۵ نکته اساسی مقاله نویسی به انگلیسی که دانشجویان رعایت نمی کنند
نوشتن مقاله چه اهمیتی دارد؟ شما با نوشتن مقاله، فرآیند علمی که دنبال کرده اید را به نام خود ثبت می کنید. مقاله نویسی روشی مناسب برای ثبت فرایند تحقیق، دستاورد و تکمیل رزومه است. یک دانشجو با داشتن مقالات زبان انگلیسی مخصوصاً مقالات ISI می تواند در پوزیشن های مختلف به کار یا تحصیل بپردازد. اما مقاله نویسی به انگلیسی به همین راحتی هم نیست. در این جا ما به تعدادی از اشتباهات رایج دانشجویان هنگام نوشتن مقالات ISI اشاره می کنیم:
1- استفاده از افعال به صورت مجهول و سوم شخص
در هنگام نوشتن مقاله باید از استفاده از لحن اول شخص پرهیز کنید. برای مثال این جمله را در نظر بگیرید:
” من با انجام این آزمایش توانستم به این موضوع پی ببرم که ….”
استفاده از این نوع لحن در هیچ ژورنال انگلیسی زبانی قابل قبول نیست و همین طور این نوع ادبیات تا حدی مغرورانه است. به جای جمله ی بالا به شکل زیر مفهوم آن را بیان کنید:
“با انجام این آزمایش به این موضوع پی برده شد که…”
2- اجتناب از حشو
غالباً نویسندگان، نتایجی را به صورت جدولی نشان می دهند و دوباره همان نتایج را در متن بیان می کنند. در اینجا حشو صورت گرفته است. برای رفع این اشتباه باید نتایج را به صورت جدولی یا شکل های گرافیکی نمایش داد و سپس از متن مقاله برای شفاف سازی آن ها استفاده کرد، نه آنکه تکرار مکررات کرده و به زبانی دیگر همان نتایج را بیان کرد.
3- اجتناب از ذکر موضوعات بی مورد
اطلاعات غیرضروری مثل این که چرا از یک نرم افزار خاص استفاده کرده اید و یا توضیح اضافی روش کار می تواند باعث خسته کردن مخاطب و از بین بردن علاقه او برای خواندن مقاله شما شود.
۵ نکته اساسی مقاله نویسی به انگلیسی که دانشجویان رعایت نمی کنند
4- چکیده مختصر و مفید باشد
چکیده یکی از قسمت های ضروری مقاله است. معمولاً این قسمت نباید از 250 کلمه فراتر برود. چکیده باید کوتاه، مختصر و مفید باشد و از پرگویی در آن پرهیز شود. دقت کنید زمانی که مخاطب به دنبال جزئیات باشد، به متن اصلی مقاله مراجعه خواهد کرد. این بدین معناست که چکیده می بایست خواننده را به خواندن متن مقاله شما ترغیب کند. در کل، چکیده باید شامل موارد زیر باشد:
- هدف از انجام این پژوهش چه بود؟
- چه روش هایی به کار برده شدند؟
- چه نتایج مهمی بدست آمدند؟
- مفهوم و معنی این نتایج چیست؟
5- توجه به فرم، نوع و تعداد منابع
رایج ترین خطایی که ممکن است در قسمت منابع اتفاق بیفتد شکل و ساختار ارجاع دهی است. برای جلوگیری از این اشتباه، پیشنهاد می شود بعد از مطالعه دقیق راهنمای مجله مورد نظرتان، نحوه ارجاع دهی برخی از آخرین مقالات مجله را نیز ببینید. مقالاتی دیده شده که در آنها فقط به 5 منبع ارجاع شده است در حالی که همگی آن منابع کتاب بوده اند. این موضوع پذیرفتنی نیست. در یک مقاله علمی حتماً باید به چندین مقاله تخصصی بازنگری شده و کتاب اشاره شده باشد. ضمن آنکه پیشنهاد می شود در این قسمت، بیش از اندازه به مقالات قبلی خود ارجاع ندهیم.
اگر می خواهید مقاله نویسی به انگلیسی بنویسید، می توانید در دوره ی تخصصی ویراستیاری علمی مقالات ISI شرکت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت اساتیدآنلاین رفته یا با شماره 71057276-021 تماس حاصل فرمایید.