معرفی شهر دانشجویی برلین
شهر برلین پایتخت کشور آلمان است. این شهر بزرگترین شهر این کشور از نظر جمعیت و مساحت نیز محسوب می شود. برلین همچنین یک شهرِ ایالتی است؛ یعنی یکی از ایالتهای شانزدهگانه آلمان نیز بهشمار میآید.
این شهر در شمال شرقی آلمان، در کنار رودهای اشپغه و هاول و مرکز منطقه کلانشهری برلین/براندنبورگ واقع شده است. شهر برلین نزدیک به شش میلیون جمعیت را با بیش از ۱۸۰ ملیت در خود جا دادهاست.
یک سوم شهر برلین از جنگل، پارک، باغ، رود، آبراهه، و دریاچه تشکیل شدهاست.
برلین پس از سقوط رایش سوم به دست نیروهای شوروی و پایان جنگ جهانی دوم به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد که به سقوط برلین مشهور است.
آلمان شرقی بخش شرقی آن را پایتخت خود برگزید و پس از چندی با ساخت دیواری ارتباط شرق و غرب این شهر را با هم قطع کرد.
تا ۹ نوامبر سال ۱۹۸۹ و انقلاب صلحآمیز مردم آلمان شرقی، این دیوار همچنان برقرار بود. یک سال پس از آن، دو آلمان بهطور رسمی متحد شدند.
پس از اتحاد دوباره آلمان گفتگو بر سر انتقال پایتخت از بن به برلین آغاز شد. در ۲۰ ژوئن ۱۹۹۱ در بوندستاگ در یک رایگیری ۳۲۰ نماینده به بن و ۳۳۷ نماینده به برلین رای دادند.
هماکنون برلین، پایتخت آلمان، مرکز دولت و مجلس فدرال این کشور است.
در ادامه به معرفی شهر دانشجویی برلین خواهیم پرداخت.
تحصیل در برلین
شهر برلین دارای ۵ دانشگاه دولتی و بیش از ۲۰ دانشگاه خصوصی و فنی و همچنین کالجهای متعدد است. مقصد اصلی بسیاری از دانشجویان 3 دانشگاه مهم این شهر یعنی دانشگاه آزاد برلین، دانشگاه هومبولت برلین و دانشگاه فنی برلین است.
دانشگاه آزاد برلین Freie Universität Berlin
دانشگاه آزاد برلین یکی از بزرگترین دانشگاه های برلین و یکی از دانشگاههای برتر کشور آلمان است. این دانشگاه میزبان حدود ۳۶۰۰۰ دانشجو است.
دانشگاه آزاد برلین در رشتههای مختلف علوم انسانی، علوم اجتماعی، پزشکی و علوم پایه دانشجو میپذیرد.
این دانشگاه در سال ۱۹۴۸ به دنبال آن تأسیس شد که نیروهای شوروی مستقر در برلین شرقی کنترل دانشگاه دیگر برلین یعنی دانشگاه هومبولت برلین را در اختیار گرفتند.
نام دانشگاه فِرایِ به معنای آزاد نیز در حقیقت به همین موضوع اشاره دارد.
دانشگاه هومبولت برلین Humboldt-Universität zu Berlin
نظام آموزش عالی در آلمان با نام هومبولت گره خوردهاست. این دانشگاه با ابتکار ویلهلم فون هومبولت به عنوان دانشگاه برلین (Universität zu Berlin) در سال ۱۸۰۹ تأسیس شد و در ۱۸۱۰ با ۲۵۶ دانشجو و ۵۲ استاد افتتاح و کار خود را آغاز کرد.
در دو قرن گذشته این دانشگاه جایگاه بسیاری از بزرگان و اندیشمندان آلمانی بودهاست.
در رتبهبندی دانشگاه های جهان QS در سال ۲۰۲۰ دانشگاه هومبولت در رتبه ۱۲۰ دنیا و چهارم آلمان قرار داشت. همچنین بر اساس رتبهبندی مؤسسه تایمز در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه در رتبه ۷۴ دانشگاههای جهان قرار گرفت.
دانشگاه فنی برلین Technische Universität Berlin
دانشگاه فنی برلین یا تی یو برلین TU Berlin در سال ۱۸۸۴ طبق نقشههای ریشارد لوکائه (Richard Lucae) ساخته شد. ساختمان اصلی آن در محله شارلوتنبورگ (Charlottenburg) در خیابان.Juni ۱۷ امروزی واقع شدهاست.
حدود ۳۵۰۰۰ دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
این دانشگاه عضو TU9 که در آن ۹ دانشگاه صنعتی و بزرگ آلمان مشارکت دارند، است. با اختصاص دادن حدود %۲۰ ظرفیت دانشگاه به دانشجویان خارجی، پذیرش بینالمللی دانشجوی آن در میان دانشگاههای آلمان از همه بیشتر است.
هیئت علمی این دانشگاه دارای ۸ عضو برنده جایزه نوبل است.
جذابیت های شهر برلین
شهر برلین در ماه فوریه هر سال، میزبان جشنواره بینالمللی فیلم برلین یا برلیناله است. برلیناله یکی از رویدادهای مهم سینمایی جهان بهشمار میآید.
برلیناله نخستین بار در سال ۱۹۵۱ با نمایش فیلم ربکا، ساخته آلفرد هیچکاک گشایش یافت.
جشنواره فیلم برلین در کنار جشنواره فیلم ونیز و جشنواره فیلم کن، مهمترین رویداد سینمایی اروپا بهشمار میرود.
این جشنواره هر ساله جایزه خرس طلایی و خرس نقرهای را به برگزیدگان بخش اصلی اهدا میکند. خرس بهعنوان نمادی از شهر برلین شناخته میشود.
ایستگاه راهآهن مرکزی برلین یکی از بزرگترین و مهمترین ایستگاههای راهآهن در اروپا محسوب میشود و علاوهبر سرویسدهی به شهرهای مهم آلمان، قطار به مقصدهای بیناللملی همچون وین، پراگ، زوریخ، ورشو، بوداپست و آمستردام دارد.
در این قسمت از مقاله های سری معرفی شهر دانشجویی برلین را مورد بررسی قرار دادیم و به جذابیت ها و قابلیت های آن پرداختیم.