که در رزومه نوشته اند زمان بیکاری و فواصل خالی دارند می توانند با تهیه گواهینامه های آموزشی در زمینه های مرتبط باشغل خود (اما به تاریخ همان زمان هایی که بی کار بوده اند!) می توانند فواصل بیکاری خود را از کارفرمای خارجی خود پنهان کنند.
افرادی که می خواهند رزومه تحصیلی بنویسند نیز باید دوره های تخصصی و فلوشیپ هایی که گذرانده اند را در این قسمت از CV خود قید کنند.
8- پروژه ها (رزومه کاری)
این بخش برای افرادی که می خواهند یک رزومه به زبان انگلیسی و کاری تهیه کنند، کاربرد بیشتری دارد. در نوشتن رزومه تحصیلی شما باید بر روی مقالات، تحقیقات و فعالیت های علمی و آکادمیک خود تاکید کنید.
9- تحقیقات و نشریات (رزومه تحصیلی)
بر خلاف بخش پروژه ها، این بخش بیشتر برای رزومه های تحصیلی و علمی موثر است. البته که برای رزومه کاری هم می توانید مقالات، کتاب های تالیفی و ترجمه ای خود را در بخش تحقیقات درج کنید، اما این بخش برای افراد آکادمیک بسیار مهم تر است و آن ها باید این بخش را با جزییات و خیلی مفصل تر بنویسند. مواردی که در این بخش می توانید بنویسید شامل مقالات، کتاب های تالیفی، ترجمه ها، رساله و پایان نامه است.
10- جوایز و افتخارات
در این بخش لیست جوایز و تقدیر نامه هایی که در شرکت و محیط کار و چه جشنواره های علمی و تخصصی دریافت کرده اید را بنویسید.
11- بخش رفرنس یا لیست افراد معرف
این بخش یکی از بخش های مهمی است که ما در رزومه فارسی نداریم. اما یکی از بخش های مهم در هر دو رزومه تحصیلی و کاری است. آن دسته که در حال ساخت رزومه کاری هستند، باید لیست کارفرمایان، مشتریان، تامین کننده ها و همکاران برجسته خود را در این لیست بنویسند. دقت داشته باشید بسته به نوع شغلی که داشته اید باید لیست افراد را تهیه کنید. اما در حالت کلی می توانید از شرکت هایی که در آن ها کار کرده اید (حداقل 2 شرکت اخیر) یک رضایت نامه برای این منظور دریافت کنید و نام این مدیر خود به همراه اطلاعات تماس او را در این بخش وارد کنید.
برای افراد آکادمیک و دانشگاهی نیز این بخش با لیست اسامی اساتید برجسته و مطرحی که با آن ها کار کرده اید، پر می شود. در این قسمت نام و اطلاعات تماس اساتید برجسته ای که شناخت خوبی از شما و سطح علمی تان دارند را به عنوان رفرنس و معرف بنویسید.